Grilele cu salariile pe 2024 pentru personal nedidactic/administrativ detaliate pe fiecare grad, vechime sau treaptă profesională și coeficient

74.175 de vizualizări
Sindicatele au trimis personalului administrativ/nedidactic din școli exemplele detaliate de grile de slarizare valabile pentru anul 2024, conform documentelor obținute de Edupedu.ro. Grilele au fost publicate în ordonanța 128/2023 sunt cele care corespund gradației 0, în timp ce acestea sunt detaliate pe fiecare grad, vechime sau treaptă profesională și coeficient.

Publicăm aceste grile, cu mențiunea că aici sunt cele publicate de Guvern în Monitorul Oficial, în vigoare din 30 decembrie 2023, cu aplicare de la 1 ianuarie 2024.

Salariul net, în mână, este doar 58% din salariul brut. Din salariile de bază, brute, scrise în grila de salarizare din Educație, circa 42% sunt impozite și contribuții la stat.

Vezi aici grilele cu salariile pe 2024 pentru personalul didactic de predare, pe funcție, grad didactic, gradație, vechime și coeficient, trimise profesorilor de către sindicate.

Vezi și grilele cu salariile pe 2024 pentru personalul didactic auxiliar, pe funcție, grad didactic, gradație, vechime și coeficient, trimise profesorilor de către sindicate.

Reamintim, liderii sindicali ai FSLI și FSE, care au stabilit de facto grilele de salarizare, i-au anunțat pe profesori și pe angajații din școli că: „suntem în grafic în ceea ce privește salarizarea”, imediat după ce Guvernul a anunțat că a aprobat noile grile.

Citește și:

GRILE Salariile profesorilor în 2024, detaliate pe fiecare funcție, gradație și treaptă de vechime, publicate de Ministerul Educației
Ligia Deca, întrebată de ce Guvernul nu și-a respectat promisiunea pentru profesorii debutanți, de a le acorda salariul mediu pe economie în 2024: „Grilele de salarizare includ un nivel absolut decent pentru profesorii debutanți” / Aceștia primesc 250 de lei în plus, de la 1 ianuarie și încă 200 de lei de la 1 iunie
Exemple de creșteri de salarii ale profesorilor și angajaților din școli date de Ligia Deca după ședința în care au fost aprobate
Premierul Ciolacu: Astăzi vom aproba majorarea salariilor pentru profesori și personalul din educație, așa cum am convenit cu sindicatele din domeniu
Salariul profesorului debutant nu ajunge în 2024 la salariul mediu pe economie, așa cum au promis guvernanții / Premierul Ciolacu, în urmă cu 3 luni: Vom pleca de la salariul debutantului, salariul mediu pe economie, am promis și cred în acest lucru – VIDEO
GRILE Salariile din învățământ, în 2024, pentru profesori, inspectori și directori, pe fiecare funcție, vechime și grad didactic – proiect / Creștere cu doar 11% pentru profesorii debutanți și 30% pentru directori, 26-28% pentru inspectori, de la 1 ianuarie / Pentru didactic auxiliar creșterea e cu 8%, iar pentru administrativ 250 de lei

9 comments
  1. Din pacate personalul nedidactic, muncitorii calificati, din scoli, licee si din facultati avem salari foarte mici. Noi muncitori intretinem si reparam tot mobilierul, scaune dulapuri. Reparam tot ce strica elevi si studenti din camine si din spatiile de invatamant. Noi muncitori avem salarii de rahat, de 3.750 – 4.25o de lei. Din pacate nu avem scule, salopete, conditi de munca si multe altele.
    Unii profesori din invatamantul preuniversitat si universitar, nu fac nimic, nu prea vin pe la scoala sau la facultate si au salarii mari si nesimtite. Ce fac acesti profesori pentru salariile pe care le incaseaza de la bugetul statului ?. Rusine sa va fie trantorilor din invatamant. mancati banii statului degraba.

  2. Fără femeile de serviciu în Școli ar fi un dezastru, muncești de nu mai poți de spate, scos din bănci, măturat și spălat în 7 clase, plus holuri, scări, băi și birouri și te ia în rîs cu un salariu de mizerie, dar asta e treaba , mergem înainte că n-ai ce face, trebuie să mănânci și să plătești facturi.

  3. e asa de grea munca asta ,ca poate fi facuta si la peste 70 de ani!si cu pensie plus salariu!asta e daca muncesti 5-6 ore/zi,8 luni/an!!!si fara nopti,sarbatori,weekenduri distruse!si mai si pica!!!si tot nemultumiti sunteti?!?

  4. păcat că au dispărut tranșele de vechime 25-30 ani,30-35 ani și peste 35 ani…Din păcate,toate astea se încadrează la peste 20 de ani,ceea ce face sa nu se mai merite sa rămâi mai mult de 25 de ani in sistem…

    1. La peste 20 de ani vechime procentul acordat la administrativ/nedidactic este de 2,5%….Ne ,,umple,, de respect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Strategia de educație parentală, lansată în dezbatere de Ministerul Educației la 4 ani de la scandalul care a dus la retragerea unui document similar / Actul prevede că până în 2030 peste 2,2 milioane de „părinți participă la cursuri de educație parentală în momentul în care copilul intră într-un nou ciclu de învățământ”

Ministerul Educației lansează în consultare publică Strategia Națională „Părinți educați, copii fericiți”, anunță instituția într-un comunicat de presă primit de Edupedu.ro. Documentul prevede că 8 din 10 părinți sau reprezentanți…
Vezi articolul

Ministerul Culturii va acţiona în judecată executantul lucrărilor la Muzeul Naţional „George Enescu”. Doar un sfert din lucrări sunt gata, deși ar fi trebuit să fie finalizate

Ministerul Culturii a anunţat că va acţiona în instanţă executantul lucrărilor de consolidare şi restaurare a Muzeului Naţional “George Enescu” – Palatul “Cantacuzino”, după estimarea contabilă şi judiciară a prejudiciului…
Vezi articolul

Statistica arată că la fizică nu mai avem niciun profesor, la nivel național, care să se titularizeze în ultimii 10 ani, spune directorul Cătălin Zaman: La noi în județ sunt probleme cu profesorii de matematică. Nu avem / Profesoara Claudia Puzdrea: Și la chimie vă călcăm pe urme

Cătălin Zaman, profesor și director la Şcoala Gimnazială „Învățător Nicolae Ispas” din Clondiru (județul Buzău), a adus în atenție că „statistica arată că la fizică nu mai avem niciun profesor,…
Vezi articolul