GRILE Salariile profesorilor în 2024, detaliate pe fiecare funcție, gradație și treaptă de vechime, publicate de Ministerul Educației

129.354 de vizualizări
Foto: grile Ministerul Educației
Ministerul Educației a publicat joi seara, după aprobarea în Guvern a ordonanței de urgență cu salariile din învățământ, grila detaliată cu sumele brute în anul 2024.

Acestea sunt defalcate pe fiecare gradație, grad didactic, funcție și vechime. Salariile de mai jos sunt în sumă brută, valoarea netă fiind diferită de la caz la caz, în funcție de alte componente ale venitului salarial și de deducerile fiscale ale fiecărui angajat. Salariul net, în mână, este doar 58% din salariul brut. Din salariile de bază, brute, scrise în grila de salarizare din Educație, circa 42% sunt impozite și contribuții la stat.

Publicăm grilele pentru 2024:

„Un profesor cu studii superioare de lungă durată, gradul didactic I și peste 25 de ani vechime, cu sporul de suprasolicitare neuropsihică și dirigenție, va avea un venit mediu brut în luna iunie de 11.845 lei, în timp ce un director va ajunge la un salariu brut de 12.533 lei, care include sporul de suprasolicitare neuropsihică”, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca, după ședința de Guvern în care a fost aprobat proiectul de ordonanță de urgență pentru unele măsuri privind salarizarea personalului din învățământ.

Pentru profesorii debutanți, creșterea este de la 5.398 salariu de bază brut în luna decembrie a acestui an, la 6.446 în luna iunie 2024, a precizat Ligia Deca.

Iată și exemplele de creșteri salariale în anul 2024 pentru învățământ preuniversitar și învățământ universitar, oferite de Ministerul Educației jurnaliștilor acreditați:

Articol în curs de actualizare

Citește și:
Exemple de creșteri de salarii ale profesorilor și angajaților din școli date de Ligia Deca după ședința în care au fost aprobate
Premierul Ciolacu: Astăzi vom aproba majorarea salariilor pentru profesori și personalul din educație, așa cum am convenit cu sindicatele din domeniu
Salariul profesorului debutant nu ajunge în 2024 la salariul mediu pe economie, așa cum au promis guvernanții / Premierul Ciolacu, în urmă cu 3 luni: Vom pleca de la salariul debutantului, salariul mediu pe economie, am promis și cred în acest lucru – VIDEO
GRILE Salariile din învățământ, în 2024, pentru profesori, inspectori și directori, pe fiecare funcție, vechime și grad didactic – proiect / Creștere cu doar 11% pentru profesorii debutanți și 30% pentru directori, 26-28% pentru inspectori, de la 1 ianuarie / Pentru didactic auxiliar creșterea e cu 8%, iar pentru administrativ 250 de lei

47 comments
  1. Intrega problema salariala a fost problema sindicatelor care ca de obicei au tradat pentru ceva cas in plus sau un post mai caldut pentru ei sau familiile lor, sau chiar un post pe liste la toamna. Va certati de pomana, mai sunt si cativa postaci care instiga la ura intre angajatii din invatamant. Bine ar fi, sa reincepem greva, ca alta solutie nu exista.

  2. Stim cu totii ca e o “spaga universala” mascata, ca doar urmeaza an electoral.
    Multi va luati/ne luam partea oricum din meditatii nefiscalizate/mici cadouri, stiti cum e. Haideti va rog sa nu mai fim niste impocriti de cea mai joasa speta, ca si aia din justitie sau MAI, pe care numa Dumnezeu Insusi ii poate satura se pare!

