Ioana Mihăilă, despre estimările INSP privind momentul când începe școala: La mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi, dar s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă / Ministrul Cîmpeanu, recent: un val patru nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme derulării normale a școlii

8.770 de vizualizări
Ioana Mihăilă / Sursă foto: gov.ro
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că Institutul Naţional de Sănătate Publică „preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri”, menţionând însă că pentru persoanele vaccinate această evoluţie nu reprezintă un risc, transmite News.ro, citat de G4Media.ro.

Ea arată că INSP se aşteaptă la peste 1.600 de cazuri pe zi la mijlocul lunii septembrie, „dar la cum evoluează lucrurile, le vom trimite să reanalizeze, că s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă şi numărul mare de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie”.

Întrebată dacă s-ar putea ajunge din nou la 10.000 de cazuri zilnic, Mihăilă a arătat că scenariile INSP nu merg până la acest număr.

Mihăilă a vorbit, joi seară, la TVR, despre cele patru scenarii privind potenţiala evoluţie a numărului de infectări în valul 4 al pandemiei în România.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea că este convins că un eventual val patru al pandemiei de COVID-19 nu va fi atât de agresiv încât să împiedice derularea normală a procesului de învăţământ. El spunea, atunci, că prezenţa fizică la cursuri este necesară pentru a stopa pierderile înregistrate nu numai în plan educaţional, ci şi în plan social, comportamental pentru elevi, studenţi şi cadre didactice – Detalii.

Tot acum o săptămână, Ioana Mihăilă spunea la Antena 3 că școala va începe cu respectarea “măsurilor care s-au dovedit eficiente, cum este purtatul măştii în spaţiile închise, cum este ventilaţia permanentă şi igiena mâinilor” și că a cerut INSP un punct de vedere cu privire la alte măsuri care “ar trebui a fi luate din toamnă pentru a diminua cât mai mult riscul acesta de propagare a infecţiei în şcoli”.

  • În urmă cu un an, numărul de cazuri evolua de la circa 1.100 în prima zi de școală la 1500-1700 în zilele următoare, depășind 2.100 pe 30 septembrie, potrivit Datelazi.ro.

Anul școlar 2021-2022 începe la data de 13 septembrie 2021 pentru elevi și are 34 de săptămâni de cursuri.

Anul școlar 2021-2022 se structurează pe două semestre după cum urmează: 

  • Semestrul I are 14 săptămâni de cursuri dispuse în perioada 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021.
  • În perioada 25 – 31 octombrie 2021, elevii claselor din învățământul primar și copiii din grupele din învățământul preșcolar sunt în vacanță. 
  • Vacanța de iarnă: joi, 23 decembrie 2021 – duminică, 9 ianuarie 2022.
  • Semestrul al II-lea are 20 de săptămâni de cursuri dispuse în perioada 10 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022.
  • Cursuri: luni, 10 ianuarie 2022 – joi, 14 aprilie 2022.
  • Programul Național „Școala altfel” se va desfășura în perioada 8-14 aprilie 2022.
  • Vacanța de primăvară – vineri 15 aprilie 2022 – duminică 1 mai 2022.
  • Cursuri: luni, 2 mai 2022 – vineri, 10 iunie 2022.
  • Vacanța de vară – sâmbătă, 11 iunie 2022 – data din septembrie 2022 la care încep cursurile anului școlar 2022-2023.

2 comments
  1. In afara de vacanta fortata din aprilie (comdamnabila masura), cursurile nu au fost întrerupte ci s-au deeafasurat online. Pentru profesorii seriosi si pentru elevii cu dorinta de a invata, nu e nici o deosebire intre scoala in banci si scoala online.

  2. In România toti cei care decideti sunteți mincinosi.Opriti cursurile in functie de interesele voastre.Exemplu este anul scolar 2020-2021,ati oprit cursurile in noiembrie si decembrie 2020,ianuarie 2021 pentru alegeri, asa au facut si in aprilie 2021 cu vacanta fortata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Se deschide primul Centru Naţional de Educaţie Montană, în Parcul Natural Bucegi / Tabere pentru elevi, drumeţii pentru începători şi ateliere de căţărat, schi, orientare sau prim ajutor

Asociaţia Montană Carpaţi şi Salvamont România vor deschide, într-un parteneriat unic, porţile primului Centru Naţional de Educaţie Montană, în inima Parcului Natural Bucegi, anunță Brașov.net, scrie G4Media. Centrul va fi…
Vezi articolul

Înscrieri în programul gratuit CODE Kids pentru copiii între 10-14 ani. Cursuri de programare care se adresează elevilor cu note medii sau chiar sub medie / Directorul programului: Sunt județe în care părinții spun că nu își lasă copiii pentru că aceștia oricum ar sta prea mult să se joace la calculator și că ar avea foarte multe teme

Copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani se pot înscrie până pe 31 martie la cursuri gratuite de programare în cadrul proiectului CODE Kids, care se desfășoară în…
Vezi articolul

O școală din Botoșani a fost condamnată în prima instanță să-i acorde unui elev daune de 45.000 de lei / Peste copil a căzut o poartă de fier, fiind internat 16 zile în spital / Părinții au cerut daune de 100.000 de lei

Școala gimnazială „Tiberiu Crudu” din Tudora, județul Botoșani, a fost condamnată în primă instanță la daune în cazul unui elev rănit în timpul programului de școală, relatează Monitorul de Botoșani, potrivit…
Vezi articolul

Criza virusului și decuplarea comerțului global. Acolo unde politicienii au eșuat în a decupla China de Occident, mama natură reușește. Deocamdată, economia globală e relativ robustă. Dar situația nu se va menține dacă virusul va continua să prolifereze

În ce privește limitarea globalizării, coronavirusul izbutește acolo unde politicienii au dat greș. Vechiul experiment mental despre cum bătaia aripilor unui fluture în China poate provoca o tornadă la antipozi…
Vezi articolul