LISTĂ Manualele școlare pentru clasele I-VIII din care pot alege învățătorii și profesorii pentru noul an școlar, trimisă de CNPEE în teritoriu. Inspectoratele pot comanda cărțile până pe 25 iulie

8.621 de vizualizări
Foto: Agerpres / Cristian Lupascu
Învățătorii și profesorii de gimnaziu își pot alege manualele cu care să lucreze în anul școlar 2023-2024, după ce o listă cu acestea a fost trimisă de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) în teritoriu, luni, 10 iulie, potrivit unei adrese obținute de Edupedu.ro.

Ministerul Educației a încheiat licitația pentru o parte dintre manualele pentru anul școlar următor și urmează să fie și altele anunțate. Profesorii trebuie să anunțe opțiunile responsabililor din școlile în care lucrează, potrivit procedurii.

Inspectoratele școlare pot face comenzi de manuale școlare pentru clasele I-VIII pentru anul școlar 2023-2024, în funcție de necesarul transmis de școli, până pe 25 iulie, conform documentului.

Marți, 11 iulie, Ministerul Educației va deschide procesarea cererilor în aplicația „Selectarea Necesarului de Manuale Școlare” – SNMS. Aplicația va fi disponibilă la nivelul unităţilor de învăţământ, al ISJ/ISMB, al ME-CNPEE, la adresa https://transfer.rocnee.eu/manuale_digitale, potrivit sursei citate.

„Procesul de selecție şi de transmitere a comenzilor de manuale școlare noi se realizează cu respectarea Procedurii de selecție și de comandă a manualelor școlare noi nr. 1449/21.04.2016.

Responsabilul cu manualele şcolare de la nivelul inspectoratelor se va asigura, în conformitate cu atribuțiile sale precizate de art. nr.12, Cap IV. Gestionarea manualelor școlare din Anexa nr. 2 la ordinul ministrului educaţiei nationale nr. 3103/28.01.2019 – Metodologia de asigurare şi de gestionare a manualelor școlare pentru învăţământul preuniversitar, de înregistrarea în aplicație a comenzilor tuturor școlilor de pe raza județului/a municipiului Bucureşti.

Se va asigura, de asemenea, că vor fi făcute comenzi integrale, în concordanță cu cifrele de școlarizare aprobate pentru anul școlar 2023-2024”, scrie în document, mai jos în articol.

FOTO DOCUMENT Adresa CNPEE 2.400 din 10.07.2023:


6 comments
    1. Cadrele didactice, pe discipline își selectează (aleg) manualul care cred că este conform cu programa etc (să zicem, cel mai bun! 🤷‍♀️), și transmit responsabilului cu manualele (din școală!), iar de aici este treaba lui.

    2. Dar cine să le comande? Părinții? După ce că ați făcut o grevă degeaba, acum o dați la întors că sunteți în concediu (aveți cam prea mult concediu, 62 de zile pe an, părerea mea). Din comentariul dumitale, reiese ce fel de profesor ești și cât interes acorzi copiilor la clasă. Adică “0” barat.

      1. Analfabetism funcțional este o noțiune care se referă la persoanele care știu să citească, dar nu înțeleg ceea ce au citit. Mai precis, o persoană poate să reproducă verbal sau în scris un text, dar nu îl înțelege suficient pentru a-l folosi ca resursă în reușita unei acțiuni sau în performanță.

        Sau

        Una dintre activitățile preferate – citirea titlurilor și cam atât. Iar cu titluri din ce in ce mai “superb” formulate de jurnaliști, “succesul” de înțelegere și pt. informare este garantat.

        An absolutely great pleasure to be alive !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
colegiile universitare la care se intră fără BAC

Nu se modifică structura anului școlar. Pierderile mari din Educație trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță – răspunsul ministrului Cîmpeanu pentru cei 130.000 de semnatari ai unei petiții care cerea vacanță până pe 10 ianuarie

Pierderile mari din Educație trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță, acesta este răspunsul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, dat unei petiții semnate de peste 130 de mii…
Vezi articolul

Reorganizarea sistemului de formare inițială și continuă a cadrelor didactice din învățământul militar, „o prioritate majoră” în noua Strategie Militară a României

Reorganizarea sistemului de formare inițială și continuă a cadrelor didactice este „o prioritate majoră” pentru învățământul vocațional militar, potrivit Strategiei Militare a României, pe care Guvernul vrea să o adopte…
Vezi articolul

Ministrul de Interne: Peste 17.500 din 25.500 de clădiri școlare nu sunt autorizate de ISU / Încălzirea nu este asigurată în 574 de școli (3,4%). Florin Cîțu: Avem nevoie de o verificare a tuturor clădirilor în care funcționează școlile

Dintr-un total de 25.539 de clădiri în care funcționează unități școlare, peste 17.500 nu au autorizație din partea inspectoratelor pentru situații de urgență în caz de incendiu, 4.171 sunt autorizate,…
Vezi articolul

Un laborator de robotică va fi construit într-un liceu din comuna Valea Doftanei, județul Prahova. Directoarea școlii spune că are 0% abandon școlar. Proiectul va costa 35.000 de euro, anunță Asociația Zi de Bine

Un laborator de robotică va fi construit de o asociație pentru elevii de la Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei, județul Prahova, potrivit unui comunicat de presă. Instituția de…
Vezi articolul

Răspunderea pasată în cazul eliminării autorizației ISU dintre condițiile de acreditare a școlilor. Șeful ARACIP: Cred că ar trebui ca lumea să facă presiune pe ISU să închidă școlile, grădinițele, after-schoolurile fără autorizații

“Cred că ar trebui ca lumea să facă presiune nu pe ARACIP, ci pe ISU să închidă spațiile” fără aviz de securitate la incendiu. Declarația a fost făcută pentru Edupedu.ro…
Vezi articolul