Ludovic Orban, despre deschiderea școlilor: Obligatoriu trebuie să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice

SURSA: gov.ro

“Obligatoriu trebuie să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice”, a anunțat în această dimineață premierul Ludovic Orban. Șeful executivului a evitat un răspuns clar la întrebarea dacă școlile se deschid după data de 15 mai.

“Legat de deschidere, dacă și când se va lua această decizie, să se analizeze care sunt nevoile, pentru că obligatoriu trebuie să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice. Sunt măsuri care trebuie pregătite și în funcție de decizie vor fi luate”, a declarat Orban.

Q: Veți deschide școlile după data de 15 mai?

Ludovic Orban: Această decizie o vom lua împreună cu Ministerul Educației, cu echipa de la Ministerul Sănătății și cu capacitatea efectivă de reduce la maxim orice risc de îmbolnăvire a copiilor mici.

Q: Ce planuri aveți în legătură cu începerea școlilor?

Ludovic Orban: Legat de deschidere, dacă și când se va lua această decizie, să se analizeze care sunt nevoile, pentru că obligatoriu trebuie să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice. Sunt măsuri care trebuie pregătite și în funcție de decizie vor fi luate.

Citește și:

 

 

Exit mobile version