Licitație deschisă pentru dotarea școlilor din Oradea cu echipamente IT, anunță Primăria

Foto: © Buurserstraat386 | Dreamstime.com

Iniţierea licitaţiei deschise pentru furnizare de echipamente IT – tablete, laptop-uri, camere web, routere wireless şi table interactive, pentru toate şcolile din Oradea, a fost anunțată de către Primăria Oradea, informează Agerpres. Proiectul este în valoare de circa 22 de milioane de lei și este finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea condiţiilor optime pentru digitalizarea sistemului de învăţământ preuniversitar din Oradea, în vederea facilitării accesului echitabil al tuturor elevilor la procesul de învăţare din mediul online, potrivit sursei menționate.

Potrivit Agerpres, se urmărește achiziţia şi dotarea elevilor înscrişi la unităţile şcolare de pe raza municipiului Oradea cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei (7.094 de tablete şcolare), precum şi dotarea sălilor de clasă din şcoli şi a cadrelor didactice cu echipamente/dispozitive electronice, dotarea a 1.141 de săli de clasă cu un pachet care conţine: laptop, tablă interactivă, router wireless şi cameră web.

Conform comunicatului, beneficiarii direcţi ai proiectului de educaţie digitală în învăţământul preuniversitar din Oradea sunt: 1.896 de cadre didactice; 9.225 elevi din ciclul primar; 7.398 elevi din ciclul gimnazial; 9.877 elevi din ciclul liceal; 1.431 elevi din învăţământul profesional; unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Oradea.

Necesitatea acestui proiect derivă din contextul creat de pandemia cu SARS-CoV-2, lipsa dotărilor cu echipamente a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Oradea, precum şi din nevoia de a asigura accesul tuturor elevilor la educaţie, de actualitate fiind în acest sens desfăşurarea cursurilor preponderent în mediul on-line. Astfel, Primăria Oradea doreşte să răspundă acestor provocări, susţinând desfăşurarea serviciilor publice educaţionale în mediul on-line”, se arată în comunicat.

Foto: © Buurserstraat386 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version