Licitație deschisă pentru dotarea școlilor din Oradea cu echipamente IT, anunță Primăria

236 de vizualizări
Foto: © Buurserstraat386 | Dreamstime.com
Iniţierea licitaţiei deschise pentru furnizare de echipamente IT – tablete, laptop-uri, camere web, routere wireless şi table interactive, pentru toate şcolile din Oradea, a fost anunțată de către Primăria Oradea, informează Agerpres. Proiectul este în valoare de circa 22 de milioane de lei și este finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea condiţiilor optime pentru digitalizarea sistemului de învăţământ preuniversitar din Oradea, în vederea facilitării accesului echitabil al tuturor elevilor la procesul de învăţare din mediul online, potrivit sursei menționate.

Potrivit Agerpres, se urmărește achiziţia şi dotarea elevilor înscrişi la unităţile şcolare de pe raza municipiului Oradea cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei (7.094 de tablete şcolare), precum şi dotarea sălilor de clasă din şcoli şi a cadrelor didactice cu echipamente/dispozitive electronice, dotarea a 1.141 de săli de clasă cu un pachet care conţine: laptop, tablă interactivă, router wireless şi cameră web.

Conform comunicatului, beneficiarii direcţi ai proiectului de educaţie digitală în învăţământul preuniversitar din Oradea sunt: 1.896 de cadre didactice; 9.225 elevi din ciclul primar; 7.398 elevi din ciclul gimnazial; 9.877 elevi din ciclul liceal; 1.431 elevi din învăţământul profesional; unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Oradea.

Necesitatea acestui proiect derivă din contextul creat de pandemia cu SARS-CoV-2, lipsa dotărilor cu echipamente a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Oradea, precum şi din nevoia de a asigura accesul tuturor elevilor la educaţie, de actualitate fiind în acest sens desfăşurarea cursurilor preponderent în mediul on-line. Astfel, Primăria Oradea doreşte să răspundă acestor provocări, susţinând desfăşurarea serviciilor publice educaţionale în mediul on-line”, se arată în comunicat.

Foto: © Buurserstraat386 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. O cheltuiala vag utila. E ca si cum ai vrea sa iti faci magazin electronic si ai pune o camera web, un laptop si o tabla in mijlocul unui magazin clasic. Evident ca la inceputul comertului electronic au incercat multi aceste metode iar rezultatele au fost nefericite. Asa vor pati si cei care incearca acest lucru in educatia digitala.

    Oare cine a facut arhitectura sistemului? De unde ideea asta ca trebuie sa pui o camera web in sala de lasa ca sa faci lectii online? De ce nu se cheltuie acesti bani pe sisteme informatice moderne?

  2. Din pacate aceeasi practica condamnata si de Consiliul Concurentei, anume neimpartirea pe loturi pentru fiecare reper, practica anticoncurentiala. Au pus la gramada toate dispozitivele (laptop, camere web, routere si table interactive) si au conditionat participarea de dovada vanzarii de astfel de dispozitive in valoarea de minim 10.000.000 lei in ultimii 3 ani.
    Le recomand celor de la Primaria Oradea sa urmeze recomandarile din Ghidul privind lotizarea în cadrul procedurilor de achiziție publică, http://www.consiliulconcurentei.ro/wp-content/uploads/2021/12/Ghid-Lotizare-dec-2021-1.pdf.
    „Ghidul se adresează atât autorităţilor contractante, cât și operatorilor economici care participă la proceduri de atribuire pe loturi a contractelor de achiziţie publică şi a acordurilor-cadru, astfel încât să se elimine riscul unei posibile incidenţe a legislaţiei în domeniul concurenţei.
    Prin divizarea pe loturi şi acordarea accesului unui număr cât mai mare de operatori economici specializaţi la procedură, deci a unei cât mai largi concurenţe, autoritatea contractantă creează premisele pentru obţinerea unor preţuri de achiziţie mai reduse, în acord cu principiul eficienţei utilizării fondurilor publice.
    De asemenea, Ghidul prezintă atât avantajele, cât şi dezavantajele divizării pe loturi a
    procedurilor de achiziţie publică, măsurile de prevenire a practicilor anticoncurenţiale pe care autorităţile contractante trebuie să le aibă în vedere în etapa pregătitoare a procedurii de atribuire, precum şi indicatorii comportamentali care pot sugera o practică anticoncurenţială.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Călătorie gratuită în jurul Lunii pentru 8 civili cu SpaceX, plătită de un miliardar japonez – VIDEO. Peste 2.000 de români s-au înscris. Fizicianul Claudiu Tănăselia: Misiunea se poate realiza tehnic, în 1968, astronauți NASA au făcut ocolul Lunii

Peste 2.000 de români s-au înscris deja la concursul pentru selecția a 8 oameni care vor merge peste doi ani în misiunea dearMoon în jurul Lunii cu nava „Starship” dezvoltată…
Vezi articolul