Ministrul Educației publică pe Facebook un mesaj de laudă pentru rectificarea bugetară “pozitivă” fără să spună un cuvânt despre tăierea majorării salariale pentru profesori

8.001 de vizualizări
Un mesaj de laudă pentru rectificarea bugetară “pozitivă” a fost publicat de Ministrul Educației, Monica Anisie, pe Facebook, însă oficialul nu a scris niciun cuvânt despre faptul că rectificarea a tăiat majorarea salarială pentru profesori, majorare promisă de la 1 septembrie 2020.

În mesajul publicat sunt elogiate sintagmele “#GuvernareLiberală”, “#RomâniaEducată” și “#RomâniaModernă” prin enumerarea sumelor primite de Ministerul Educației și Cercetării la rectificarea bugetară adoptată vineri noaptea de către Guvern.

Monica Anisie scrie că “în urma adoptării Ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară aprobată în ședința de Guvern de astăzi, Ministerul Educației și Cercetării beneficiază de suplimentarea bugetului cu 551,4 milioane de lei!”.
Ministrul Educației susține că “acești bani sunt destinați, cu prioritate, achiziției de echipamente electronice pentru elevi și cadre didactice, în vederea participării la activități de e-learning, precum și lucrărilor de execuție și proiectare a 59 de grădinițe“.
În mesajul de pe Facebook ministrul arată că majoritatea banilor de la rectificare sunt pentru învățământul universitar și nu sunt bani în plus, ci universitățile au fost lăsate să folosească banii pe care îi au din veniturile propriii.
De asemenea, pentru Cercetare ministrul anunță că a primit doar bani pentru credite de angajament – acestea nu sunt fonduri bugetare ci doar lasă instituția să contracteze împrumuturi pentru suma respectivă.
“De asemenea, am decis:
 • majorarea, în ceea ce privește învățământul universitar, a cheltuielilor din venituri proprii cu suma de 370,50 de milioane de lei, asigurată prin majorarea veniturilor cu suma de 229,72 de milioane de lei, respectiv reglementarea utilizării disponibilităților din anii anteriori, în limita sumei de 140,78 de milioane de lei;
 • aprobarea sumei de 200 de milioane de lei, credite de angajament, pentru Programul Național de Cercetare, Dezvoltare și Inovare – perioada 2015-2020 (PNDCDI III).

Rectificarea bugetară pozitivă pentru Educație este o măsură esențială de sprijin în vederea reluării activității școlare / universitare în această toamnă, în condiții de acces egal și siguranță sanitară pentru toți elevii, studenții și cadrele didactice, având în vedere contextul pandemic provocat de virusul SARS-CoV-2″, mai scrie ministrul Anisie.

Postarea ministrului are peste 240 de comentarii.
Rectificarea bugetară a tăiat creșterea salarială care ar fi trebuit să aibă loc pentru toate cadrele didactice de la 1 septembrie 2020. Ieri, într-o explicație despre motivul tăierii acestei majorări salariale, premierul Orban a declarat că “Dintr-un motiv foarte simplu: uitați-vă la datele prezentate de INS și la prognoza privitoare la creșterea economică, care e o prognoză în care noi estimăm o contracție economică, o scădere economică de 3,8%. Când îţi scad veniturile e ca într-o familie: dacă îţi scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să îți bei banii la cârciumă.
Premierul a acuzat pe “unii” în depubut ședinței de guvern că i-au “răspăruit” declarația.
Foto: Facebook.com/Monica Cristina Anisie

8 comments
 1. Oare de unde au scos toanta asta? E profesoara de Limba romana la liceu? Saracii copii , cei care ii intra pe mana….Domane, cand esti prost, nu stii ca esti prost, e greu doar pentru ceilalti :))

 2. Sindicatele din invatamant stiu sa isi reprezinte oamenii, sau doar sa ia cotizatii?
  De ce profesorii nu au dreptul la subventia de 2500 de lei pentru dotari IT acordata salariatilor care au facut telemunca in perioada starii de urgenta?
  Banii deja alocati in buget pentru cresterea de salarii trebuie sa ajunga unde au avurt prevazuta initial destinatia! Altor categorii de angajati li s-au acordat sporuri si prime, profesorii sunt paria! Rusine pentru un guvern liberal, care ar trebui sa puna inainte de toate valoarea oamenilor si accesul acestora la educatie de calitate!

