Ligia Deca: Profesorii trebuie să-și recapete sentimentul de libertate de a da ce notă consideră că merită elevul / Se tot împingeau notele în sus în ideea de a beneficia copiii de bursă

Foto: Octav Ganea / INQUAM Photos

„Cred că profesorii trebuie să-și recapete sentimentul de libertate de a da ce notă consideră că merită elevul într-un anumit punct. Aici am avut un lung șir de presiuni, generate de faptul că conta media din gimnaziu la admiterea la liceu și de pragul de medie pentru bursele de merit”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, la TVR2, pe 17 octombrie. 

Intervenția ministrului Educației, Ligia Deca, în care justifică acordarea bursei de merit pentru primii 30% de copii din clasă deoarece se tot împingeau notele în sus în ideea de a beneficia copiii de bursă:

„Cred că profesorii trebuie să-și recapete sentimentul de libertate de a da ce notă consideră că merită elevul într-un anumit punct. Aici am avut un lung șir de presiuni, generate, din păcate, de exemplu, de faptul că conta media din gimnaziu la admiterea la liceu și atunci s-a pus o presiune pe aceste note, dar era generată și de pragul de medie pentru bursele de merit. 

Se tot împingeau notele în sus tocmai în ideea de a beneficia copiii de bursă. Atunci am zis că trebuie să dăm bursă de merit primei treimi de copii din clasă, pentru că, să ne aducem aminte, am avut și noi profesori la care dacă luăm un șapte, eram toți fericiți.”

Exit mobile version