Calendarul anului școlar 2021-2022 în format printabil. Când începe școala și când sunt cele trei vacanțe din acest an școlar

1.212.691 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Anul şcolar 2021-2022 începe pe 13 septembrie 2021 pentru elevi şi se încheie pe 11 iunie 2022, are 34 de săptămâni, potrivit Ordinului de ministru nr. 3.243 din 5 februarie 2021. Este împărţit în două semestre şi trei vacanţe, din care două pentru toţi elevii, plus o vacanţă pentru elevii din ciclul primar şi copiii de la grădiniţă, fiind unul dintre cei mai scurți ani școlar din istoria recentă. Pentru a putea fi la îndemână şi mai util, Edupedu.ro a pus într-o formă simplă calendarul anului şcolar 2021-2022, astfel încât să poată fi descărcată, salvată în calculator sau chiar imprimată.

Cursurile anului şcolar 2021 – 2022 vor începe luni, 13 septembrie 2021.

Semestrul I: 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021.

Semestrul al II-lea: 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022, cu includerea programului „Școala Altfel” în perioada 8 – 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Vacanțele elevilor sunt programate astfel:

  • 25 – 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;
  • 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;
  • 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022: vacanța de primăvară;

Din 11 iunie 2022 și până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023 este vacanța de vară.

Prin excepție de la prevederile anterior menționate, pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

Descarcă de aici CALENDARUL anului școlar 2020-2021 gata de tipărit

Foto: Edupedu.ro


26 comments
  1. Scoala s-a terminat la clasa a 9a prin 15 iulie, pt restul prin 9 iulie , la profesionala prin 20 iulie, până în 2020 inclusiv, unde sunt cele 3 luni de vacanță? 35 de ani am făcut ore pana în 15 iulie Doamnă! La TV se tot anunță ca scoala e gata în 10 iulie , dar nu e asa pt toate liceele , Helloo parinti de gimnaziu!

  2. Buna ziua
    Cand se termina exact anul 2022 pentru prescolari, pe cat Iunie 2022?
    cand incep inscrierile pentru clasa zero? Multumesc

  3. 30 noiembrie, 1 decembrie sunt zile libere iar 5 oct.este Ziua Educației,când nu se fac ore,deci sunt 14 săptămâni fix de predare,învățare,evaluare.

  4. Vrem educatie de la oameni needucati.
    O culme a prostiei – sa imparti anul scolar in trimestre (in 3 parti ca pe vremea comunista) dar sa sustii in continuare ca sunt doua semestre. Trebuie sa ai o marja mare de idiotenie. Si mai avem pretentia sa se faca scoala buna in Romania.
    Spre stiinta… vacanta de o saptamana din februarie, care delimita semestrele, o au si tarile cu apa calda, doar ca in Germania si Austria, saptamana de vacanta e decalata in functie de land, oameni destepti, se gandesc la familie si nu blocheaza tara punand toti copiii in acelasi timp in vacanta.
    Noi, in loc sa luam modele care functioneaza bine, incercam aproape in fiecare an sa inventam roata cu cate o echipa de idioti.

  5. Să înțeleg că treaba asta este justificată folosind argumentul orelor online? Că vai, “avem de recuperat”?
    Acest Cîmpeanu nu realizează că există probleme în educație fundamentale, vechi de peste 30 de ani, cu mult timp înaintea orelor online.
    Face și el treabă acolo , de forma ca sa para că salvează educația , refuz să cred ca un ministru chiar are impresia că problema educației din România este că nu se fac suficiente ore. Din potrivă, se face PREA MULT si prea prost, cantitate în loc de calitate.
    Acum sunt sigur că o sa vină anumite persoane care o sa îmi reproșeze că în Finlanda și Marea Britanie există vacanțe mult mai scurte decât în Romania, că ei au doar doua săptămâni de vacanță vara ȘI ATÂT. Aceste persoane au dreptate, dar omit faptul că în Marea Britanie și Finlanda există toalete în fiecare școală, cadre didactice mult mai bine plătite, antrenate și pasionate de munca lor iar elevii sunt stresați mult mai puțin pe parcursul anului. Ei au și calitate și cantitate, noi nu avem nici-nici, ba mai mult, acum vrem să facem mai mult din ceea ce oricum nu funcționează, adica mai mult și mai prost.
    Vă spun eu ce o să se intample, aceste saptamani în plus doar o să streseze cadrele didactice și elevii, mai târziu aceste săptamâni o să fie considerate “recuperate” (ceea ce evident că este o bătaie de joc, nu este recuparat nimic) iar la următoarele examene de BAC, o să ne trezim cu o rată foarte mică de promovare. De ce? Pentru ca exista niste probleme FUNDAMENTALE, prezente de aproape jumatate de secol în școli, acestea au fost accentuate de pandemie iar după au fost ridicate la puterea a doua de către reformele și schimbările făcute aiurea și de forma de către domnul Cîmpeanu.

