Klaus Iohannis: Este o variantă să se încerce introducerea de teste antidrog în școli, cu acordul părinților / Să fim mai fermi și să-i detectăm pe cei care nu înțeleg cu binețe

Foto: captură - Administrația Prezidențială a României / Facebook.com

Președintele României a spus că ar fi de acord cu introducerea testelor antidrog pentru elevi, în școli. Klaus Iohannis a făcut declarații marți, la Spitalul Floreasca din București. Afirmațiile vin după ce ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat luni că va fi analizată posibilitatea testării antidrog a elevilor de către personal medical, în şcoli.

Rep: Ați fi de acord cu introducerea testului antidrog în școli?

Klaus Iohannis: „Este un fapt îngrijorător, foarte îngrijorător că avem tot mai multe semnale că sunt tineri care consumă substanțe interzise. Și atunci este o variantă să se încerce introducerea de teste, sigur cu accesul părinților și așa mai departe, dar nu putem să stăm doar să observăm fenomenul și să nu facem nimic. Deci ceva trebuie găsite în sensul și să-i educăm pentru a preveni consumul de droguri, dar și să fim mai fermi și să-i detectăm pe cei care nu înțeleg cu binețe”. 

Ministrul Cătălin Predoiu a spus luni că este vorba de ”analiza posibilităţii testării antidrog a elevilor de către personal medical calificat ce deserveşte unitatea de învăţământ, în situaţia în care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, cu acordul părinţilor”.

Cătălin Predoiu a anunţat şi măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli, subiect care va fi abordat în cadrul unui Plan Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară, 2023-2024, plan care există.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version