Cursurile școlare se reiau miercuri, în regim online, „conform programei școlare”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București

20.504 vizualizări
FOTO: Facebook.com
Este ultima zi a vacanței de Paște, iar de miercuri, 22 aprilie, cursurile școlare se reiau, potrivit structurii anului școlar 2019-2022. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar din Bucureşti, Roxana Cercel, „se reia activitatea activitatea conform programei şcolare”, scrie digi24.ro.

„Se reia activitatea în toate şcolile conform structurii anului şcolar, iar recomandarea Inspectoratului Şcolar şi a Ministerului Educaţiei este de a se proceda în continuarea învăţarea de acasă.

În ceea ce priveşte contactul profesorilor cu elevii, există în acest moment infrastructura necesară pentru ca lecţiile să se desfăşoare normal, cel puţin la nivel de Capitală”, a declarat Roxana Cercel, potrivit sursei citate.

Ministerul ar trebui să anunțe dacă se fac tot ore de recapitulare sau profesorii ar trebui să treacă la predarea lecțiilor noi.

Vezi aici calendarul anului școlar 2019-2020

FOTO: Roxana Cercel/Facebook.com


4 comentarii
 1. 1 Ce fac copiii care nu au acces la internet sau device-uri care sa le asigure accesul la informatii online?
  2 De ce aceasta informatie eate publicata in ultima zi de vacanta, v-a luat pe nepregatite?
  3. De ce sustineti prin sondaje aberante ca la invatamantul online are acces marea majoritate a copiilor?
  4. Ce vor face cei 1.000.000 de copii care vin din familii dezavantajate si care nu au posibilitatea financiara de a se incadra in normele invatamantului de stat obligatoriu?
  5. Cum este ministerul pregatit sa garanteze dreptul la educatie pentru acesti copii, drept constitutional si mondial?
  6. Cum credeti ca un copil va rezista 4-6 ore in fata unui device, sa invete, cand doar un adult cu experienta la birou dobandeste aceasta abilitate dupa ani de lucru.
  7. Chiar nu mai gandeste nimeni la nivel central? Inca action pompieristic candvine vorba de viitorul copiilor nostri?
  Sau ne intereseaza doar scopul electoral, si din cauza debusolarii si a haosului general din mintile unora ne distrugem in mod intentionat si ultimele sperante la educatie a copiilor nostri? Daca va uitati la alte sisteme, atunci copiati si dotarea, metodologiile, programa etc, nu doar ce va convine! Rusine!

 2. 1. Modificarile la Legea Educatiei nu au fost promulgate si nu au aparut in Monitorul Oficial, asa ca in acest moment dat nu exista invatamant online legal!
  2. Nu exista metodologii de realizare ale invatamantului online! Nu e o joaca de copii si adulti de-a whats-app-ul, clasroom-ul sau zoom-ul, ci e scoala, care trebuie realizata serios si profesionist, altfel vom avea un ghiveci cu de toate si nimic!
  3. Invatamantul a fost prins cu pantalonii in vine de aceasta criza, la fel ca mai toate domeniile vietii soco-economice din Romania! Este momentul sa se puna baze solide si serioase, nu sa se vina cu solutii scoase din palarie si modelate pe genunchi! Viitorul unei natiuni nu se asigura decat printr-un invatamant serios, nu prin incropeli de tot felul!
  4. Predarea, invatarea si evaluarea online sunt sublime, dar lipsesc din punct de vedere al metodelor consacrate si invatate de toti profesorii si invatatorii! Nu poti sa le ceri sa devina X-Man cand pana ieri erau oameni obisnuiti!
  Avantul patriotic o fi bun in alte domenii, dar in invatamant cred ca e buna seriozitatea !

 3. 1. Atâta timp cât plata cu ora nu este plătită, de ce as face lecții online?
  2. Atâta timp cât se recuperează materia, de ce as preda și online și după și la scoala de 2x același lucru? Nu ne plătește nimeni in plus, plus ca concediul la vara nu va mai exista, iar salariul o sa fie mai mic din cauza ca figurează orele făcute in vacanta de vara
  3. Nu suntem noi tot cei care picam de prost?

  1. 2. Cei care nu avem ore suplimentare sau nu suntem pensionari am primit salariul intreg aferent lunii martie. Prin urmare, e cam devreme sa spunem ca nu va exista concediu in vara, daca, nu cumva, vreun destept de pe langa decidenti nu se gandeste sa elimine concediul de odihna din acest an sau, si mai interesant, sa plateasca activitatea la clasa cu echivalentul indemnizatiei aferente concediului de odihna. In plus, in cazul in care aveti ore suplimentare platite la plata cu ora si ati lucrat on-line cu elevii, am o intrebare: sunteti sigur(a) ca toti elevii dumneavoastra ar avea acces la asemenea lectii, fie ele de predare, de recapitulare sau de fixare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Proiectul ce asigură elevilor acces gratuit în curtea școlii în vacanțe și în weekenduri a fost atacat la Curtea Constituțională de Guvern. Deputatul USR Tudor Pop acuză lobby-ul directorilor care închiriază sălile de sport din școli

Deputatul USR Tudor Pop a declarat miercuri că Guvernul a atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege prin care elevii au acces gratuit la terenurile de sport din curtea şcolii…
Vezi articolul

Arafat: „Am început din nou să distribuim studenți mediciniști care să lucreze pe rol de asistenți medicali în unitățile sanitare”. România, pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice de COVID-19 raportate la populație

Studenții de la facultățile de medicină au început din nou să fie distribuiți pe secțiile unde sunt tratați pacienții bolnavi de Covid-19, a anunțat astăzi secretarul de stat Raed Arafat,…
Vezi articolul

“Când începe școala”, printre cele mai populare căutări pe Google în 2021 / Classroom, resursele digitale și cataloagele electronice – printre principalele aplicații legate de educație căutate de utilizatori din România

Confuzia produsă de schimbările aplicate în calendarul anului școlar, din cauza pandemiei, se reflectă și în căutările utilizatorilor români pe Google. “Când începe școala” este principala informație de tipul “când…”,…
Vezi articolul