OFICIAL Noile grile salariale 2024 pentru profesori și angajații din școli au intrat în vigoare și se aplică de la 1 ianuarie

58.470 de vizualizări
Foto: captura MO
Ordonanța de urgență nr 128/2023, cea care stabilește grilele de salarii pentru profesori și personalul din Învățământ, a fost publicată în Monitorul Oficial vineri seara. Grilele publicate sunt cele referitoare la salariile de bază, brute, echivalente pentru gradația 0, pe fiecare funcție, tranșă de vechime și grade didactice.

Salariul net, în mână, este doar 58% din salariul brut. Din salariile de bază, brute, scrise în grila de salarizare din Educație, circa 42% sunt impozite și contribuții la stat.

Vezi aici grilele cu salariile pe 2024 pentru personalul didactic de predare, pe funcție, grad didactic, gradație, vechime și coeficient, trimise profesorilor de către sindicate.

Vezi și grilele cu salariile pe 2024 pentru personalul didactic auxiliar, pe funcție, grad didactic, gradație, vechime și coeficient, trimise profesorilor de către sindicate.

Sindicatele au trimis în școli și grilele cu salariile pe 2024 pentru personal nedidactic sau administrativ detaliate pe fiecare grad, vechime sau treaptă profesională și coeficient.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2024, salariile de bază ale personalului din învățământ se stabilesc conform anexei la prezenta ordonanță de urgență”, scrie în actul normativ.

Ordonanța 128 prevede și anumite creșteri salariale pentru personalul didactic auxiliar și pentru cel administrativ.

”Art. II. — (1) Începând cu salariile aferente lunii ianuarie 2024, prin derogare de la dispozițiile art. 12 alin. (2) din Legeacadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, salariile de bază pentru personalul didactic auxiliar din cadrul bibliotecilor centrale universitare, personalul Bibliotecii Naționale a României și Bibliotecii Academiei Române, precum și pentru celelalte categorii de funcții prevăzute în anexele la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, și care au calitatea de personal didactic auxiliar, conform Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificările ulterioare, și Legii învățământului superior nr. 199/2023, cu modificările și completările ulterioare, și care își desfășoară activitatea în sistemul național de învățământ și care nu se regăsesc în anexa prevăzută la art. I se majorează cu 8% față de nivelul salariilor de bază aflate în plată în luna decembrie 2023, respectiv se majorează cu 12% începând cu salariile aferente lunii iunie 2024 față de nivelul salariilor de bază aflate în plată în luna decembrie 2023.

(2) Începând cu salariile aferente lunii ianuarie 2024, prin derogare de la dispozițiile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, salariile de bază pentru personalul administrativ/nedidactic din sistemul național de învățământ se majorează, începând cu data de 1 ianuarie 2024, cu 250 de lei față de nivelul salariilor de bază la gradația 0 de vechime în muncă din luna decembrie 2023, respectiv se majorează cu 450 de lei începând cu salariile aferente lunii iunie 2024 față de nivelul salariilor de bază la gradația 0 de vechime în muncă din luna decembrie 2023.

(3) Începând cu salariile aferente lunii ianuarie 2024, prin derogare de la dispozițiile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, salariile de bază ale personalului din instituțiile și unitățile care funcționează în subordinea sau în coordonarea Ministerului Educației, altul decât cel prevăzut la alin (1) și (2), se majorează cu 8% față de nivelul salariilor de bază din luna decembrie 2023, respectiv se majorează cu 12% începând cu salariile aferente lunii iunie 2024 față de nivelul salariilor de bază din luna decembrie 2023”.

Reamintim, liderii sindicali ai FSLI și FSE, care au stabilit de facto grilele de salarizare, i-au anunțat pe profesori și pe angajații din școli că: „suntem în grafic în ceea ce privește salarizarea”, imediat după ce Guvernul a anunțat că a aprobat noile grile.

