Ioana Mihăilă, despre estimările INSP privind momentul când începe școala: La mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi, dar s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă / Ministrul Cîmpeanu, recent: un val patru nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme derulării normale a școlii

Ioana Mihăilă / Sursă foto: gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că Institutul Naţional de Sănătate Publică „preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri”, menţionând însă că pentru persoanele vaccinate această evoluţie nu reprezintă un risc, transmite News.ro, citat de G4Media.ro.

Ea arată că INSP se aşteaptă la peste 1.600 de cazuri pe zi la mijlocul lunii septembrie, „dar la cum evoluează lucrurile, le vom trimite să reanalizeze, că s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă şi numărul mare de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie”.

Întrebată dacă s-ar putea ajunge din nou la 10.000 de cazuri zilnic, Mihăilă a arătat că scenariile INSP nu merg până la acest număr.

Mihăilă a vorbit, joi seară, la TVR, despre cele patru scenarii privind potenţiala evoluţie a numărului de infectări în valul 4 al pandemiei în România.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea că este convins că un eventual val patru al pandemiei de COVID-19 nu va fi atât de agresiv încât să împiedice derularea normală a procesului de învăţământ. El spunea, atunci, că prezenţa fizică la cursuri este necesară pentru a stopa pierderile înregistrate nu numai în plan educaţional, ci şi în plan social, comportamental pentru elevi, studenţi şi cadre didactice – Detalii.

Tot acum o săptămână, Ioana Mihăilă spunea la Antena 3 că școala va începe cu respectarea “măsurilor care s-au dovedit eficiente, cum este purtatul măştii în spaţiile închise, cum este ventilaţia permanentă şi igiena mâinilor” și că a cerut INSP un punct de vedere cu privire la alte măsuri care “ar trebui a fi luate din toamnă pentru a diminua cât mai mult riscul acesta de propagare a infecţiei în şcoli”.

Anul școlar 2021-2022 începe la data de 13 septembrie 2021 pentru elevi și are 34 de săptămâni de cursuri.

Anul școlar 2021-2022 se structurează pe două semestre după cum urmează: 

Exit mobile version