Ludovic Orban, despre deschiderea școlilor: Obligatoriu trebuie să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice

9.517 vizualizări
SURSA: gov.ro
“Obligatoriu trebuie să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice”, a anunțat în această dimineață premierul Ludovic Orban. Șeful executivului a evitat un răspuns clar la întrebarea dacă școlile se deschid după data de 15 mai.

“Legat de deschidere, dacă și când se va lua această decizie, să se analizeze care sunt nevoile, pentru că obligatoriu trebuie să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice. Sunt măsuri care trebuie pregătite și în funcție de decizie vor fi luate”, a declarat Orban.

Q: Veți deschide școlile după data de 15 mai?

Ludovic Orban: Această decizie o vom lua împreună cu Ministerul Educației, cu echipa de la Ministerul Sănătății și cu capacitatea efectivă de reduce la maxim orice risc de îmbolnăvire a copiilor mici.

Q: Ce planuri aveți în legătură cu începerea școlilor?

Ludovic Orban: Legat de deschidere, dacă și când se va lua această decizie, să se analizeze care sunt nevoile, pentru că obligatoriu trebuie să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice. Sunt măsuri care trebuie pregătite și în funcție de decizie vor fi luate.

Citește și:

 

 


2 comments
 1. Pai, daca toti vor avea masti pe figura, ce rost mai are sa se adune cu totii in scoala? Tocmai in asta rezida importanta contactului uman: in gesturi, mimica, transmiterea cuvantului vorbit! Cu masti care obtureaza fluxul normal al vorbirii scoala se va transforma doar intr-un laborator in care vor creste si se vor diversifica microbi, bacterii si virusuri!Nemaivorbind de “distractia” pornita printre copii, de maini puse frecvent pe fata pentru ajustarea mastilor si stergerea mucilor de sub ea, de admonsetarile tot mai nervoase ale profesorilor la adrsesa copiilor!

  1. Atomsfera de solemnitate academica emanata de scoala trebuie sa fie mai mult decat “mimica”. Nu vorbim de bipezi mici de gradinita sau chiar 1-4: o sa revin.
   Gesturile nu se vor atenua ca pot sa gesticulez si avand masca. Expresivitatea ochilor ramane si cu masca. Inflexiunile vocii raman si cu masca.
   Micile distrorsiuni spectrale sunt compensate in scurt timp (iti caut articolul, dar nu stiu sa iti zic referinta pe loc). Ideea este ca recunoasterea amprentei vocale functioneaza cu masca asa ca nu ai de ce sa iti faci griji. Lucrez in laborator cu masca mai serioasa decat glumele pe care vreti voi sa le purtati si suntem 6 persoane si comunicam foarte bine. Daca vrei ceva serios iti iei un PAPR cu intercom si esti la propriu “in bula ta”.
   Deci lasa balta elucrubratiile histrionice si intelege ca e “razboi” si da vor fi victime si vor fi raniti si vor fi tramutizati… inclusiv elevi si profesori… “suck it” si mergi mai departe… unii vor scapa altii nu… evolutionism live si avem ocazia sa observam direct fenomenul… cum sa ratezi asa ceva?!?
   Cand intelegi un pic unde bat, revii si continuam discutia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu îi răspunde lui Arafat în saga testelor de salivă: Vom solicita clarificări suplimentare după ce IGSU a anunțat că nu se vor livra 7 milioane de teste pentru că două firme nu și-au îndeplinit obligațiile

Ministrul Educației îi răspunde lui Raed Arafat în legătură cu testele de salivă din școli și punctează că va solicita clarificări suplimentare, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro: „Referitor la…
Vezi articolul

Ligia Deca se distanțează de modelul comunicării directe cu presa al predecesorului Sorin Cîmpeanu și numește un purtător de cuvânt la Ministerul Educației. Cine este Corina Popa, “vocea” noului ministru și ce spunea ea că ar face dacă ar ajunge să lucreze la minister?

Noul ministru al Educației, Ligia Deca, schimbă strategia de comunicare cu presa, după anii în care ministrul Sorin Cîmpeanu și-a asumat contactul direct cu reprezentanții presei. Ministerul a anunțat, marți,…
Vezi articolul