UPDATE Întârzieri la plata burselor la Facultatea de Business și Turism din cadrul ASE, reclamă studenți care spun că nu știu nici cuantumul acestora / Rectorul Nicolae Istudor spune că afirmații din scrisoare nu sunt adevărate și prezintă cauzele întârzierilor

Foto: ASE București

Bursele aferente lunii octombrie 2023 nu au fost încă acordate la Facultatea de Business și Turism din cadrul Academiei de Studii Economice din București, iar cei care urmează să le primească nu au fost informați în privința cuantumului acestora, reclamă un grup de studenți din cadrul acestei facultăți. Aceștia cer plata burselor, cu trimitere și la restanțe pentru o parte din luna septembrie, prin intermediul unei scrisori deschise adresate ministrului Educației, Ligia Deca, precum și rectorului ASE, Nicolae Istudor.

Scrisoarea a fost transmisă săptămâna trecută, însă studentul care o semnează, Bogdan Grigorescu, a precizat că bursele restante nu au fost plătite până luni, 20 noiembrie. El a afirmat că a transmis scrisoarea la Ministerul Educației prin adresele de contact ale instituției, dar mesajele nu au fost livrate din cauza unor erori în sistemul Ministerului. Grigorescu, student la master, a spus că mesajul face trimitere și la luna septembrie deoarece, la ASE, anul universitar 2023-2024 a început cu ultima săptămână din septembrie (pe 25 septembrie 2023).

Potrivit scrisorii deschise, „plata burselor este restantă pentru lunile septembrie și octombrie 2023 iar luna noiembrie 2023 se încheie în scurt timp. Sărbătorile de iarnă și vremea rece se apropie cu pași rapizi. Nici măcar nu au fost afișate listele care cuprind cuantumul individual al burselor. Mulți dintre noi depind de aceste sume de bani în mod exclusiv pentru că provenim din familii defavorizate sau cu posibilități mici și nevoi mari”.

Autorii scrisorii cer afișarea cuantumului individual al burselor și plata restanțelor.

Scrisoarea deschisă:
Exit mobile version