Ioana Mihăilă, despre estimările INSP privind momentul când începe școala: La mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi, dar s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă / Ministrul Cîmpeanu, recent: un val patru nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme derulării normale a școlii

8.768 de vizualizări
Ioana Mihăilă / Sursă foto: gov.ro
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că Institutul Naţional de Sănătate Publică „preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri”, menţionând însă că pentru persoanele vaccinate această evoluţie nu reprezintă un risc, transmite News.ro, citat de G4Media.ro.

Ea arată că INSP se aşteaptă la peste 1.600 de cazuri pe zi la mijlocul lunii septembrie, „dar la cum evoluează lucrurile, le vom trimite să reanalizeze, că s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă şi numărul mare de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie”.

Întrebată dacă s-ar putea ajunge din nou la 10.000 de cazuri zilnic, Mihăilă a arătat că scenariile INSP nu merg până la acest număr.

Mihăilă a vorbit, joi seară, la TVR, despre cele patru scenarii privind potenţiala evoluţie a numărului de infectări în valul 4 al pandemiei în România.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea că este convins că un eventual val patru al pandemiei de COVID-19 nu va fi atât de agresiv încât să împiedice derularea normală a procesului de învăţământ. El spunea, atunci, că prezenţa fizică la cursuri este necesară pentru a stopa pierderile înregistrate nu numai în plan educaţional, ci şi în plan social, comportamental pentru elevi, studenţi şi cadre didactice – Detalii.

Tot acum o săptămână, Ioana Mihăilă spunea la Antena 3 că școala va începe cu respectarea “măsurilor care s-au dovedit eficiente, cum este purtatul măştii în spaţiile închise, cum este ventilaţia permanentă şi igiena mâinilor” și că a cerut INSP un punct de vedere cu privire la alte măsuri care “ar trebui a fi luate din toamnă pentru a diminua cât mai mult riscul acesta de propagare a infecţiei în şcoli”.

  • În urmă cu un an, numărul de cazuri evolua de la circa 1.100 în prima zi de școală la 1500-1700 în zilele următoare, depășind 2.100 pe 30 septembrie, potrivit Datelazi.ro.

Anul școlar 2021-2022 începe la data de 13 septembrie 2021 pentru elevi și are 34 de săptămâni de cursuri.

Anul școlar 2021-2022 se structurează pe două semestre după cum urmează: 

  • Semestrul I are 14 săptămâni de cursuri dispuse în perioada 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021.
  • În perioada 25 – 31 octombrie 2021, elevii claselor din învățământul primar și copiii din grupele din învățământul preșcolar sunt în vacanță. 
  • Vacanța de iarnă: joi, 23 decembrie 2021 – duminică, 9 ianuarie 2022.
  • Semestrul al II-lea are 20 de săptămâni de cursuri dispuse în perioada 10 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022.
  • Cursuri: luni, 10 ianuarie 2022 – joi, 14 aprilie 2022.
  • Programul Național „Școala altfel” se va desfășura în perioada 8-14 aprilie 2022.
  • Vacanța de primăvară – vineri 15 aprilie 2022 – duminică 1 mai 2022.
  • Cursuri: luni, 2 mai 2022 – vineri, 10 iunie 2022.
  • Vacanța de vară – sâmbătă, 11 iunie 2022 – data din septembrie 2022 la care încep cursurile anului școlar 2022-2023.

2 comments
  1. In afara de vacanta fortata din aprilie (comdamnabila masura), cursurile nu au fost întrerupte ci s-au deeafasurat online. Pentru profesorii seriosi si pentru elevii cu dorinta de a invata, nu e nici o deosebire intre scoala in banci si scoala online.

  2. In România toti cei care decideti sunteți mincinosi.Opriti cursurile in functie de interesele voastre.Exemplu este anul scolar 2020-2021,ati oprit cursurile in noiembrie si decembrie 2020,ianuarie 2021 pentru alegeri, asa au facut si in aprilie 2021 cu vacanta fortata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Orban către ministrul de interne: Fără milă și controale la maximum la transportul elevilor! Nu e acceptabil să îngrămădești copiii în niște mijloace de transport în care să fie adulți care nu respectă regulile și șoferii să nu zică nimic

Premierul Ludovic Orban a cerut controale și sancțiuni drastice pentru firmele de transport care nu respectă normele sanitare la transportul elevilor spre și dinspre școală. “Fără milă și controale la…
Vezi articolul
CIVIS Open Lab

UPDATE Profesoara de suedeză Carmen Vioreanu, concediată de Universitatea de București la începutul anului, după acuzații de comportament abuziv, trebuie reîncadrată în funcție – decizia Tribunalului București / Universitatea va face recurs

Profesoara de suedeză Carmen Vioreanu, concediată disciplinar de Universitatea din București, la începutul anului, după ce a fost acuzată de comportament abuziv la adresa studenților, trebuie reîncadrată în funcție, după…
Vezi articolul