  3. Învățământului romanesc gimnazial și liceal e mizerabil. Fără meditații, 70% sunt analfabeti funcționali. Ceilalți 30% au fost meditați. Peste tot se plătește munca, doar în învățământ se vrea altfel. Cum să fii profesor la un liceu în care nici un elev nu ia bacalaureatul la materia ta, dar sa ai același salariu cu un profesor care ,, scoate ,, olimpici,,? Lăsând la o parte aspectul ca în învățământ se muncește 4-5 ore pe zi, maxim 8 luni pe an. Nu veniți cu povești cât munciți în vacanțe, mulți avem sau am avut copii și toți știm ca nici orarul nu e stabilit la început de an. E mult de muncă la el, așa ca e gata la vreo două săptămâni după începerea școlii. Vai și amar de copii deștepți, talentați, harnici, dacă părinții nu au bani de meditații în privat, bani mulți, mulți, nu au nici o șansă. Acesta stă e realitatea.

    1. Pai de ce sa ia bacalaureatul la materia mea daca nu are voie sa dea materia mea (sunt doar cateva din care pot alege) sau nu vrea sa dea materia mea?? Nu pot sa oblig pe nimeni sa dea materia mea.

      Nu va obliga nimeni sa veniti la meditatii. Nu va obliga nimeni nici sa va trimiteti copchiii la scoala.

      Cerem bani ca meritam, daca nu mai ne facem teaba o sa va tineti copchiii acasa asa ca in pandemie si nu cred ca o sa va placa.

      Ne facem treaba cum putem, cu zero drepturi in fata elevului si daca vi s epare acest job usor si placut si banos va cedam dumneavoastra locul la catedra.

    2. Stimate domn/ tomn dupa caz… Orarul nu este gata pentru ca incepanad cu data de 1 septembrie pana efectiv in ziua inceperii cursurilor au loc modificari in ceea ce se numeste ocuparea posturilor vacante (mobilitatea cadavrelor didactice) se numesc directori noi , se mai pensioneaza unii profesori, se mai imbolnavesc altii .. mai si mor.. ca deh.. sunt si ei oameni. Asadar aceste posturi trebuie ocupate integral sau partial cu profesori care sunt suplinitori sau care nu au norma didactica completa. Dintre acestia putini sau mai multi au ore la 2 sau 3 uneori chiar 4 institutii pentru a putea beneficia de norma didactica intregita. Orarul se modifica tinand cont tocmai de acesti profesori care alearga de la o scoala la alta pentru a putea satisface toate cerincetele . Astfel se modifica si orarul…pana cand se “asaza” situatia….
      Cu siguranta dvs stiati acest lucru fiind un domn foarte destept si v-ati dat seama ca la ciclul primar orarul ramane nemodificat din prima saptamana…doar orele de religie, sport , limbi straine etc ore care sunt efectuate de profesori pot afecta / modifica orarul.

      Cu stima

    3. Domnule Mitica,
      Va invitam oricare dintre noi sa sustineti 1 ora in fata unui colectiv de aprox. 30 de elevi de liceu (vesnic infometati ) si neinteresati cei mai multi dintre ei pentru ca “stiti doamna, eu nu voi sta ca dumneavoastra pe un salariu de mizerie si ma fac
      sofer pe tir” salariul incepe de la 3000 de euro…. si alte asemenea povesti.

    4. Mare dreptate aveti ,au cocotat profesorii pe un soclu si au devenit regi,nu-i verifica nimeni,fac ce vor,cand vor,nu sunt trasi la raspundere pentru nimic,incompetenta cat cuprinde in randul acestora.In definitiv sunt niste angajati ai statului care sunt platiti din banii nostri si consider ca trebuie trasi la raspundere pentru dezastru din invatamant.Au salarii mult prea mari pentru cat lucreaza.

  4. Grade didactice date aiurea doar pt salar multi din astia.
    Nici n-ar trebui sa se mai dea bani la salar pe gradele alea.

    Baza sistemului sunt cei de vârsta medie cu def și maxim Gr 2 vechime 10-25 ani.
    Restul de mai sus o ard pe altele, numai învață pt lecții, stau cu 16 ore sau mai grav și cu ore suplimentare plătite regește.