    1. Nu doar in UK si Finlanda. Toate tarile din UE au durate mai lungi ale anului scolar. Adunate, pe durata invatamantului obligatoriu, mai iese un an scolar. Cum ar veni, ai nostri fac un an de scoala mai putin. Oare, chiar nu conteaza?
      Problema e, de fapt, alta. Ca ministrul una declara, alta face. Zice ca e scurt anul scolar si avizeaza un an scolar mai scurt. Disonanta cognitiva, at its best!

      1. Nu, chiar nu conteaza. La noi se invata prea mult si prea prost, nu se rezolva absolut nimic daca mai adaugi un an pe deasupra, situatia doar o sa devina mai grava.
        Asta ca sa nu mai spun ca educatia nu rezolva absolut nimic daca viitorii absolventi nu au un motiv sa ramana in tara.
        Problemele noastre sunt mult mai profunde decat “vai, avem un an scolar foarte scurt”, iar Cîmpeanu este doar unul dintre sutele de persoane care sunt si au fost la putere dupa ’89 care sunt complet desprinse de realitatea persoanelor de rand din Romania, in acest caz, cea a elevilor.

  6. Cand cineva comenteaza cu rautate si invidie,nu va faceti probleme,dragilor! Este strict problema acelui individ.
    …si daca e vacanta mai mult decat scoala,ce te roade pe tine?Cumva lucrezi intr-un domeniu in care C.O. se rezuma la 14 zile si mori de ciuda? sau ai copii de care nu-ti prea pasa si ii aduci la scoala “ca sa primeasca educatie”! Jenant!Mi-ar fi rusine – daca am dobandit-o de la parinti – sa comentez despre vacante si scoala,cand nu e punctul meu forte,dar deh!” Sunt oameni pe pamant carora nu le ajunge aceasta viata pentru cata rautate adapostesc in sufletele lor” -Mark Twain [comentariu editat pentru a elimina majusculele]

    1. Poate multi nu stiu cate zile de concediu au profesorii, plus ca nu ne putem lua concediu cand vrem. Pana sa faceti comentarii vedeti cate zile de concediu au si alte categorii sau cu cati ani ies mai devreme la pensie.

      Potrivit reglementărilor în vigoare, cadrele didactice au dreptul la 62 de zile de concediu de odihnă, iar aceste zile se pot lua doar în perioada vacanțelor.

      https://www.edupedu.ro/document-concediul-cadrelor-didactice-in-vacanta-de-primavara-ministerul-le-raspunde-sindicatelor-ca-nu-impune-intrarea-in-libere-a-profesorilor-atunci-cand-prezenta-acestora-in-unitatea-s/amp/

      1. La liceele tehnologice nu ai cum să beneficiezi de cele 62 zile (concediul de vară începe din august).
        Plus că în concediu suntem chemați la supravegheat (bacul din august) sau la corectat.
        Pentru cei care își bagă ghearele în gât de grija profesorilor: profesorii nu au o săptămână liber în octombrie!
        Pentru acei părinți care comentează aiurea pe aici: voi chiar nu aveți limită? Educați-vă copiii acasă, dacă profesorii sunt așa cum îi judecați voi cu mintea voastră neobosită și limitată! De ce îi mai trimiteți la școală? Doar să nu vă încurce pe voi?
        În comentarii nu am văzut să înceapă un profesor să jignească vreun părinte, însă invers da! Și pe bune vă meritați replicile! Cât să vă mai suportăm otrava din suflete? Ați generalizat destul cazul ,,profesorului care v-a deranjat copilul sau pe voi”, ceea ce denotă o oarecare incoerență în gândire. Mergeți la școală fix la acel profesor și rezolvați-vă frustrările, nu mai generalizați atât căci noi nu v-am judecat meseriile voastre!
        Gândiți rațional, empatizați și apoi comentaț (sau ascultați muzică, vedeți un film comedie, ieșiți la plimbare)! Ocupați-vă mintea cu ceva frumos căci resentimentul este ca un bumerang!

        1. Ok…nu stati acasa dar nici nu prea faceti nimic in scoli. sunteti chemati contra cost….ohooo si ce costuri , mai ales ca presedinte de comisie la bacalaureat…sa fim seriosi ca nu va deranjati cu absolut nimic daca nu sunteti remunerati. si nu uitati un lucru…retributia v-o luati din banii nosti , ai parintilor.. din contributiile nostre catre buget. (comentariu editat pentru majuscule)

