LIVE VIDEO Mii de profesori protestează astăzi în Iași, Baia Mare, Caraș-Severin, Maramureș, Suceava, Alba, Alexandria, Brașov, Brăila, Galați, Dâmbovița, Bistrița: „Suntem uniți! Nu cedăm!”

6.664 de vizualizări
Protestul profesorilor din Suceava
Profesorii protestează și astăzi în Iași, Baia Mare, Caraș-Severin, Maramureș, Suceava, Alba, Alexandria, Brașov, Brăila, Galați, Dâmbovița, Bistrița. Mii de profesori cer mărirea salariilor tuturor angajaților din învățământul preuniversitar în fața Prefecturii din Iași. „Nu se mai poate trăi cu 2.400 de lei!”, spun cadrele didactice, făcând referire la salariul pe care îl primesc profesorii debutanți.
Peste 2.500 de profesori protestează la Brăila:
Protestele profesorilor în Galați:
Protestele profesorilor în Brașov:
Protestele profesorilor din Iași

În Iași, greviștii strigă: „Suntem uniți! Nu cedăm!”, Doar educația mai salvează nația!”. S-a intonat imnul grevei 2023, „O lume minunată”, potrivit Ziarul de Iași.

Protestul profesorilor din Baia Mare:

Protestul profesorilor din Caraș-Severin:

Protestul profesorilor din Maramureș:

Protestul profesorilor din Suceava:

Și profesorii din Alba au ieșit astăzi în stradă. Bogdan Petru Cârcoană, FSE: Noi nu vrem să ținem copiii departe de școală, dar nu se mai poate. Ne-a ajuns cuțitul la os.

Protest al profesorilor la Alba Iulia – 29 mai 2023 Foto: alba24

25 comments
 1. Pe pancarte nu mai scrieți despre leafă. Scrieți ce s-a scris în decembrie ’89.
  Chiar dacă legea nu mai prevede pedeapsa capitală, poate o veni unul care s-o reintroducă și-atunci să vezi ce repede se execută guvernul, adică vreau sa zic, vă/ne bagă în seamă…

 2. Asa zis “îngrijoratii” de soarta copiilor sa vina sa lucreze 2 luni în învățământ, dacă vor ca profesorii sa citească măcar comentariile lor abjecte.

 3. Sunt judete care nu au primit aprobare pentru protest astazi, dar nu au renuntat. Maine poate fi un moment decisiv.

 4. Nu va bateti joc de copii, rezolvati cu evaluarea si cu bacalaureatul, nu poti sa le amani, vin caldurile, cum sa sustii examene in conditiile astea. Ok, vreti salarii mai mari, demnitate, e in regula, dar daca nu va dau, dati-va demisia si cautati la privat, acolo se foloseste leafa minima, si 8 ore pe zi, si n-are nimeni doua luni de concediu platit pe an. Nu va obliga nimeni sa stati la catedra, puteti sa va gasiti ceva mai bine platit.

  1. Am copil in clasa a 8-a si sustin greva din invatamant. Am predat si eu 4 ani, dar nu am facut fata. Era mult prea solicitant. Acum lucrez in IT. E mult mai lejer si mai putin solicitant decat in invatamant, chiar cu un program de 10 ore pe zi.

  2. Nu ne batem noi joc de copii ci guvernul. Profesorii nu au mai făcut greva de 18 ani pentru ca tot timpul ne-am gândit la copii și am înghițit promisiunile si minciunile politicienilor. Ne gândim și la copiii noștri de data aceasta, de aceea nu vom ceda. Ne îndrumați sa ne schimbăm locul de munca. Cu ce i-ar ajuta pe elevi dacă ar pleca profesorii valoroși la privat? Nu suntem toți perfecți dar majoritatea profesorilor au ales această meserie datorită vocației. Nu poți sa iti întreții familia doar cu pasiune, după ce ai învățat atâția ani.

  3. Caldurile vin si pentru cadrele didactice. Leafa minima e si la noi. Si depasim 8 ore pe zi. Mata stii despre norma de predare, adica cea in care iti spargi pieptii, nu e in niciun caz norma de munca. Nimeni nu sta mai putin de 8 ore pe zi in scoala, si foarte multe activitati sunt sambata si duminica.

  4. Mă crezi că nu fac grevă pentru salariu meu? Da, ne putem găsi ceva mai bine plătit. Mulți au facut asta. Si se vede în calitatea învățământului. Calitatea se obtine cu oameni bine pregătiți. Iar ei trebuie plătiți bine. De când sunt tineri. Tocmai ca să nu plece într-un loc mai bine plătit. Altfel, ei pleacă. Si se duce de râpă totul, după cum se vede…
   Poate mai salvăm ceva măcar pentru copilul copilului tău… dacă îți pasă…

  5. Vorbiti cu guvernantii sa nu isi “bata joc de copii”. Nu v-am vazut sa faceti protest in fata guvernului.

 5. Foarte bine, nu cedati.

  Dar clasa asta politica, Ciucii, Ciolacii si Carbunarii care rad de voi acum, pe astia cine i-a educat? Nu tot profesorii din Romania? Acum culegeti ce-ati semanat, indolenta si mistouri.

  1. Noi i-am educat cât s-a putut. Cât să poată munci să nu moară de foame. Cred că puteau fi șoferi, vânzători, fermieri. S-ar fi descurcat decent. Cine și-ar fi imaginat că poporul român îi va alege să ne conducă? Să nu-mi spuneți că i-am votat eu, că greșiți. Dar fac parte din poporul român și recunosc că suntem niște proști. Așadar, noi toți culegem ce am semănat, fiecare cu partea lui de vină.

   1. Mulțumesc de răspunsul echilibrat. De trimiteri înapoi la sapă, la sudură etc eram sătul.

    Știți că dacă vor ceda (ceea ce vă doresc), guvernanții deschid o cutie a Pandorei mai urâtă decât își imaginează cineva. Dar nu e așa de grav poate, FMI abia așteaptă să îi contactăm. Doar că banii de la ei vin cu condiții, cu reforme etc, și cine ar vrea asta?

 6. Și la Tg Jiu au ieșit în stradă peste 1000 de profesori, personal nedidactic și personal didactic auxiliar.

  Mâine vom fi la București!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectificare. Venitul pe membru de familie pentru acordarea tichetelor educaționale pentru preșcolari este de 556,50 de lei / Informarea transmisă de Federația Părinților “Edupart” preciza un prag greșit / Model de cerere

Eroarea legată de valoarea venitului luată în considerare pentru a primi tichete educaționale pentru copiii preșcolari a fost semnalată de cititorii Edupedu.ro. Informația fusese preluată în mai multe articole pe…
Vezi articolul