    Am cunoștințe și colegi cu gr 1 unii și cu doctorat și nu pot stăpâni nici clasele, nu sunt nici titulari unii, unii s-au pensionat fara a fi nici macar titulari și continuă cu mizeria lor de ore detestați de colegi elevi părinți doar pt salarul ăla imens primit. Nu aveau nici măcar note in catalog in decembrie, atenție, așa ceva. Nici măcar o nota!!

    De ce nu introduc trimestrele alea cu medii la fiecare final de 2,5-3 luni că sa facă treabă și să de-a și note că demult?

    Întru ora să-i fac ordine și să nu o bata elevii în clasă iar apoi în cancelarie începe cu arogante că are gr 1 iar alții nu. Ce folos când ești praf? Ne faci școala de ras.

    Sunt niste lucruri care trebuie făcute indiferent de criza la unele materii, nu mai putem continua cu așa ceva doar pt că sa aibă cine intra la ore la 1-2 materii relicva sau fara cadre și inca unii cu niste salarii imense că au grade salarii de merit grupe și vechime adunate de prin alte părți și Gr 1 dat la grămadă undeva unde a pus masa.

    Nu exista nicio metoda de a-și îndepărta pe aceștia și a lăsa pe cei mai tineri sau chiar de a le da salar mai redus. Cred că singura scăpare sunt noile planuri cadru care mai reduc plaja orara la unele materii și să scăpăm implicit de aceste monstruozități care doar consuma banii.

    1. Dna Mariana Iordache,

      Confundati gradele didactice cu …alte meserii
      Profesorul e la scoala ca sa predea materie, sa-i invete pe copii, sa le transmita cunoastere (stiti ce e asta??).

      Profesorul NU e jandarm sau politst!
      Elevii la ora trebuie sa stea cuviinciosi in banci si sa fie atenti la lectie, la explicatiile profesorului.
      Daca elevii fac galagie si sunt, cum ziceti, “de nestapanit,” nu e vina profesorului, ci a lipsei de educatie de baza de acasa!!

      Din antipatie sau poate chiar ura fata de vreun prof/vreo profa cu grad 1 ati scris aici o monstruozitate de mesaj care va tradeaza sentimentele …monstruoase!!

    2. Dacă și tu lucrezi în învățământ (cadru didactic ) , eu sunt prințesa Diana. La cum scrii… Ia o gramatică, rezolvă câteva exerciții, mai cască ochii într-un dicționar, că nu doare!

      1. Intr-adevar!
        Daca aceasta doamna Iordache e profesoara …nu prea stie sa se exprime.

        In plus, dansa chiar crede ca se grabesc tinerii sa intre in invatamant pe salariul de 3300-3500 lei net?
        Or fi niste tineri care se exprima la fel ca doamna Iordache, cu greseli si fara prea multa claritate!! Astfel de profesori se doreste sa intre in invatamant?

  5. După cum văd au dispărut anumite tranșe de vechime, adică 30-35 și peste 35 de ani. Din păcate rămâne voluntariatul și munca pentru pregătirea elevilor la EN și BAC, ore pe care ministerul și sindicatul nu le are în vedere. Plata profesorilor în funcție de disciplina predată ar cam trebui să fie luată în calcul. Speranțe deșarte!

  6. Dragele îngrijitoare, daca va e așa de greu la stat mergeți va rugam in alta parte, la privat la magazin la orice, lăsați locul altora. Nu plânge nimeni după voi. Abia își fac educatoarele și învățătoarele treaba.

    Nu-și face educatoarea treaba și va lăsa pe voi in locul ei în timp ce ea fumează afara sau pleacă acasă face erasmusuri? depuneți plângere, scrieți la ministru, duceți televiziunea. Faceti-va doar bucățica voastră, nu a altora. Iar dacă constatați că sefavmai mare nu-și face treabă și va afectează, aveți gura, aveți telefon, reclamați, pârâți vorbiti. Sau ați fost angajate cu pile și va e frica? Recunoașteți atunci. Eu trebuie sa va învăț?