Citește aici:

GRILE Salariile profesorilor în 2024, detaliate pe fiecare funcție, gradație și treaptă de vechime, publicate de Ministerul Educației
Ligia Deca, întrebată de ce Guvernul nu și-a respectat promisiunea pentru profesorii debutanți, de a le acorda salariul mediu pe economie în 2024: „Grilele de salarizare includ un nivel absolut decent pentru profesorii debutanți” / Aceștia primesc 250 de lei în plus, de la 1 ianuarie și încă 200 de lei de la 1 iunie
Exemple de creșteri de salarii ale profesorilor și angajaților din școli date de Ligia Deca după ședința în care au fost aprobate
Premierul Ciolacu: Astăzi vom aproba majorarea salariilor pentru profesori și personalul din educație, așa cum am convenit cu sindicatele din domeniu
Salariul profesorului debutant nu ajunge în 2024 la salariul mediu pe economie, așa cum au promis guvernanții / Premierul Ciolacu, în urmă cu 3 luni: Vom pleca de la salariul debutantului, salariul mediu pe economie, am promis și cred în acest lucru – VIDEO
GRILE Salariile din învățământ, în 2024, pentru profesori, inspectori și directori, pe fiecare funcție, vechime și grad didactic – proiect / Creștere cu doar 11% pentru profesorii debutanți și 30% pentru directori, 26-28% pentru inspectori, de la 1 ianuarie / Pentru didactic auxiliar creșterea e cu 8%, iar pentru administrativ 250 de lei

48 comments
  1. “Politicosule,”
    Ati iesit in strada in vara trecuta alaturi de preuniversitari? Daca nu, atunci poate era bine sa va alaturati lor, cum au facut unii parinti, elevi si studenti. Ar fi fost o greva si mai convingatoare, cred.
    Dar asa, a fost ca de obicei, un hiat intre universitari si preuniversitari si o “afacere solutionata” intre politicieni si liderii sindicali.

    Eu cred ca si situatia universitarilor e proasta si nedreapta si, la fel, liderii sindicali nu-i reprezinta cu adevarat nici pe profesorii din preuniversitar, nici pe cei de universitar, ci isi vad doar de propriile interese si relatii politice.

    Poate ar fi momentul sa se treaca peste disensiuni si sa se uneasca profesorii de la toate nivelurile.

  2. Un profesor universitar cu vechime mai mare de 25 de ani are in OUG 128/2023 un salariu de baza mai mic decat cel din luna decembrie 2023. Nici macar cu “marirea” din iunie nu ajunge la salariul din 2023…

    1. Salariul de baza de aici nu include sporul de vechime, adica sunt pentru gradatia 0. Vechimea fiind peste 20 de ani, inseamna ca se adauga un spor de vechime de 24.5% la sumele indicate (corespunzator gradatiei 5).
      Astfel, salariile de baza pentru profesor universitar in conditiile indicate (vechime in invatamant peste 25 ani, gradatia 5 ), vor fi: 16673 de la 1 ianuarie, 17482 de la 1 iunie. Evident, doctoratul, sporul de solicitare neuropsihica si alte sporuri pe care le mai aveti, raman in acelasi cuantum ca pentru decembrie si se adauga la salariile de baza indicate de mine.

  3. Un profesor universitar cu vechime mai mare de 25 de ani are in OUG 128/2023 un salariu de baza mai mic decat cel din luna decembrie 2023. Nici macar cu “marirea” din iunie nu ajunge la salariul din 2023. Astia sunt complet dusi cu pluta!

  4. pai pe 28 decembrie Edupedu a publicat alte grile!!! Prof. gr. 1 aparea cu 10232 brut la 1 iunie, aici vad 8200! Pai care e marirea?

    1. Aici nu sunt puse decat valorile pentru gradatie 0, adica nu este inclusa vechimea. Ar trebui sa vedeti ce vechime aveti, care este sporul de vechime pentru dvs si apoi sa adunati aici.
      Grilele publicate pe 28 decembrie sunt mai explicite, cu vechimea inclusa (ca sa nu mai fie nevoie sa calculeze fiecare), dar au ca punct de pornire ceea ce este aici.
      Astfel, ambele sunt corecte, dar o idee mai clara va faceti direct din cele de pe 28 decembrie.

