Liga Studenților Iași îl acuză pe rectorul Tudorel Toader de organizarea în secret a întâlnirii Consorțiului Universitaria și de folosirea poliției împotriva celor care ar fi vrut să participe la discuții

Liga Studenților Iași îl acuză pe rectorul Tudorel Toader că ar fi organizat în secret întâlnirea Consorțiului Universitaria și că ar fi făcut apel la poliție și la pază, împotriva tinerilor care au vrut să participe la discuții. LS Iași “denunță organizarea în secret a întâlnirii Consorțiului Universitaria de către Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași, la cererea rectorului Tudorel Toader, și utilizarea de forță împotriva studenților care au dorit să participe la discuțiile evenimentului”, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Studenții le cer celor cinci universități membre “să transparentizeze activitatea Consorțiului, să susțină eforturile de depolitizare și declientelizare a sistemului de învățământ superior și să își asume concret rolul de repere morale în spațiul academic românesc”.

Weekendul acesta, în zilele de 21-23 iunie, a avut loc la Iași reuniunea Consorțiului Universitaria, care este format din Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

“Dacă în trecut aceste reuniuni erau anunțate în mod public și erau transparente, de data aceasta, la cererea rectorului Tudorel Toader, Universitatea ‘Cuza’, în calitate de gazdă, nu a promovat deloc evenimentul. Live-ul de la deschidere a fost fără sunet, iar sala a fost aproape goală. Mai mult, s-a încercat limitarea listei de invitați și a restricționat accesul membrilor comunității academice la discuții, în special al studenților. Invitații nu au primit un program clar, iar indicațiile privitoare la sălile în care se desfășurau întâlnirile au fost schimbate, de frică ca vreun student sau o altă persoană să îl pună pe Toader într-o poziție rușinoasă în fața invitaților la Consorțiu. Studenții care se plimbau prin universitate au fost legitimați de către agenții de pază ai universității și agenți în civil”, spune Liga Studenților Iași.

 

 

Exit mobile version