Liderii sindicali din educație, după discuțiile cu ministrul Muncii: Este obligația lui Klaus Iohannis să intervină într-un moment critic / Nu există niciun motiv pentru anularea protestului de mâine

Marius Nistor, Simion Hăncescu și Anton Hadăr / Foto: Gov.ro

Liderul federației sindicale din învățământ Spiru Haret a anunțat la finalul discuțiilor cu ministrul Muncii că „în momentul de față nu există niciun motiv pentru anularea protestului de mâine. Este obligația lui Klaus Iohannis să intervină într-un moment critic”. Președintele FSLI, celălalt sindicat din învățământul preuniversitar, a declarat că la negocierile cu ministrul Budăi „am repetat și astăzi ceea ce noi am cerut, găsirea unei soluții pentru o majorare salarială până la finalul anului și să ni se garanteze că în legea salarizării profesorul debutant va avea salariul cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie”

După întâlnirea de astăzi, „a rămas ca ministrul Muncii să îi prezinte premierului această propunere și să analizeze. Așteptăm cât mai repede un răspuns din partea guvernului. Dar oamenii așteaptă un act normativ care să statueze ceea ce am prezentat”, a declarat Simion Hăncescu, liderul FSLI.

Președintele FSE Spiru Haret, Marius Nistor, a afirmat că „în momentul în care se dorește sincer din partea executivului încetarea grevei, este clar că cei trei președinți ai partidelor care formează coaliția de guvernare trebuie să ia decizia. Nu ne dorim continuarea acestui protest, dar totul depinde strict de rapiditatea cu care coaliția va lua o decizie. Așteptăm ca mesajele transmise de ministrul Muncii și de ministrul Educației să fie percepute ca atare. În momentul de față, nu există niciun motiv pentru anularea protestului de mâine. Este obligația lui Klaus Iohannis să intervina într-un moment critic. Astăzi s-a înaintat adresa respectivă către președinte”.

Discuțiile dintre liderii federațiilor sindicale din învățământ și ministrul Muncii, Marius Budăi, au avut loc în a șasea zi de grevă generală declanșată de profesorii din România și în contextul în care mii de profesori au ieșit astăzi în stradă pentru a cere majorări salariale, în Iași, Baia Mare, Caraș-Severin, Maramureș, Suceava, Alba, Alexandria, Brașov, Brăila, Galați, Dâmbovița, Bistrița.

Citește și:
LIVE VIDEO Mii de profesori protestează astăzi în Iași, Baia Mare, Caraș-Severin, Maramureș, Suceava, Alba, Alexandria, Brașov, Brăila, Galați, Dâmbovița, Bistrița: „Suntem uniți! Nu cedăm!”
Liderul sindical Marius Nistor, la intrarea în negocieri cu ministrul Muncii: E o diferență enormă între ce am solicitat și ce a oferit guvernul. Am cerut inițial majorarea salariilor profesorilor cu 60%, am ajuns la 25%. Ce vreți să mai lăsăm? Nu putem să ne batem joc de ei

Exit mobile version