 3. Daca exista bani prevazuti in buget pentru cresterea de salarii iar aceasta nu se acorda. inseamna ca se incalca o promisiune ferma, facuta oficial. Guvernul Romaniei a anuntat de la inceputul anului ca banii pentru maririle salariale ale profesorilor sunt in buget! Daca e aja, de ce ii aloca catre alte interese? Profesorii cu conteaza prea mult pentru ei!
  De ce profesorii nu beneficiaza de 2500 de lei pentru dotari IT, alocati angajatilor care au lucrat de acasa in periada starii de urganta? Se numeste discriminare si nu e constitutional! Auziti, sindicatele, ziceti si voi ceva? Daca exista bani pentru dotari IT acestia trebuie alocati toti angajatilor care au lucrat de acasa, deci si catre cei din invatamant, ca nu sunt mai ”slabi de inger”!
  ”Romania educata”, unde esti?

 4. Doamna ministru Pepsiglas nu face priza cu realitatea. Una zice azi, alta zice maine si cu totul altfel actioneaza poimaine. Sunt exemple cu duiumul.
  Ce ma deranjeaza cel mai tare e felul in care incearca sa-mi explice ca neacordarea maririi de la 1 sept 2020 e un lucru bun pt mine. Va rog nu mai imi jigniti inteligenta!

 5. Despre ce vorbim?
  Despre niste oameni care în vazul lumii a luat niste bani si joacă alba-neagra cu fondurile noastre.
  Cum?
  Păi…Ei aveau bani alocați pentru echipamente si nu numai.Au spus că au bani si pentru măriri si chiar sa dea un salariu fiecărui profesor în plus pentru achiziționare de echipament etc.
  Ce se întâmplă?
  Au devenit lacomi si disperați.
  Alegerile ii costă mult iar ei vor sa trăiască în lux.
  Si atunci?
  Păi se folosesc de vechea metoda “divide si cucerește “(latina asta!Acum inteleg de ce vor sa scape de ea.)
  Pentru a isi justifica furtul au creat peste noapte o poveste lacrimogena ce urmează vechiul tipar”suntem băieți buni si profesorii niste câh!”
  Au pus cu surle și trambite un anunț pompos” în folosul comunității si al saracimii…”
  Ce constatăm?
  Ca sunt hoti,nesimțiți si fara limita in a arunca pisica moartă în curtea vecinului.
  Profesorii fac scandal.
  Mulțimea care are o parere proastă despre profesori o sa zică “bine le face”.
  Iar ei rămân cu premiul cel mare BANII.
  Cum?
  Păi nu v-am spus că banii pentru tot erau asigurați, ba chair si in plus?!Echipament ,construcții, măriri salarii,prima pentru dotare a profesorilor.
  Aveau banii dar …vor sa fure cat mai mult,tap ispasitor aveau si ar fi fost pacat sa nu profite de asa ocazie.
  Le-a mers asa bine cu:”PSD e de vină “,”doctorii sunt de vină “,”procurorii,judecătorii,polițiștii sunt de vina” .De ce sa nu încerce si “Profesorii sunt de vina”
  Si ei nici nu trebuie să se apere ca au fugit cu banii pentru ca mulțimea furioasă o sa sfâșie profesorii care vor îndrăzni să protesteze.Delicios de diabolic!

  1. Corect punct de vedere.
   Mai ales chestia cu “alegerile sunt scumpe”. Observați ca mereu e asa : cei care sunt la guvernare au cei mai mulți bani de reclamă. De unde??? (Ehee, taică, trebuie să știi să le “organizezi”)
   Și chestia cu “le-a mers bine cu…. datul vina pe alții și blamarea altora. Cine face asa nu înseamnă că este în mod necesar mai bun, ci dimpotrivă.

