Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, anunţă că va fi analizată posibilitatea testării antidrog a elevilor de către personal medical, în şcoli / Testarea, doar cu acordul părinţilor

1.808 vizualizări
Transport gratuit pentru elevi
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu a anunţat luni în urma finalizării anchetei Corpului de Control al ministerului privind accidentul din localitatea 2 Mai, analiza posibilităţii testării antidrog a elevilor de către personal medical, în şcoli, dacă manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, scrie G4Media.ro.

Testarea se va face doar cu acordul părinţilor, a precizat Predoiu.

Ministrul a spus că este vorba de ”analiza posibilităţii testării antidrog a elevilor de către personal medical calificat ce deserveşte unitatea de învăţământ, în situaţia în care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, cu acordul părinţilor”.

Cătălin Predoiu a anunţat şi măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli, subiect care va fi abordat în cadrul unui Plan Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară, 2023-2024, plan care există.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

7 comments
 1. Domnule ministru cu mere pădurețe în gură, buruiana se smulge din pământ cu rădăcină. Concentrați-vă la controalele de la graniță.Vameși să facă treabă, să renunțe la mită, să fie vigilenți. Să nu uităm nici pe agricultorii noștri autohtoni cu cefe late, cu mâini de pianist, care mai au straturi de ,, plante,, dosite nedeclarate.

 2. Orice fentă și balet mediatic numai să nu se discute despre rețelele de trafic de droguri si schimbarea legislației (prins drogat la volan -suspendarea permisului de conducere 10 ani)

  Adevărata cauză a creșterii numărului de consumatori este prețul scăzut si accesul facil la droguri.

  Așadar poliția română in loc sa destructureze rețelele de trafic de droguri mută răspunderea în curtea școlii știind că de fapt profesorii nu au instrumentele necesare ( Parcă văd titlurile:
  Testele antidrog stau nefolosite pentru că profesorii nu pot convinge elevii să se testeze)

  Am avut numeroase cazuri în care am fost amenințați cu procese pt că am recomandat unor părinți să fie atenți la comportamentul copiilor lor sau să îi testeze antidrog.

 3. Si acum in scoli sunt cutii cu sute sau mii de teste covid nefolosite, dar care au imbogatit pe smecheri si au bagat tara in deficit bugetar.
  Ce rost este sa cheltui pe ceva ce nu va fi folosit. Bugetul este jigarit, cu alte cheltuieli inutile o sa crape!

 4. Dar unde este lupta împotriva traficanților de droguri??? Trebuie distrusă cauza și pe urma efectele 😡😡😡. În România politica de nimic, stat mafiot și corupt pana în măduva oaselor 😡😡😡

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Votul de la 16 ani pentru alegerile locale și europarlamentare, solicitat de Federația Tinerilor din Constanța, după ce Florin Cîțu s-a declarat de acord cu așa ceva: Să fie inclus în discuțiile pentru revizuirea Constituției

Federația Tinerilor din Constanța salută declarația făcută de președintele Senatului Florin Cîțu, care a răspuns luni că ar fi de acord cu reducerea vârstei necesare pentru a vota la 16…
Vezi articolul