Israelul a început campania de vaccinare a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com

Israelul a lansat luni campania de vaccinare anti-COVID-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, au declarat organizaţiile de menţinere a sănătăţii (HMO) din Israel, relatează Xinhua, potrivit Agerpres.

A doua doză la copii va fi administrată la trei săptămâni după prima, conform unei recomandări a comitetului consultativ al Ministerului Sănătăţii israelian.

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat duminică că obiectivul ţării este de a vaccina 50% din cei aproape un milion de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani până la sfârşitul lunii decembrie. Comitetul a decis, de asemenea, ca a treia doză de vaccin să fie administrată adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, la cinci luni după cea de-a doua doză.

Amintim că ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat săptămâna trecută că există o dorință destul de redusă a părinților de a-și vaccina copiii: „Există o dorință destul de redusă a părinților, pentru că aici vorbim despre părinți, nu vorbim despre copii. Părintele decide pentru copil fiind vorba despre această categorie de vârstă fără capacitate de exercițiu”.

Agenția Europeană a Medicamentului urmează să autorizeze, cel mai probabil în jurul datei de 25 noiembrie, vaccinarea anti-Covid a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, la conferința săptămânală de la Guvern pe această temă.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Cseke Attila, despre vaccinarea copiilor de 5-11 ani: Există o dorință destul de redusă a părinților
Gheorghiță: În jurul datei de 25 noiembrie, Agenția Europeană a Medicamentului va autoriza vaccinarea copiilor de 5-11 ani
Exit mobile version