    Sport și religie salarii peste aia de mate și științe. Sa bage cate 7 ore de sport și 5 de religie din partea mea. Așa și uitasem istoria holocaustului.
    Și ne miram că e criza de Profesorii la mate și științe.

    1. Ai deptate Adino.Ar trebui concediate si supermanii de profi si invatatoare pot face curatenie dupa toti necivilizatii de tzanci;Ca ca voi nu se exista ,puteti sa curatati mizeria dupa astia fara 7 ani de acasa

  7. Cei care au învățat, s.au stresat si si.au dat gradele, acum constata ca si le.au dat degeaba!
    Dacă ai un master este ok, nu mai dai nici grade, nu ai nici inspecții la clasă și ai un salariu mare.
    Bravo! Așa da încurajare pentru învățământul românesc!!

  8. Felicitări ,dar cei din sanatate ce primesc praful de pe toba?În plina pandemie va uram dragi profesori ceea ce spunea Basescu” sa trăiți bine care mai apucati”!

  9. Un profesor (cu studii de nivel liceal și fără pregătire de specialitate), cu vechimea între 15-20 ani are exact același salariu ca un profesor debutant (fără grade didactice) cu studii superioare de lungă durată și cu vechimea tot între 15-20 ani. Contează studiile superioare de lungă durată?

    1. Ăla se numește necalificat, sistemul nu ar trebui sa aibă așa ceva la clasa.
      Cu atât mai mult cu cât are doar 12 clase. Normal că contează să ai facultate.

      Faptul că preda de 25 ani unii necalificați poate și fără bacalaureat cum spui nu-i conferă niciun merit față de un debutant cu facultate pe domeniul pe care-l preda. El e doar un tătuc vechi in sat sau în școală respectiva pe care-l angajează anual directorul fie că e ruda cu el fie că nu are alt om. Știu cazuri.
      Și șoferul sau instalatorul poate are liceul, deci e bun de profesor sa predea economie istorie fizica matematica cumva? Nu cred.

      Cunosc oameni de genul, nu as vrea să-i critic că unii mai fac și treabă, dar sunt și care nu ar avea ce căuta la catedra, unii chiar cu facultatea scoasă de la naftalină de acum 25-30 ani după ce au prestat pe la căpșuni sau femei de serviciu și nici nu mai știu ce facultate au facut.

      Mai trebuie sa și facă carte cu elevii nu doar desene și să mature împreună curtea și meargă în excursii la biserica.

      Ar trebui că toți cei care au dovedit că nu-s buni sau predau materii inutile sa fie ținuți pe salarii mai mici.
      Suplinitorii i-aș tine pe salar minim indiferent că au sau nu studii. Obiectivul lor ar trebui sa fie acela de a se organiza învața materia și titulariza. Consider că dacă în 10 ani unii nu s-au titularizat și au trecut și de vârsta de 35 ani locul lor nu este nicidecum la catedra.

      Știu că sunt materii unde nu se ia 5 ușor, dar trebuie făcut ceva chiar desființate pt că nu se poate continua la nesfârșit cu necalificați și suplinitori.

      Le-aș da o perioada de gratie tuturor celor veniți în sistem inclusiv debutanților sa se titularizeze și să ia destul. Undeva la maxim 6 ani, daca nu reușesc aceste 2 obiective le-aș interzice să mai intre la clasa definitiv.

      Și aș insista pe cei debutanți proaspăt absolvenți de facultate aia la 22 -25 ani sa fie selectați după vocație dovedită în câțiva ani de predare (nu doar cu niste simulacruri de inspectii) și angajați la catedra daca dovedesc vocatie. Cei care nu dovedesc sa nu mai fie primiți.