  5. A dispărut chestiunea mult vehiculată, 20%. Unii tembeli mai fac încă adunarea procentelor, 8+12, neținând cont de faptul că cele două creșteri sunt raportate la salariul din decembrie. Adică rezultatul final va fi, în iunie, 12% creștere față de decembrie. Sigur că și nedidacticul adună și speră, greșit, la 250+450. În rest, speram să nu avem ierarhizări mai stupide decât cele lansate de Olguța. M-am înșelat. Psihologul, asistentul social și alți frecători de mentă din universitar au aceleași salarii cu chimiștii, biologii și fizicienii.

    1. de ce o fi psihologul “frecător” de menta?! dar ce limbaj elevat aveți….sper,spre bine tuturor,că nu sunteți cadru didactic …

  6. Cred că suntem singura țară din Europa, care taxează mediul privat, la sânge, ca să mărească salariile unor bugetari leneși și care au mai multe zile libere, decât zile muncite efectiv. Mulți dintre ei vin la muncă, doar ca să aibă de unde pleca de acasă. Vin la muncă doar pentru a se plictisi și pe principiul: “timpul trece, leafa merge, noi cu drag și spor (nu) muncim”. Sunt prea mulți bugetari leneși și indolenți și aici mă refer la toate categoriile, care ar trebui să fie dați afară, căci muncă ioc. Dacă nu le convine această mărire de salariu, dată pe spinarea și pe munca noastră, a celor din privat, îi invităm în privat, că aici chiar nu vor avea timp de plictiseală, de jucat Solitaire, de stat mai mult la țigară, cafele și bârfă, toată ziua. În concluzie, nu merită și nu ar trebui să li se dea această mărire de salariu. Este prea mare procentul.

    1. Procentul este prea mic, salariile tot proaste raman. E abia o indexare cu rata inflatiei, in termeni reali nu e nicio marire. Cine vorbea, mediul privat care face cea mai mare evaziune fiscala din Europa! Privatul lacom sa mai taca, avem cele mai mari preturi din Europa la toate, iar angajatii au mariri si ei, salariul mediu pe economie a crescut mai mult decat cel al profesorilor. Si daca e asa de bine in invatamant, poftiti la catedra cu zile libere multe, de ce nu veniti? Niste maruntis care nu aduce nici acum salariul profesorului la cel mediu pe economie macar, sa zici ca e marire prea mare, asta inseamna sa bati campii. Comentariu de toata jena!

      1. Dacă ți se pare mărunțiș, că un profesor leneș, cu gr.1, are 7000 de lei net + că mai face și meditații pe sute de lei ședința, atunci te invit în sistemul privat, unde sunt foarte mulți care au salariul de 3500 de lei cu tot cu bonuri de masă și fără sporurile după care jeliți voi atât și au și ei copii și nu se mai plâng atât. Cei din privat, muncesc 8-9 ore pe salariul acesta, nu ca voi 3-4 ore pe zi (dacă le faceți și pe alea, ceea ce mă îndoiesc), cu vacanțe peste vacanțe și meditații la greu, nefiscalizate. Așa că ciocul mic și mai mult respect față de copii și părinți, că pe spatele nostru trăiți, ca niște paraziți leneși. Din taxele și impozitele noastre, ale celor care muncesc în privat.

        1. Stimata d-na,deja jigniți o întreagă categorie profesionala. Incercati sa vă controlați putin, refuz sa cred că i cunoașteri chiar pe toți profesorii!

          1. După ce că ați făcut grevă degeaba, pentru cât de puțin munciți, mărirea este foarte mare.

        2. “stimabil(a??)” oana m,
          e clar ca si in 2024 continuati sa semanati si sa improscati ura cu limbajul dv violent si ideile tafnoase si ERONATE si cu gandurile dv otravite la adresa profesorilor, desi e si mai clar ca NU STITI nimic despre munca unui profesor, chiar daca nu e greu sa aflati, mai ales ca vi s-a mai explicat pe aici, dar cred ca NU VRETI sa stiti! Ura dv viscerala fata de oamenii de la catedra va impiedica sa aveti o imagine clara si o parere corecta, sa nu mai zicem de o atitudine civilizata.

