Lansarea unui audit extern al sistemului național de cercetare-dezvoltare și PNRR, plan care așteaptă încă aprobarea Bruxelles-ului: ce spune ministrul Cercetării, Ciprian Teleman, că a făcut în primele luni de mandat

Ciprian Teleman / Foto: gov.ro

Ministrul Cercetării, Dezvoltării și Inovării, Ciprian Teleman (USR-PLUS), a publicat la sfârșitul săptămânii trecute un raport de activitate pe primele șase luni de mandat, spunând că urmează să publice zilele acestea și un raport pentru ultime luni. El publică raportul în contextul crizei politice care pune față în față partenerii de guvernare PNL și USR-PLUS. În raportul de activitate, principalele realizări listate sunt procesul abia lansat de evaluare externă a sistemului național de cercetare-dezvoltare-inovare, cu sprijinul Comisiei Europene, respectiv PNRR – componentele de cercetare și digitalizare, pentru care România așteaptă încă aprobarea Bruxelles-ului.

Evaluarea externă a sistemului național CDI este programată în intervalul 30 iunie 2021 – 30 aprilie 2022, iar procesul se află abia la început. Legat de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru care ministerul listează în raportul de activitate atât reforme propuse, cât și investiții așteptate, România așteaptă încă aprobările de la Bruxelles, ministrul Investițiilor, Cristian Ghinea, spunând în weekend că documentele legale finalizare privind PNRR au fost trimise vineri seară la Comisia Europeană, pentru a fi respectat calendarul de aprobare pentru septembrie.

Raportul de activitate amintește că ministerul a avut o execuție bugetară de 64,3% în primul semestru, cu o execuție de 95,5% în domeniul cercetării și de 5,6% la capitolul comunicații.

Printre activități și realizări mai sunt menționate:

Raportul poate fi consultat aici.

Exit mobile version