Libertatea: Academia SRI spune că nu va verifica niciuna dintre cărţile rectorului său Adrian Ivan, acuzat de autoplagiat, pentru că e rector, nu „profesor titular pe post” 

Adrian Ivan / Foto: INQUAM Photos - Adel Al-Haddad

Comisia de Etică a Academiei SRI nu se va autosesiza în cazul rectorului acestei instituții, Adrian Ivan, acuzat de autoplagiat, potrivit unui răspuns dat ziarului Libertatea, care a prezentat în septembrie acest caz al celui care i-a coordonat teza de doctorat fostului ministru de Interne, Lucian Bode. Publicația scrie că această comisie i-a răspuns după 25 de zile, informând că decizia de a nu se autosesiza în cazul rectorului a fost luată deoarece Adrian-Liviu Ivan “nu are calitatea de profesor titular pe post” în cadrul Academiei.

„Vă comunicăm faptul că domnul prof. univ. dr. Adrian-Liviu Ivan nu are calitatea de profesor titular pe post în Academia Națională de Informații Mihai Viteazul (ANIMV), context în care, Comisia de etică universitară a ANIMV nu se va autosesiza”, se arată în răspunsul publicat vineri de Libertatea.

Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai și coordonatorul tezei de doctorat a fostului ministru Lucian Bode, aflat în centrul unui scandal de plagiat, a fost acuzat la rândul său de autoplagiat masiv, într-o anchetă publicată la sfârșitul lunii septembrie de Libertatea

Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai, instituție unde Adrian Ivan este profesor, a anunțat în scurtă vreme, prin președintele său, Dacian Dragoș, că se va autosesiza și va analiza cazul, după cum a scris atunci Edupedu.ro.

Exit mobile version