          Cereti respect fata de parinti si copii, dar dv, ca parinte nu acordati respect, ba sunteti un exemplu de toata jena, din acest punct de vedere. Ceva v-a declansat aceasta furie nestapanita (conflicte pe la scoala in copilarie?? …sau cam asa ceva).

          Un profesor care-si face treaba (ca foarte multi dintre cei pe care i-am intalnit) dupa ce isi termina cele 4-6 ore la clasa, are de realizat alte activitati didactice, care de multe ori depasesc 4-5 ore zilnic. Daca omul vrea/poate/are nevoie (la acele salarii nete jalnic de INdecente ale profesorilor) sa dea si meditatii, e treaba lui si este timpul lui liber!!
          Dv puteti da meditatii?? Faceti-o (daca sunteti in stare) si platiti taxele aferente (asa cum fac unii profesori).
          Chiar ma intreb cu ce va ocupati (cand nu jigiti toti profesorii, ca breasla). Daca aveti intr-adevar o slujba … tot a trebuit sa faceti ceva scoala ca sa ajungeti la asta!

          Fiti pe pace! NU munca dv plateste salariile profesorilor, este vorba de un intreg sistem financiar, iar taxe plateste cam toata lumea.
          Apropo: Nu va deranjeaza salariile si pensiile “speciale”?!

          Credeti ca, pentru profesori, dupa 4-6 ore la clasa si alte 4-6 ore cu pregatirea lectiilor, testelor si a altor materiale didactice, e usor sa mai dea si meditatii (daca au o materie la care se poate)?
          Habar nu aveti ce consum nervos este sa lucrezi cu 25 de copii pe ora (uneori chiar si numai cu 10), fiecare cu preocuparile lui, majoritatea neatenti la lectie si multi otraviti de acasa de parinti ca DV.

          Nu vreau sa ma gandesc ce atitudine o avea copilul dv fata de scoala si profesori, dupa ce l-ati spalat pe creier acasa cu parerile dv false (cam 90%), otravite si impinse pana la limita nesimtirii si obrazniciei!!

          Nu aveti nici macar un minim bun-simt cand, dupa atatea postari arogante, violente ca limbaj rautacioase la modul general la adresa unei intregi bresle, continuati cu expresii gen “ciocu mic,” exact ca acei huligani arestati pe la unele meciuri cu semintele in buzunar, sticla intr-o mana si bata in cealalta!!
          Sunteti …de pomina!

          Eu va doresc un an nou cu sanatate si mintea limpede, in care sa va limpeziti gandurile si atitudinea si sa va indreptati ura in mod corect catre cine o merita!
          Sanatate, Pace in suflet si Lumina!

          (voi evita sa va mai citesc postarile – pana acum ati postat doar “gargara” repetitiva si plina de ura! Pierdere de vreme!)

          1. Copilul meu, nu va merge la școală de stat, deoarece eu și soțul meu am hotărât ca după terminarea grădiniței (care este tot privată), să meargă la o școală privată, pentru că este un alt mod de predare, mai atractiv și mai frumos. Și la acea școală, va avea transport asigurat și nu va veni acasă să își facă temele, va avea masa asigurată, profesor dedicat, care să ajute la efectuarea temelor. Nu va veni obosit, stresat și tracasat de la școală, din cauza colegilor și a profesorilor, dacă îl voi da la o școală de stat. În concluzie, un mediu propice dezvoltării fizice și psihice a copilului.

