Studenții cer să fie scutiți de plata regiei de cămin pe perioada pandemiei

1.387 de vizualizări
Sursa; ANOSR
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită tuturor universităților de stat să scutească de plata regiei de cămin studenții care au evacuat spațiile de cazare ale universităților pe durata pandemiei, în contextul transferului activităților didactice în mediul online, potrivit unui comunicat al Alianței.

Potrivit ANOSR, riscul de răspândire a Coronavirus SARS-Cov-2 a determinat adoptarea de măsuri speciale și de amploare la nivel național, inclusiv suspendarea interacțiunii fizice pentru desfășurarea activităților didactice în instituțiile de învățământ superior și utilizarea de metode alternative de predare. În urma transferului activităților didactice în mediul online, arată comunicatul citat, cei mai mulți studenți căminizați au optat pentru întoarcerea în localitățile de domiciliu până la stabilizarea situației și reluarea activităților didactice în incinta universităților.

Totuși, potrivit ANOSR, universitățile primesc în continuare subvenția de la bugetul de stat pentru cămine și cantine, acordată în baza Legii Educației Naționale nr. 1/2011 și a Ordinului nr. 3130/2019 pentru aprobarea Metodologiei de alocare a fondurilor bugetare destinate subvențiilor cămine-cantine pentru instituțiile de învățământ superior de stat din România.

ANOSR:

  • “În același timp, amintim prevederile art. 205 alin. 13 din LEN, conform căruia tarifele practicate de universități pentru studenții care beneficiază de serviciile sociale (cămine și cantine) sunt cel mult egale cu diferența dintre costurile de funcționare și subvențiile de la bugetul de stat. În acest moment, costurile de funcționare ale căminelor fiind reduse sau inexistente, este de la sine înțeles că nu există niciun fundament pentru menținerea taxelor de cazare la cuantumul perceput în mod normal.”
  • “Considerăm că scutirea de taxa de cazare a studenților căminizați pentru perioada în care aceștia nu beneficiază de serviciile de cazare, este o măsură nu numai spre beneficiul studenților, ci și absolut necesară și perfect justificată în contextul actual. Facem apel către toate universitățile de stat să aplice de urgență aceste măsuri.”

1 comentariu
  1. De ce unele școli, cadre didactice, au înțeles situația și au făcut toată această perioadă cursuri online? Au predat, testat, ca la școală. În același oraș, școli diferite, proceduri diferite…. minister așteaptă implicarea inspectoratelor? Hahaha😤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Lista școlilor din București cu scenariile schimbate duminică: 8 școli au trecut din scenariul galben în scenariul roșu, iar 5 – din roșu în galben / Activitate suspendată la o grădiniță și un colegiu

Prefectura București anunță într-un comunicat de presă emis duminică seară că a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, în urma căreia prezintă lista școlilor din…
Vezi articolul