  10. NU E CORECT!
    Va rog sa puneti semnul egal intre munca unui profesor de religie si ed fizica su un prof de romana sau de matematica!
    Prof de ed fizica al fetei mele sta in clasa! Baiat la 26 de ani, sta in clasa, cu fundul lipit de scaun, le pune filme la videoproeiector, motiveaza ca nu are sala de sport. II pune sa danseze uneori, in clasa. Nu cauta solutii, nu improvizeaza ceva pe un hol, nimic! Are acelasi salariu cu un profesor de matematica! E corect?
    Cel de religie, nu-i contest etica si moralitatea, dar nu merita sa fie angajatul scolii! M-am saturat eu de desenat! A desenat-o copilul pe Sfanta Parascheva, deseneaza toti sfintii, va dati seama cum arata, a desenta biserica, altarul, naosul, strada pe care e biserica, preotul etc.
    Nu vreau lectii despre ce bine ii face desenatul, reprezentari bogate etc!
    Aceea nu e ora!

  11. Traiasca labornatii maistrii administratorii directorii inspectorii si femeile de serviciu. Sigur plange sistemul dupa ei si sunt foarte cautati la privat. Umbla dupa ei firmele private si le propune salarii pompoase de 8000 euro pe 5 ore de munca si frecat menta pe telelfon dar ei refuza pt ca ei sunt devotati invatamantului si prefera invatamantul pe salarii mai mici din mare devotament si atasament pt sistem si copii.

    Fara ei nu mai ia nimeni bacul si evaluarea nationala.
    Fara ei profesorul de matematica nu stie lectia.
    Fara ei nu ar exista olimpici.
    Restul de la catedre is prosti
    Fara ei ar ram,ane orele de fizica vacante si nu ar avea cine lua banii.

    Sa pregateasca categoriile mai sus amintite elevii pt bac capacitate pisa evaluare nationala si altele, ceilalti plecam la capsuni.

    Rusine maxima, sa fim profesori la mijlocul carierei 38-50 ani cu facultate d elunga durata si sa luam salar cat debutnatii bibliotecarii labornatii si administratorii

    1. Inca unu care habar nu are sa se uite pe o grila de salarizare.Un administrator cu studii de lunga durata,imginer pe bune cu vechime de peste 20 ani cu 10 oameni in subordine cu achizitii,SSM si raspundere cat casa si multe altele are un salariu cu 40% mai mic fata de ala care sta 3 ore pe zi la scoala .Poate ca ar trebui sa luati fix ca un debutant de adminsitrator adica cu 40% mai putin decat luati acum dar asta e praf veniti cu niste idei de dezbinare se vede ca nu aveti nici o legatua cu scoala

  12. inca o data revenim cu aceleasi reprosuri. ingrijitoarele din gradinite cu grupele de anteprescolari ( unde noi stam permanent cu copiii si facem aproape intotalitate munca si a educatorului si a ingrijitoarei)… noi atata meritam???. Chiar nu va este rusine de aceasta categorie de angajati ? Va bate- ti joc de aceasta categorie?… uitati ca datorita noua functioneaza cresa/ gradinita, unde muncim ca sclavele neajutate de nimeni. Ati marit salarii colosale la educatoarele puturoase care nu fac nimic …Fac doar 10 min o activitate de nimic cu copii de 2 ani intr- un program de munca de 5 ore. Frumos….foarte frumos din partea voastra. inca o data SA VA FIE RUSINE…😡

    1. Exact,te susțin în tot ceea ce spui,noi îngrijitoarele de grădiniță mai cu seamă cele cu program prelungit care stăm cu copiii care sunt aduși de părinți de la 7 dimineața și îi supraveghem până la ora 8 până vin educatoarele (copii de 3 ani ) grupă mică,nu mai zic că am de supravegheat 3 grupe deoarece sunt ingrijitoare la 3 grupe,eu preiau toții copiii de la toți părinții pentru că au de urcat un etaj, calculați de câte ori cobor și urc pentru cei 70 de copii,pun masa, spăl vasele (mic dejun și prânz) duși la baie de nu știu câte ori pe zi mai ales 25 de copii de grupă mică care nu știu nici să se șteargă la fund,nu știu să țină o lingură în mână,toate astea sunt făcute de noi îngrijitoarele (nu de doamnele educatoare) înțeleg au o școală pentru care învață (și eu am un liceu cu balalaureatul luat)dar să fie asemenea diferențe la salariu mi se pare bătaie de joc, să muncești atât după 30 de ani vechime în muncă pentru un salariu de 2600 net pe lună,trebuie luat în calcul că nio îngrijitoarele nu suntem femei de serviciu,noi avem grijă de acești copii de dimineață până seara, rușine celor care își bat joc de noi 👎👎