          2. Oana, creatura acefalica, intelegem ca ai reusit sa faci pui. Nu ne ramane decat sa speram ca natura va avea grija de cel mic/cea mica si nu-i va harazi aceeasi soarta ca a ta. Cat despre frustrarea vietii tale, profesorii, un singur lucru: realizezi ca macani de aproape doi ani pe tema asta si nimic nu e cum ai vrea tu? Nu te incearca disperarea cand vezi ca iti consumi jumatatea de neuron disponibila pe o cauza pierduta?

        3. Oana M, Profesia didactica e printre cele mai dificile si stresante, exista studii la nivel mondial. Consumul nervos este foarte mare. Numai ca sa pregatesti o lectie, sau sa corectezi un rand de teste, iti ia mult mai mult decat ora efectiva de predare. Mai termina cu taxele alea , ca faceti evaziune la greu. Si ce, si profesorii sunt clientii firmelor private, deci le aduc bani cand cumpara produse si servicii. Dar daca nu te duce capul…se intelege de ce esti asa frustrata. Intelege odata ca nicaieri in lumea asta, nici in tarile bananiere profesorii nu predau efectiv 40 ore ptr ca ar lua-o razna dupa 6 luni. Tu compari o ora de predare cu o ora de scanat produse la casa de marcat probabil sau ce alte munci ” complexe” faci tu…e penibil . Munca este multa si dificila, doar sa intri la o clasa problema, sa ii disciplinezi sau chiar sa ii suporti, fara sa le predai nimic si tot ar fi salariul prea mic…

    2. Draga Oana, dupa ce am lucrat 8 ani la privat, in 2010 am avut o revelatie: SA MA ANGAJEZ IN BUGET! Eu am depasit demult frustrarile acestea ale voastre, angajatii de la privat care muncesc de isi tup sufletul, sanatatea si viata familiala! Ca sa ce??? Ca sa faceti bani unor smecheri de patroni?!
      Daca esti desteapta draga Oana, si vezi de cel putin ca de 20 ani incoace binele si mierea, banul este la buget, am si eu o intrebare: CE TE TINE SA TE FACI SI TU BUGETARA? Eu un an am stat in somaj ca sa ajung sa ma fac bugetar! 3 ani am facut o alta reprofilare de facultate ca sa ma pot angaja bugetar!!! 4 ani am dat spaga unde trebuie ca sa ajung bugetar!!! TU DE CE NU FACI CE TREBUIE SA AJUNGI BUGETARA? Cine te tine? Decat sa te plangi si sa iti cauti dreptatea pe-aici uitandu-te cu limba scoasa la cat de bine ne este noua bugetarilor, fa si tu maica pasul destept si lasa privatul!
      Te asteptam aici unde plapuma e mare si calda, sa te invelim si pe tine in anvelopa salariala asta mare si pentru care ne facem ca muncim si noi! Sa ai un an 2024 asa cum ti-l croiesti!

    3. Draguta Oana M,
      Observ de multa vreme cat de inversunata esti impotriva profesorilor si a scolii.

      De ce nu mergi sa predai la scoala (daca ai studii superioare!) ca sa vezi ce inseamna!?

      De ce nu intelegi ca profesorii au dreptul la un salariu corect si motivant?

      Acum inca mai sunt profesori buni (din toate punctele de vedere), dar ei vor disparea, deoarece “cat dai, atata face”!!!

    4. Draga Oana M,

      Mergeti la buget! Nu va mai “jertfiti” la privat, daca vi se pare ca e asa de vesel si bine!!
      Aveti studii superioare? Atunci intrati in invatamant. Rupeti “gura targului” si deveniti un profesor model pe salariul minim!!

      La anu’ si la multi ani!

  7. Nu este corect cum se aplică sporul de vechime, în sensul că un profesor cu 35 de ani vechime este la fel cu cel cu 25 de ani vechime. Oare de ce nu se aplică asta și în parlament, guvern, poliție, pompieri, etc ? Iar v-au păcălit..cât mai îndurați? Ar fi trebuit să faceți grevă un an de zile, ce ar fi făcut atunci guvernanții?

