LISTA Peste 2.500 de proiecte au fost admise pentru o posibilă finanțare de Ministerul Educației în apelul pentru dotarea claselor cu mobilier, a laboratoarelor de informatică, de științe și a cabinetelor școlare / Începe etapa a II-a – evaluarea calitativă

Foto: © Rido | Dreamstime.com

Ministerul Educației a anunțat lista proiectelor admise în apelul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” (palatele și cluburile copiilor, cluburile sportive, cabinetele de asistență psihopedagogică). 2.531 de proiecte au fost declarate eligibile și intră în etapa a II-a de evaluare calitativă. 13 proiecte au fost declarate neeligibile, pentru care se pot depune contestații.

Valoarea financiară totală a apelului de proiecte este de 1.068.260.200 euro, valoare eligibilă din PNRR, fără TVA.

Lista proiectelor admise pentru etapa evaluării calitative:

Lista proiectelor neeligibile:

Potrivit Ministerului Educației, apelul finanțat prin PNRR vizează 3 tipuri de investiții:

1. Digitalizarea mediilor de învățare din învățământul preuniversitar. Pentru această subcomponentă, valoarea totală alocată este de 377.360.200 euro, fără TVA, valoare eligibilă din PNRR, repartizați pe fiecare investiție, astfel:

2. Infrastructură școlară. Pentru această subcomponentă, valoarea totală alocată este de 600.000.000 euro, fără TVA, valoare eligibilă din PNRR, repartizate astfel:

3. Dotarea cu echipamente, inclusiv digitale, a atelierelor de practica din rețeaua învățământului profesional și tehnic. Pentru această subcomponentă, valoarea totală alocată este de 90,9 mil euro, fără TVA, valoare eligibilă din PNRR, pentru:

Ce etape urmează

Evaluarea calitativă a proiectelor, care se face conform Metodologiei de evaluare și selecție, analiză și soluționare contestații a proiectelor depuse în cadrul apelului de propuneri de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” (aprobată prin Ordinul nr. 3.862/17.03.2023) + Anexe.

Publicare liste inițiale cu solicitanți acceptați/solicitanți respinși cu termen pentru eventuale contestații, soluționarea eventualelor contestații

Publicare listă finală solicitanți acceptați/solicitanți respinși în etapa II

Pentru fiecare proiect se vor completa două grile de evaluare:

Proiectul va fi admis dacă cererea de finanțare primește DA la toate criteriile conformității administrative și eligibilității și un punctaj total de peste 70 de puncte la criteriile tehnico- financiare. Lista finală a proiectelor selectate pentru finanțarea din granturi PNRR va fi aprobată prin ordin al ministrului educației și publicată pe site-ul www.edu.ro.

Foto: © Rido | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version