 6. D-le, hai să nu ne supărăm pe om! Trebuie chiar apreciat: e sincer! De ce? Păi recunoaște, prin conținut, că aceasta este aria lui de expertiză, cârciuma, și face comparații cu ce cunoaște! Deci, toată lauda! Și mai recunoaște, cu o ”inocență” demnă de o cauză mult mai bună, că asta reprezintă, pentru el și ai lui, ”guvernul meu”, etc… educația în ansamblul social: ceea ce reprezintă cheltuielile cu cârciuma în coșul familial!
  Spuneți că nu e de apreciat o astfel de dezvăluire!
  Rareori un ”politician”, fost ”șomer”, absolvent de Taci Cu Mama, a fost mai ingenuu!
  Măcar de-ar fi tot timpul așa! Și i-ar lua exemplu și ceilalți!
  Halal de mintea lui și a celor care l-au votat!

  1. Comunicarea unei persoane se face mereu cu vocabular si exemple specifice mediului in care traieste( din propria experienta). De multe ori m-am autocenzurat la clasa in a da exemple din mediul casnic, gospodaresc, pentru a nu “demitiza” profesia, pentru ca elevul ar afla astfel ca si profesorul spala, face mancare etc. Nu ca nu ar sti, dar noi trebuie sa parem ca nu. Orban nu are nici atata minte. Da drumu la gura cum ii trece prin cap, nu stie sa se autocenzureze, sa judece, sa analizeze lucrurile. Carciuma, mediul lui de referinta e egala cu scoala. Ce uita el este ca noi am desfasurat ore publice online si in niciuna dintre ele nu am fost surprinsi ca bem la locul de munca( in cazul nostru casa, ca nu ne-au dat nimic), nu am fost surprinsi ca sfidam pandemia si fumam cot la cot cu elevul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Academia Oamenilor de Știință din România susține că nu a știut de lansarea cărții lui Adrian Năstase cu Asociația Română de Prietenie cu China / Cine este Aurel Papari, cel care a folosit sigla: Colaborator al Securității, cu titlu de revoluționar retras de președintele Iohannis

Academia Oamenilor de Știință din România (AOSR) susține, într-un punct de vedere la solicitarea G4Media, că „nu a acceptat și nu a știut de organizarea” la Constanța, alături de Asociația…
Vezi articolul

Desființarea inspectoratelor școlare județene și „transformarea lor în structuri care să verifice calitatea actului de învățământ și nu partea aceasta de gospodărire sau de numiri, care trebuie să meargă spre administrația locală”, anunță vicepremierul Dan Barna, după întâlnirea de la Cotroceni

Desființarea inspectoratelor școlare județene și „transformarea lor în ceea ce ar trebui să fie, în structuri care să verifice calitatea actului de învățământ și nu partea aceasta de gospodărire sau…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu, despre decuplarea școlii de pragul de infectare: Până vineri va trebui să anunțăm dacă menținem școlile deschise, pe modelul grădinițelor, până la apariția unor cazuri de infectare

Autoritățile vor discuta “pe parcursul zilei de astăzi” ipoteza eliminării pragului de 6 la mie până la care se închideau până acum școlile, a anunțat oficial ministrul Educației. “Până vineri,…
Vezi articolul

Daniel David, președintele Consiliului Rectorilor: Sper ca ministrul Ghinea să reanalizeze filosofia PNRR. În Ungaria, 25% din “PNRR-ul lor” va fi alocat reformelor în învățământul superior. România viza la început doar 3% pentru toată educația

“În Ungaria, 25% din “PNRR-ul lor” va fi alocat reformelor structurale în învățământul superior, astfel încât e foarte probabil ca în următorii ani Ungaria să aibă o garnitură de universități…
Vezi articolul

Ministrul Educației Ligia Deca, despre reintroducerea tezelor și a semestrelor după recordul negativ înregistrat de elevii de clasa a VIII-a la simulare: Nu am avut o discuție pe reintroducerea tezelor / Nu a fost observată o legătură între structura anului școlar pe module și rezultate

Ligia Deca declară că nu ia în calcul reintroducerea tezelor școlare, după ce elevii de clasa a VIII-a care au susținut în gimnaziu acest tip de evaluare doar doi ani…
Vezi articolul