Cursurile școlare se reiau miercuri, în regim online, „conform programei școlare”, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București

20393 citiri
FOTO: Facebook.com
Este ultima zi a vacanței de Paște, iar de miercuri, 22 aprilie, cursurile școlare se reiau, potrivit structurii anului școlar 2019-2022. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar din Bucureşti, Roxana Cercel, „se reia activitatea activitatea conform programei şcolare”, scrie digi24.ro.

„Se reia activitatea în toate şcolile conform structurii anului şcolar, iar recomandarea Inspectoratului Şcolar şi a Ministerului Educaţiei este de a se proceda în continuarea învăţarea de acasă.

În ceea ce priveşte contactul profesorilor cu elevii, există în acest moment infrastructura necesară pentru ca lecţiile să se desfăşoare normal, cel puţin la nivel de Capitală”, a declarat Roxana Cercel, potrivit sursei citate.

Ministerul ar trebui să anunțe dacă se fac tot ore de recapitulare sau profesorii ar trebui să treacă la predarea lecțiilor noi.

Vezi aici calendarul anului școlar 2019-2020

FOTO: Roxana Cercel/Facebook.com

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii
 1. 1 Ce fac copiii care nu au acces la internet sau device-uri care sa le asigure accesul la informatii online?
  2 De ce aceasta informatie eate publicata in ultima zi de vacanta, v-a luat pe nepregatite?
  3. De ce sustineti prin sondaje aberante ca la invatamantul online are acces marea majoritate a copiilor?
  4. Ce vor face cei 1.000.000 de copii care vin din familii dezavantajate si care nu au posibilitatea financiara de a se incadra in normele invatamantului de stat obligatoriu?
  5. Cum este ministerul pregatit sa garanteze dreptul la educatie pentru acesti copii, drept constitutional si mondial?
  6. Cum credeti ca un copil va rezista 4-6 ore in fata unui device, sa invete, cand doar un adult cu experienta la birou dobandeste aceasta abilitate dupa ani de lucru.
  7. Chiar nu mai gandeste nimeni la nivel central? Inca action pompieristic candvine vorba de viitorul copiilor nostri?
  Sau ne intereseaza doar scopul electoral, si din cauza debusolarii si a haosului general din mintile unora ne distrugem in mod intentionat si ultimele sperante la educatie a copiilor nostri? Daca va uitati la alte sisteme, atunci copiati si dotarea, metodologiile, programa etc, nu doar ce va convine! Rusine!

 2. 1. Modificarile la Legea Educatiei nu au fost promulgate si nu au aparut in Monitorul Oficial, asa ca in acest moment dat nu exista invatamant online legal!
  2. Nu exista metodologii de realizare ale invatamantului online! Nu e o joaca de copii si adulti de-a whats-app-ul, clasroom-ul sau zoom-ul, ci e scoala, care trebuie realizata serios si profesionist, altfel vom avea un ghiveci cu de toate si nimic!
  3. Invatamantul a fost prins cu pantalonii in vine de aceasta criza, la fel ca mai toate domeniile vietii soco-economice din Romania! Este momentul sa se puna baze solide si serioase, nu sa se vina cu solutii scoase din palarie si modelate pe genunchi! Viitorul unei natiuni nu se asigura decat printr-un invatamant serios, nu prin incropeli de tot felul!
  4. Predarea, invatarea si evaluarea online sunt sublime, dar lipsesc din punct de vedere al metodelor consacrate si invatate de toti profesorii si invatatorii! Nu poti sa le ceri sa devina X-Man cand pana ieri erau oameni obisnuiti!
  Avantul patriotic o fi bun in alte domenii, dar in invatamant cred ca e buna seriozitatea !

 3. 1. Atâta timp cât plata cu ora nu este plătită, de ce as face lecții online?
  2. Atâta timp cât se recuperează materia, de ce as preda și online și după și la scoala de 2x același lucru? Nu ne plătește nimeni in plus, plus ca concediul la vara nu va mai exista, iar salariul o sa fie mai mic din cauza ca figurează orele făcute in vacanta de vara
  3. Nu suntem noi tot cei care picam de prost?

  1. 2. Cei care nu avem ore suplimentare sau nu suntem pensionari am primit salariul intreg aferent lunii martie. Prin urmare, e cam devreme sa spunem ca nu va exista concediu in vara, daca, nu cumva, vreun destept de pe langa decidenti nu se gandeste sa elimine concediul de odihna din acest an sau, si mai interesant, sa plateasca activitatea la clasa cu echivalentul indemnizatiei aferente concediului de odihna. In plus, in cazul in care aveti ore suplimentare platite la plata cu ora si ati lucrat on-line cu elevii, am o intrebare: sunteti sigur(a) ca toti elevii dumneavoastra ar avea acces la asemenea lectii, fie ele de predare, de recapitulare sau de fixare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Mihnea Boștină, virusolog: În cazul gripei, 20-30% din populație e susceptibilă la infecții într-un an. În cazul SARS-CoV-2 – 100%. Rata mortalității este probabil de cel puțin zece ori mai mare

„Rata mortalității pentru cei care dezvoltă complicații respiratorii sau alte complicații este cam de 50%”, în cazul infecției cu noul coronavirus spune Mihnea Boștină, virusolog la Universitatea din Otago, Noua…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu: Eliminarea unor incompatibilități la promovarea pe post a fost cerută de toate universitățile și elimină ipocrizia existentă în sistemul de învățământ superior românesc

Eliminarea anumitor incompatibilități din metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante în universități a fost cerută de toate universitățile românești, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Consiliului Rectorilor, Sorin…
Vezi articolul
matematica clasa pregatitoare

Pachet legislativ pentru natalitate: Companiile private cu peste 30 de angajaţi care construiesc creşe sau grădiniţe pentru copiii angajaţilor, scutite de la plata impozitului pe profit pentru sumele respective

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi anunţă că a depus la Parlament un pachet legislativ pentru stimularea natalităţii. Pachetul prevede, între altele, un proiect de lege care încurajează companiile private cu minim…
Vezi articolul