        2. Acesti parinti cu mintea neobosita si limitata… Trebuie sa mearga si la munca, asa cum o faceti dvs, ca profesori… Dar nu au dreptul la cate zile de cocediu aveti dvs si nici nu se plang… Si in majoritatea cazurilor nici lor nu li se acorda concediul exact atunci cand si-l doresc…
          Trebuie sa participe si acasa la educatia copiilor, pentru ca, desi copiii merg la scoala sa invete, acasa au nevoie de ajutor. Adica acesti parinti cu mintea neobosita si ingusta trebuie sa faca si munca dvs pentru care sunteti platiti, dar nu se vad rezultate! Atunci cand elevii primesc ajutor de la parinti sau meditatii, inseamna ca nu v-ati facut treaba!
          Daca si-ar tine toata lumea copiii acasa, ati avea concediu 365 zile pe an! Din ce ati mai trai? In loc sa spuneti parintilor sa-si educe copiii acasa, mai bine incercati sa gasiti o solutie pentru copii! Sunteti acolo pentru ei, nu invers! Copiii au dreptul la educatie!
          Daca tot nu ati vazut sa inceapa vre-un profesor sa jigneasca un parinte, probabil nu ati vazut ce ati postat…
          Parintii vor avea timp sa asculte muzica, sa vada un film, etc atunci cand veti fi in stare sa educati copiii la scoala in asa fel incat acestia sa nu mai aiba nevoie de ajutor acasa!

          1. Dee și YEA…
            Parcă ați fi ,,Marianele edupedu”!
            Ia mai citiți comentariul meu și apoi ce ați scris voi!
            Deja mi-am făcut o părere despre percepția unora! Citiți fără să fiți atenți și comentați doar sub impulsul resentimentului!
            Păcat! Deci, dacă nu putem comunica frumos cu părinții, ce pretenții să avem de la copii?
            Nu mă miră…

  7. E mai mult vacanta decit scoala.Mai bine de 3 luni vacanta de vara!!!Nu e de mirare ca Romania e acolo unde e,in coada cozilor.

    1. Care coada??? Mai întreabă și ai să vezi că oriunde in lume transferi un copil român cu școală este transferat cu o clasă mai mult pentru că programa școlară este fffffoarte încărcată …..dar după numele tău faci parte din …ști care știu pt copiii doar școală ….de copilăria lor nu va mai pasa ….de timpul petrecut cu ei nu va mai pasa …..va este mai ușor să îi robotizați cu un tel s au tableta in fata că așa scăpați de grija lor ….s au mai nou ii ducem oriunde pe motiv că muncim și nu are cine sa stea cu copilul …..halal părinți

    2. Aberezi. Ai probleme de percepție.
      Unde vezi tu că e mai multă vacanță decât cursuri?
      Ori ești rău intenționată, ori ai o problemă de logică.
      Săptămânile de cursuri sunt cu alb și sunt majoritatea, vacantele sunt perioadele colorate si sunt mult mai putine.

    3. Ar trebui să vă documentați înainte de a face comentariile! Dacă noi amărâții de profesori am sta în concediu cele 3 luni de care ziceți …nu s-ar mai desfășura: cele 2 sesiuni de BAC, Evaluarea Națională, Repartizarea la licee….Când mergeti la mare să știți că noi suntem prin școli, pe rând. Aveți grijă…răutatea nu este gratis!

  8. De ce oare s-a renunțat la denumirea “Vacanța de Crăciun” și “Vacanța de Paște”?
    Ne întoarcem în comunism?

    1. Și cea din toamnă să fie musai Vacanța de Halloween?

      Mai util era să marcheze zilele importante într-un mod complementar, prin hașuri diferite (dungi orizontale, inclinate, puncte etc.) întrucât multă lume folosește imprimante alb negru.

      Iar Săptămâna Altfel care începe vineri… mai bine o lasă la 4 zile. Avem cum influența calendarul, prin asociații de părinți, elevi sau profesori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ROFUIP 2024. Nicio incompatibilitate nouă cu funcții politice pentru directorii de școli, care au din acest an interdicția de a ocupa posturi de conducere în primării, consilii județene, sau organizații sindicale

Profesorii nu pot candida pentru funcțiile de director și director adjunct în școli și licee dacă dețin posturi de conducere în primării, consilii județene, sau organizații sindicale, potrivit noului ROFUIP.…
Vezi articolul

Ministerul Educației anunță că a centralizat o listă cu programe anti-plagiat cu care vor fi scanate toate lucrările de finalizare a studiilor din România, din această vară

Lista programelor recunoscute la nivel național în vederea stabilirii gradului de similitudine pentru lucrările de finalizare a studiilor va fi publicată în Monitorul Oficial, potrivit Ministerului Educației. Instituția anunță pe…
Vezi articolul

OFICIAL Excursii școlare cu bani de la Fondul de Mediu, în „Săptămâna verde”, din octombrie. Școlile se pot înscrie până în septembrie și primesc cheltuielile pentru cazare, transport, mese și bilete / Care sunt condițiile, ce activități mai pot pune profesorii pe listă și cum arată formularele inițiale și de raportare 

Școlile pot solicita bani pentru activitățile din cadrul Programului „Săptămâna verde”, pentru anii 2024 și 2025, finanțate din Fondul pentru mediu, până în septembrie 2024, conform unui ordin de ministru…
Vezi articolul