      1. hoooo hoooo ai nu fiți atît de ne…ți ia scădeți zilele de vacanță și sărbători legale libere din an + CO 28 zile și + 10 zile co date prin acord de sindicat nelucrătoare contract nedeterminat voi va plângeți …. CIT MUNCITI VOI ÎNTR-UN AN ???? Vă așteptăm în mediul privat cu mare drag

        1. Hooooo Hooooo 62 de zile lucratoare de concediu platit + zile sarbatori legale , 5 ore de program daca este si ala , tura de dupa amiaza de la oara 13 copii deja in pat pana la ora 15 apoi pana la ora 16,30 maxim 17 predat copii rezulta 0 activitatea didactica dar platita ca profesot invatamant prescolar in turele de dupa amiaza ??? O tura pentru educatoare de la ora 8 la ora 16 este suficient sa vedeti ce economie se face la buget . CAT MUNCITI INTR-UN AN ???? Va asteptam cu drag in mediul privat doamnelor profesor invatamt presolar . la soala generala si liceu elevii au mai multe ore pe zi decat cadrele dicatice . Haide cu o norma didactica de 25 de ore pe saptamana si sa vezi cum dispar cei peste 4000 de suplinitori necalificati si astfel creste si performanta . Mai usurel cu pianul pe scari domnilor profesori ca va castigati ( cu cateva exceptii )suuuuper usor salariile

  13. Din grila reiese ca transa de vechime de >25 /100 este anulata. ( >20 /100 ). Deci, devenim aproape egali cu cei care n au vechime. Asa ca au luat de la cei cu vechime maxima si au dat celorlalti.

  14. Întotdeauna, profesorii…. Dar dl Ministru știe câți profesori nu și țin orele, stau fictiv în CM sa facă meditații… E drept, nu toți, dar sunt destui. Nu mai vorbesc de faptul ca dacă mai ai o catedra la PCO.. Salariul este cât al presedintelui

  15. Consider ca profesori ar trebui să primească un salar de minim pe economie, 2 restul procentajelor al salarului să il primească în funcție de școala, performanță șI rezultatele care le au la elevi,deoarece nu este corect ca un cadru didactic să primesca aceleașI salari ,dacă unul I-a evaluarea cu nota 3 ca șI cel cu nota 7 su 10, dar degeaba I-a nota 10 dacă nu sunt capabili să preda lectile să înțeleagă elevi,sau nu au perfomanta,sunt istovițI de viata etc !

    (Comentariu editat pentru eliminarea majusculelor)

    1. Dupa tine inseamna ca doar matematica si romana conteaza, poate ar trebui ca toti profesorii sa-si faca ora si sa nu mai dicteze din carte.

      1. Acolo e domnu’ Radu, in pat, si vorbeste in somn (ca multi altii, cu astfel de pareri care desfiinteaza invatamantul).

        Au cate unii “postaci” o asa maare uura fata de profesori, incat te intrebi daca au avut ei insisi probleme la scoala sau daca sunt angajati anume pt a posta gargara asta de incitare la ura fata de invatamant si cadrele didactice.

        E la moda sa fie asa! Cu cat sunt haituiti, amenintati, intimidati profii, cu atat e mai usor sa nu le acorzi mariri salariale si sa duci educatia in rapa, sa lasi multimea in noaptea neagra a gargarei si a lipsei de cunoastere si de logica.

