LISTA Peste 2.500 de proiecte au fost admise pentru o posibilă finanțare de Ministerul Educației în apelul pentru dotarea claselor cu mobilier, a laboratoarelor de informatică, de științe și a cabinetelor școlare / Începe etapa a II-a – evaluarea calitativă

5.164 de vizualizări
Foto: © Rido | Dreamstime.com
Ministerul Educației a anunțat lista proiectelor admise în apelul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” (palatele și cluburile copiilor, cluburile sportive, cabinetele de asistență psihopedagogică). 2.531 de proiecte au fost declarate eligibile și intră în etapa a II-a de evaluare calitativă. 13 proiecte au fost declarate neeligibile, pentru care se pot depune contestații.

Valoarea financiară totală a apelului de proiecte este de 1.068.260.200 euro, valoare eligibilă din PNRR, fără TVA.

Lista proiectelor admise pentru etapa evaluării calitative:

Lista proiectelor neeligibile:

Potrivit Ministerului Educației, apelul finanțat prin PNRR vizează 3 tipuri de investiții:

1. Digitalizarea mediilor de învățare din învățământul preuniversitar. Pentru această subcomponentă, valoarea totală alocată este de 377.360.200 euro, fără TVA, valoare eligibilă din PNRR, repartizați pe fiecare investiție, astfel:

  • 5.200 laboratoare de informatică echipate.
  • 3.600 școli cu clase de nivel primar, gimnazial si liceal dotate cu echipamente IT pentru digitalizarea resurselor de învățare.
  • 909 laboratoare informatice din școlile de educație și formare profesională.

2. Infrastructură școlară. Pentru această subcomponentă, valoarea totală alocată este de 600.000.000 euro, fără TVA, valoare eligibilă din PNRR, repartizate astfel:

  • 75.000 de săli de clasă/săli pentru activități extrașcolare sau sportive, dotate cu mobilier.
  • 10.000 de laboratoare/cabinete din sistemul de educație preuniversitar, inclusiv cabinetele de asistenta psihopedagogică.

3. Dotarea cu echipamente, inclusiv digitale, a atelierelor de practica din rețeaua învățământului profesional și tehnic. Pentru această subcomponentă, valoarea totală alocată este de 90,9 mil euro, fără TVA, valoare eligibilă din PNRR, pentru:

  • 909 unități de învățământ IPT dotate cu laboratoare de practică funcționale.
Ce etape urmează

Evaluarea calitativă a proiectelor, care se face conform Metodologiei de evaluare și selecție, analiză și soluționare contestații a proiectelor depuse în cadrul apelului de propuneri de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” (aprobată prin Ordinul nr. 3.862/17.03.2023) + Anexe.

Publicare liste inițiale cu solicitanți acceptați/solicitanți respinși cu termen pentru eventuale contestații, soluționarea eventualelor contestații

Publicare listă finală solicitanți acceptați/solicitanți respinși în etapa II

Pentru fiecare proiect se vor completa două grile de evaluare:

  • Grila de evaluare a eligibilității solicitantului și a proiectului, conform Anexei la prezentul Ghid (Anexe ghid solicitant));
  • Grila de evaluare calitativă a proiectului, prin acordarea de punctaje între 0 și valoarea maximă aferentă criteriului, însoțite de comentarii justificative (Anexe ghid solicitant). 

Proiectul va fi admis dacă cererea de finanțare primește DA la toate criteriile conformității administrative și eligibilității și un punctaj total de peste 70 de puncte la criteriile tehnico- financiare. Lista finală a proiectelor selectate pentru finanțarea din granturi PNRR va fi aprobată prin ordin al ministrului educației și publicată pe site-ul www.edu.ro.

Foto: © Rido | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național al Elevilor: Proiectul de HG privind decontarea cheltuielilor de transport privează elevii de drepturi și discriminează / Nu prevede sancțiuni în cazul în care operatorii nu respectă obligațiile

O propunere de hotărâre de guvern privind decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi ridică o serie de probleme, susține Consiliul Național al Elevilor, într-un comunicat transmis EduPedu.ro. Organizația arată că…
Vezi articolul

Interdicția de a cumpăra telefoane este „extrem de nedreaptă și umilitoare” pentru profesori, spune o directoare de școală: Nu e drept să le restricționezi dreptul de a achiziționa un telefon / Nicio instituție nu a interzis oficial ca profesorii să-și ia telefoane din prima didactică, dar nici nu au existat clarificări

Interdicția de a cumpăra telefoane „este o restricție umilitoare la adresa cadrelor didactice”, a declarat, pentru Adevarul.ro, Mihaela Pirnă, profesoară de informatică și directoare de școală. „Folosesc gadgeturile personale, nu…
Vezi articolul