Cîmpeanu: „Vom da un răspuns părinților cu privire la forma începerii semestrului II până la finalul lunii ianuarie, deci cu cel puțin o săptămână înainte de începerea cursurilor”

10.250 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Scenariul de începere a semestrului al II-lea va fi anunțat de Ministerul Educației cu o săptămână înainte de 8 februarie, a anunțat Sorin Cîmpeanu la Libertatea.

Școlile ar putea să se redeschidă într-un sistem combinat în care elevii de grădiniță, învățământ primar și cei din clasele terminale (a VIII-a și a XII-a), care au examene naționale în vară, să vină mai repede la școală decât ceilalți. Însă, o decizie clară vom avea abia la finalul lunii ianuarie.

Potrivit structurii anului școlar 2020-2021, Semestrul I se termină pe 29 ianuarie, iar Semestrul al II-lea începe pe 8 februarie și durează 17 săptămâni.

Declarațiile Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu:

  • În ultima decadă a lunii ianuarie vom avea o decizie cu privire la modul în care se va redeschide școala în semestrul II.
  • Am spus, de asemenea, că nu excludem nici scenariul deschiderii prioritare pentru zonele cu rată de infectare mai scăzută, nici scenariul deschiderii prioritare pentru cei mici, învățământul primar și grădiniță, nici prioritatea acordată celor care susțin examenele naționale, clasele a VIII-a și a XII-a, niciun alt scenariu sau o combinație între aceste scenarii.
  • Totul va putea fi decis responsabil de către decidenții din Sănătate și Educație pe baza evoluției pe care o vom vedea în cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie. M-am angajat să dăm un răspuns părinților cu privire la forma începerii semestrului II până la finalul lunii ianuarie, deci cu cel puțin o săptămână înainte de începerea cursurilor semestrului II.
„Examenele naționale se vor derula, anul școlar va fi încheiat”

Întrebat la un interviu acordat Digi24 ce se va întâmpla în scenariul cel mai negru, cel în care Semestrul al II-lea va fi desfășurat 100% online, Cîmpeanu a răspuns:

„Un singur lucru pot să vă spun. Așa cum s-au identificat soluții și în anul trecut, examenele naționale se vor derula, anul școlar va fi încheiat, elevii nu vor pierde un an din viață. Va fi foarte dificil să găsim soluție echitabilă, să găsim soluții care să răspundă într-o măsură cât mai bună așteptărilor, dar vom găsi acele soluții. Deci sigur vom încheia anul școlar, în orice scenariu vom susține examenele naționale în orice situație. În anul școlar precedent am reușit să susținem examenele naționale, cadrele didactice, deși nu au avut echipamente, deși nu au fost pregătite pentru a preda online au dus actul educațional la bun sfârșit”.

Cîmpeanu a făcut aceste declarații în contextul în care a anunțat pe 8 ianuarie că “vom reuși să deschidem școala pe 8 februarie”.

Ordinul de ministru care permite menținerea școlilor închise și desfășurarea activităților online având o durată de valabilitate până pe 29.01.2021. Ordonanța de Urgență nr 2/2021, care modifică legea 55/2020, permite doar până pe 8 februarie 2021 desfășurearea cursurilor în format 100% online, ministrul Cîmpeanu spunând că el a cerut ca acest termen să fie începutul semestrului al II-lea, cei din Guvern cerându-i să fie, pentru orice eventualitate, până în septembrie 2021, adică întreg anul școlar.

Peste 2,9 milioane de elevi au început școala luni, cursurile fiind 100% online pentru următoarele trei săptămâni.

Photo 136306659 © Monkey Business ImagesDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comments
  1. Meritul pe care dl. Ministru îl atribuie exclusiv profesorilor pentru rezultatele de la Examenele Naționale reflectă ignoranța şi superficialitatea cu care sunt tratați elevii şi părinții. Ei sunt maltratații, batjocoriții şi umiliții sistemului educațional subnutrit de trei decenii de Guvernele care au perindat la cârma acestei țări.

  2. Domnul ministru tot bate câmpii! O tot ține cu situația epidemiologica! Să ne spună în ce țară din UE elevii stau de 9 luni acasă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Transportatorii din Prahova suspendă “cursele de elevi” pentru că Ministerul Educației nu le-a decontat nici după 1 februarie facturile pe abonamentele elevilor din octombrie și noiembrie

Transportatorii din județul Prahova anunță că vor suspenda “cursele de elevi” de marți, 6 februarie, scrie Observatorul Prahovean. Aceștia nu au primit bani de la Ministerul Educației pentru decontul facturilor…
Vezi articolul

Cu siguranță este mai mult decât un eșec, este dramatic, spune Sorin Cîmpeanu despre „Generația 2022”, din care doar 84 de mii de copii au luat Bacul, din cei 204 mii care au intrat în clasa I în 2010 / „Am cerut imperativ”, pentru astăzi, o analiză cu privire la diferența dintre cei 40.000 care au început clasa a XII-a în septembrie și nu au mai ajuns să se înscrie la Bacalaureat

Ministrul Educației a anunțat că „a cerut imperativ” o analiză pentru situația celor peste 40.000 de elevi care deși au fost înscriși în clasa a XII-a în septembrie 2021 nu…
Vezi articolul