Interesul pentru studiile de limbă rusă a scăzut abrupt în universitățile europene și nord-americane, după declanșarea războiului din Ucraina – Times Higher Education

Foto: © Fromwindow | Dreamstime.com

Înscrierile în programe universitare de învățare a limbii ruse au scăzut considerabil, anul acesta, la universitățile din America de Nord și Europa, după ce Rusia a declanșat războiul din Ucraina, potrivit publicației Times Higher Education, care citează raportări interne și declarații ale unor instituții de învățământ superior din cele două regiuni. Sursa citează reprezentanți mai multor departamente universitare de studii în limba rusă și limbi slave, potrivit cărora declinul înscrierilor ajunge și la 50%.

Dintre exemplele oferite de THE:

Pe de altă parte, reprezentanții unora dintre instituții raportează creșteri ale înscrierilor la studii în alte limbi slave, precum poloneza sau ucraineana. La Yale, în timp ce interesul pentru limba rusă este mai scăzut ca niciodată, cel pentru poloneză a atins un record pozitiv.

Profesoara de limbi slave Edyta Bojanovska de La instituția menționată spune, citată de Times Higher Education:

Foto: © Fromwindow | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version