        Dupa ce i-ai marginalizat pe profesori, in totalitate, ca breasla, devine usor sa dezbini rand pe rand toate categoriile sociale.

        Ce urmeaza?! Ati ghicit! Princip-iul lui Macchiavelli: “Dezbina si stapaneste!”

        Adica, pt cine inca mai avea dubii: suntem instigati sa ne certam intre noi, pt ca ei, mai “marii,” “alesii neamului” sa ne manipuleze mai usor, sa ne faca sa ne mancam intre noi (ca in bancul acela!)🤣😂🙃 si sa nu mai bagam de seama ca, de fapt, ei, “sus-pusii,” ne trateaza la fel de urat pe noi toti, care nu suntem din gasca lor – medici, ingineri, muncitori, soferi, asistente, IT-isti, educatoare, profi etc, noi care nu suntem pt “ei” decat CNP-uri la vot si contribuabili care umplu prin taxe si impozite buzunarele largi, gaurite, fara fund ale “statului” pe care-l jefuiesc “ei!🙄

    2. Colacule, tu ești cocoane? Ce cauți pe forumuri nenicule? N-ar trebui să fii pe la vreun licurici sau vreun muzeu să pupi pe cine trebuie acolo unde nu bate soarele?

    3. BUNATATE mare si plina de rautati la adresa profilor!!🤔

      Pacat ca nu ati invatat sa scrieti si sa va exprimati corect si, evident, nu v-a fost prea placut timpul la scoala. Asa se explica de ce ati ramas cu amintiri urate si cu ura nestinsa fata de invatatura si de profi!

    4. După cum scrii, ai trecut degeaba prin școală. Au ajuns toți analfabeții să-și dea cu părerea despre educație…Înapoi în peșteră!

    5. cu profesori.. suntem de acord…
      Dar cu profesorii situatia este diferita. Tocmai pentru ca nu a existat un salariu decent , din acest motiv sunt profesori slab pregatiti in sistem pentru ca si concurenta a fost slaba sau foarte slaba. Motivul = nu erau motivati ( salariul mic).. la fel si elevii din zilele noastre nu sunt motivati sa invete pentru ca functii importante in stat sunt ocupate de analfabeti sau agramati…
      Deci se poate…
      Degeaba se lupta profesorul la catedra, daca elevul nu vrea…nu invata.

    1. Care dezmat,ca din sumele astea se scad cam 45% pe taxe si impozite.Ramane profesorul dupa 40 ani in invatamant inainte de pensie cu vreo 7000ron.Nu aici e dezmatul bugetar ,profesorii tot cei mai slabi platiti sunt dintre bugetari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Tipurile de calificări profesionale de nivelurile 3 și 4 ale Cadrului național al calificărilor la filiera tehnologică și învățământ profesional / A fost introdusă și acreditarea pentru calificarea “electrician sisteme voltaice”

Ordinul privind stabilirea tipurilor de calificări profesionale de nivelurile 3 și 4 ale Cadrului național al calificărilor și a corespondenței dintre acestea, din cadrul aceluiași profil la învățământul liceal filiera…
Vezi articolul

Majorarea bursei doctoranzilor la cel puțin 500 de euro pe lună, solicitată Ligiei Deca, printr-un memoriu, de reprezentanții studenților doctoranzi din Consorțiul Universitaria

Majorarea bursei doctoranzilor la cel puțin 500 de euro pe lună este solicitată ministrului Educației, printr-un memoriu, de către reprezentanții doctoranzilor din Consorțiul Universitaria, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.…
Vezi articolul

Olimpiadele pot fi organizate direct din faza județeană, iar pentru participarea la națională a fost eliminat pragul de cel puțin 40% din punctajul maxim / Profesorii nu mai sunt plătiți la fel ca la bac

Inspectoratele școlare pot decide ca în anul școlar 2021-2022 să organizeze direct etapa județeană a unei olimpiade naționale, potrivit Ordinului ce modifică și completează metodologia de organizare și desfășurare a…
Vezi articolul