Klaus Iohannis: Este o variantă să se încerce introducerea de teste antidrog în școli, cu acordul părinților / Să fim mai fermi și să-i detectăm pe cei care nu înțeleg cu binețe

1.958 de vizualizări
Foto: captură – Administrația Prezidențială a României / Facebook.com
Președintele României a spus că ar fi de acord cu introducerea testelor antidrog pentru elevi, în școli. Klaus Iohannis a făcut declarații marți, la Spitalul Floreasca din București. Afirmațiile vin după ce ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat luni că va fi analizată posibilitatea testării antidrog a elevilor de către personal medical, în şcoli.

Rep: Ați fi de acord cu introducerea testului antidrog în școli?

Klaus Iohannis: „Este un fapt îngrijorător, foarte îngrijorător că avem tot mai multe semnale că sunt tineri care consumă substanțe interzise. Și atunci este o variantă să se încerce introducerea de teste, sigur cu accesul părinților și așa mai departe, dar nu putem să stăm doar să observăm fenomenul și să nu facem nimic. Deci ceva trebuie găsite în sensul și să-i educăm pentru a preveni consumul de droguri, dar și să fim mai fermi și să-i detectăm pe cei care nu înțeleg cu binețe”. 

Ministrul Cătălin Predoiu a spus luni că este vorba de ”analiza posibilităţii testării antidrog a elevilor de către personal medical calificat ce deserveşte unitatea de învăţământ, în situaţia în care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri, cu acordul părinţilor”.

Cătălin Predoiu a anunţat şi măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli, subiect care va fi abordat în cadrul unui Plan Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară, 2023-2024, plan care există.

Articol în curs de actualizare


9 comments
 1. Asta are probleme cu creierul sau a consumat si el ceva?

  “sunt tot mai multe semnale”, deci nu exista vreo statistica sau o estimare de incredere
  “teste cu accesul parintilor”, vor primi o legitimatie ceva ?
  “ceva trebuie gasite”, pentru ca e sub 50
  “în sensul și să-i educăm”
  “să-i detectăm”, cu radaru cu ce ? lol
  “binete”, Etimologie: bine ati venit, popular A(-și) da (sau neobișnuit, a (-și) face) binețe = a (se) saluta. (DEXOnline)

  Cand vor prelua oamenii inteligenti conducerea acestei tari ?

 2. Cu binete. Ha, ha, ha. Nici nu are proprietatea termenilor in limba romana. Il rog sa vada ce inseamna binete.

 3. Ultima data cand am verificat eram o tara creștina, ca doar de aia se fac 12 ani de religie la școala. Daca suntem așa de creștini, de ce ar vrea președintele sa “arunce cu pietre”?

 4. oare ce teste vor urma? așteptăm cu interes:)
  nu mai avem simțul ridicolului …deloc!!!! ( mă rog,unii …)

  1. Încă mai e loc pentru aberații…

   Așteptăm să implementăm și teste de sarcină în școli!

   Acesta este un pamflet!

 5. Un lanț cauzal și vicios promovat de la înălțimea celor mai importante instituții ale statului, uns permanent cu bani nemeritați, nemunciți, furați, pariați, băuți, vârâți prin sutiene, lingouri, vile, cv-uri false, rețele de consilieri, fini, pârghii umane sau sicrie, ușor de risipit în cele 7 zări (țintele luxoaselor vacanțe prezidențiale, țintele inutilelor excursii parlamentare, țintele unor articole laudative plătite la kilogram), se prelungește firesc din realul adulților bolnavi de sărăcire și pofte, ajunși cineva, în fanteziile inocenților copii, ajunși cineva grație stupefiantelor. Un exemplu prost de președinte. Exemple proaste de premieri. Exemple proaste de miniștri. Exemple proaste de oameni care se vând. Exemple proaste de propagandă. Exemple proaste de droguri. A discuta despre teste școlare, într-un asemenea stat, este doar premisa unei noi hoții.

 6. Mi-e rușine ca cetățean, de asemenea personaj public :
  formă fără fond. Am avut mulți președinți, dar ca acesta, nici în cel mai neagru coșmar nu am visat . Realitatea bate oniricul. Să nu măsurăm omul cu centimetrul, nici cu kilogramul.Mai ales dacă e din Sibiu.

 7. Domnule profesor de fizică,fermitatea dvs este că magneziul. Moale și arde repede.Vă recomand o vacanta de schi în Antarctica,cu bilet numai dus pentru adulți. Putem și fără dumneavoastră.

 8. tocmai (prin protejata deca) ati hotărât sa umpleți buzunarele unor dealer de droguri.
  când luați bursa de merit celor merituoși și o dati celor cu medii de 6 sau 7 unde credeți ca ajung banii aia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții de la ANOSR acuză “incoerență inexplicabilă la Ministerul Educației”: Ministerul anunță “obligația de recuperare a activităților” în universități. Nu înțelegem despre ce activități se face referire, anunță vacanță forțată pe perioada de tranziție?

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) acuză “incoerență inexplicabilă la Ministerul Educației” și susține că, în urma încetării stării de alertă, „fiecare universitate trebuie să decidă, cu consultarea…
Vezi articolul

Liderul sindical Marius Nistor, la intrarea în negocieri cu ministrul Muncii: E o diferență enormă între ce am solicitat și ce a oferit guvernul. Am cerut inițial majorarea salariilor profesorilor cu 60%, am ajuns la 25%. Ce vreți să mai lăsăm? Nu putem să ne batem joc de ei

Liderul sindicatului din învățământ Marius Nistor a declarat la intrarea în negocieri cu ministrul Muncii, în a șasea de grevă generală a profesorilor din România, că „e o diferență enormă…
Vezi articolul