      1. Mai ușor cu pianul pe scări! Doar personalul didactic (de predare, nu auxiliarii, în nici un caz nedidacticul sau cei din privat) beneficiază de o aberație cu două tipuri de vechimi, matricială în grilele lor de salarizare; o vechime dată de durata în muncă (cele 6 trepte generale, gradații de la 0 la 5), intersectată cu vechimea în profesie. Aberația respectivă este perpetuată, doar în cazul acestei mici categorii de bugetari, din momentul în care s-a renunțat la sporul de stres pentru auxiliari. După care, prin mișelia neluptei sindicale, personalul didactic de predare a păstrat grila și a mai primit, redundant, încă 10%, tot pentru stres. Între timp, auxiliarii au pierdut și sporul de stres, și pe cel de stabilitate. Mai nou, majoritatea auxiliarilor, hamali cu doctorat, vor pierde și indemnizația cuvenită prin lege.

  8. Ministerul Educației a publicat joi seara, după aprobarea în Guvern a ordonanței de urgență cu salariile din învățământ, grila detaliată cu sumele brute în anul 2024 – titlul de articol din 28 dec….unde în grila, un profesor cu studii superioare,gradul I are alta încadrare decât cea din grila din articolul de azi….unde apare și puericultorul …nu i diferența decât de 2000 Ron….
    care sunt grilele bune in final? din 28 sau din 30:))???

    1. Aici nu sunt puse decat valorile pentru gradatie 0, adica nu este inclusa vechimea. Ar trebui sa vedeti ce vechime aveti, care este sporul de vechime pentru dvs si apoi sa adunati aici.
      Grilele publicate pe 28 decembrie (joi) sunt mai explicite, cu vechimea inclusa (ca sa nu mai fie nevoie sa calculeze fiecare), dar au ca punct de pornire ceea ce este aici.
      Astfel, ambele sunt corecte, dar o idee mai clara va faceti direct din cele de pe 28 decembrie.

  9. Principiul care a guvernat aceasta lege ” la studii egale salarii egale”.
    Pai cum pot avea universitarii salarii mai mici decat cei din preuniversitar?

  10. INADMISIBIL! Un lector 10-15 ani salariu mai mic decat prof grad 1.
    ce rost mai are sa muncesti pentru invatamantul univeristar.
    Singura tara din lumea care poate avea asa cv.
    O rusine pentru sindicatele din universitar!

    1. In vara, cand preuniversitarii marsaluiau in strada, topindu-se de caldura, universitarii, prin liderul lor sindical, s-au DEZIS de “rudele” lor mai “umile” din preuniversitar, spunand ca ei, universitarii nu aveau motive sa faca greva!!🤔🤨

      1. Nu s-a dezis nimeni. Au fost șmenuri hadăriene la mijloc, cu întârzierea intenționată a grevelor. Lista de revendicări cu care a venit hadăr în fața membrilor de sindicat avea pe primul loc loc, prioritar, mărirea salariilor celor din conducere (care și așa sunt foarte mari față de restul).

        Vi se pare că cei din universitar sunt mulțumiți de salariu?

        Nu cădeți în capcana întinsă de securiștii care ne vor dezbinați.

          1. Sunt oameni deștepți, în majoritate, cei din felia de didactic de predare. Dar egoiști, indiferenți, neempatici – atât de excesiv de bine plătiți sunt, de multă vreme. Li se rupe de alții din sistem. Sunt buimaci, unii, dacă le povestești despre nedreptățile din legi și oug-uri de salarizare. Trăiesc în bule academice care nu sunt înțepate de greve, facturi sau alte nevoi materiale… Sunt preafericiții din sistem, ne zic doar de bine. Vorbesc cel mai bine despre speranță, din sufletele lor de copii răsfățați.

          2. Unde sunt acele salarii mari ale celor ce trăiesc în bule? Era suficient să te uiți la comentarii să înțelegi că în universitar salariile sunt la fel de jenante ca cele din preuniversitar. Ai impresia că asistentul universitar nu-și face griji în legătură cu facturile?

