Italia: Măsuri pentru alegerea profilului potrivit la liceu și pentru combaterea abandonului școlar – 30 de ore de orientare pentru elevi, cu module personalizate

Foto: © Alexander Raths | Dreamstime.com

Elevii de gimnaziu și liceu din Italia vor avea, începând cu anul școlar viitor, un total de 30 de ore de orientare, organizate în module și administrate autonom de școli, ca parte a unui pachet de instrucțiuni ce are drept scop să amelioreze tranziția către liceu, să combată abandonul școlar și să extindă accesul la studii superioare. Setul de instrucțiuni a fost aprobat de Ministerul Educației din această țară la finalul anului trecut, potrivit unei prezentări făcute în rețeaua europeană Eurydice.

Potrivit măsurilor prezentate, fiecare modul de orientare va include activități de învățare personalizate, care sunt înregistrate în portofoliul digital al elevului. Fiecare școală identifică profesorii care să-i ajute pe elevi să analizeze, personalizat, elemente-cheie ale portofoliului său și care să ajute familiile să ia decizii privind traseul educațional sau perspectivele de carieră ale elevului.

În plus, elevii și familiile lor vor putea folosi o platformă digitală cu informații și date privind liceele, opțiunile de studii superioare și tranziția din școală în câmpul muncii.

Iar școlile vor oferi referințe specifice elevilor care încheie studiile, referințe care să le ușureze alegerea între continuarea studiilor și intrarea în câmpul ,uncii și pentru identificarea celor mai bune oferte de muncă, în funcție de competențele acelor elevi.

Foto: © Alexander Raths | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev sădescarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version