LISTĂ Manualele școlare pentru clasele I-VIII din care pot alege învățătorii și profesorii pentru noul an școlar, trimisă de CNPEE în teritoriu. Inspectoratele pot comanda cărțile până pe 25 iulie

Foto: Agerpres / Cristian Lupascu

Învățătorii și profesorii de gimnaziu își pot alege manualele cu care să lucreze în anul școlar 2023-2024, după ce o listă cu acestea a fost trimisă de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) în teritoriu, luni, 10 iulie, potrivit unei adrese obținute de Edupedu.ro.

Ministerul Educației a încheiat licitația pentru o parte dintre manualele pentru anul școlar următor și urmează să fie și altele anunțate. Profesorii trebuie să anunțe opțiunile responsabililor din școlile în care lucrează, potrivit procedurii.

Inspectoratele școlare pot face comenzi de manuale școlare pentru clasele I-VIII pentru anul școlar 2023-2024, în funcție de necesarul transmis de școli, până pe 25 iulie, conform documentului.

Marți, 11 iulie, Ministerul Educației va deschide procesarea cererilor în aplicația „Selectarea Necesarului de Manuale Școlare” – SNMS. Aplicația va fi disponibilă la nivelul unităţilor de învăţământ, al ISJ/ISMB, al ME-CNPEE, la adresa https://transfer.rocnee.eu/manuale_digitale, potrivit sursei citate.

„Procesul de selecție şi de transmitere a comenzilor de manuale școlare noi se realizează cu respectarea Procedurii de selecție și de comandă a manualelor școlare noi nr. 1449/21.04.2016.

Responsabilul cu manualele şcolare de la nivelul inspectoratelor se va asigura, în conformitate cu atribuțiile sale precizate de art. nr.12, Cap IV. Gestionarea manualelor școlare din Anexa nr. 2 la ordinul ministrului educaţiei nationale nr. 3103/28.01.2019 – Metodologia de asigurare şi de gestionare a manualelor școlare pentru învăţământul preuniversitar, de înregistrarea în aplicație a comenzilor tuturor școlilor de pe raza județului/a municipiului Bucureşti.

Se va asigura, de asemenea, că vor fi făcute comenzi integrale, în concordanță cu cifrele de școlarizare aprobate pentru anul școlar 2023-2024”, scrie în document, mai jos în articol.

FOTO DOCUMENT Adresa CNPEE 2.400 din 10.07.2023:

Exit mobile version