            Așa doar ca termeni de comparație, în upb-ul domnului Costoiu, orele în regim de plata cu ora sunt considerabil mai puțin remunerate decât în preuniversitar.

    2. da lectorul are două facultăți?! aveți aceleași studii că un profesor din preuniversitar,nu va mai otarati atâta …și să nu discutam de norme….câte ore aveți în norma la universitar și câte in preuniversitar?!
      și da, profesorul cu gradul 1 ia mai mult decât dvs (deși mă îndoiesc) ași ce să vezi,depune efort și are sarcini în plus….vă așteptăm în preuniversitar …punct

  11. Secretar șef SSD, peste 35 ani vechime ca secretar, salariu brut: 6338 Ron.
    Secretar I SSD, peste 35 ani vechime, salariu brut: 7293 ron.

    Diferență: -955 ron. Așa au dispărut inechitățile! Rușine!

  12. sunt cele mai mici salarii . e o muncă f prost plătită. și educația este atât de importanta, mai ales pentru copiii săraci fara banii pilele și relațiile părinților. cartea e singura lor șansă.

  13. Salariile cu tot cu sporuri sunt mici dacă ar fi sa facem o comparație cu celelalte categorii sociale, medici, polițiști și alți speciali. Eu sunt pentru greva.

    1. In noua lege a salarizarii vor fi taiate multe sporuri. Aceste sporuri sunt tinute cu un scop plafonate de 6 ani, atunci cand vor taia din ele o sa fie aduse cele ramase la salariul in plata. In felul asta iti mai da o marire de 5% si vei lua acelasi salariu, nu este cazul in Educatie unde sunt putine sporuri.

    2. Pai Dănuț de ce nu te faci polițist, pompier, ca sunt locuri multe. Dar vezi ca de Revelion ești de serviciu. Și devii speciala

      1. Lucrurile enumerate mai sus sunt principalele dezavantaje. Beneficiile sunt de neegalat, pensionare la 50 de ani, pensie mai mare decât salariul. Din câte știu, în orașul meu la un concurs pe un post de milițian e o concurenta de 10 pe un post.

      2. De ce defiecare dată când se fac măriri la stat trebuie sa beneficieze numai profesorii ?. De ce personalul nedidactic cel auxiliar nu beneficiază de măriri pe jumătate decât profesorii. Adică dacă la profesori li se măresc cu 25% de ce la personalul auxiliar nu ni se mărește și noua măcar cu 15 % . De ce profesorii trebuie sa beneficieze asa de mult, la salarii, iar noi personalul auxiliar sa avem salarii de mizerie în învățământul superior și preuniversitar. Datorita nouă, personalului de întreținere, ținem și întreținem toate clădirile de învățământ și căminele studențești , sunt întreținute de noi cei care muncim în aceste instituții de stat. Ce fac mai exact profesorii ptr salariile și sporurile nesimțite și nemeritate pe care le încasează lunar de la stat ?. Sunt profesorii care i-au salarii fara sa vina la școală, licee sau facultăți și nici nu predai. Ptr ce i-au salarii acești profesori nesimțiți și chiulangii ?.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Protestul profesorilor din Suceava, mutat de autorități în boscheți / Li s-a interzis accesul în curtea Inspectoratului Școlar și nu au primit autorizație pentru marș

Protestul de vineri al profesorilor și sindicaliștilor din Învățământ a fost mutat de autorități în boscheții din fața Inspectoratului Școlar, anunță Monitorul de Suceava, potrivit G4Media.ro. Profesorilor greviști li s-a interzis…
Vezi articolul

Rectorul Politehnica București, Mihnea Costoiu, obligat să achite prejudiciul de 267.000 de euro în dosarul „Baza Cutezătorii”. Înalta Curte i-a respins contestația prin care a încercat să schimbe motivul de încetare a procesului

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, luni, o contestație formulată de rectorul Politehnicii, Mihnea Costoiu, care viza sechestrul pe avere impus în dosarul „Baza Cutezătorii”, scrie G4Media.ro. Mihnea…
Vezi articolul