Ludovic Orban, despre deschiderea școlilor: Obligatoriu trebuie să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice

9.500 de vizualizări
SURSA: gov.ro
“Obligatoriu trebuie să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice”, a anunțat în această dimineață premierul Ludovic Orban. Șeful executivului a evitat un răspuns clar la întrebarea dacă școlile se deschid după data de 15 mai.

“Legat de deschidere, dacă și când se va lua această decizie, să se analizeze care sunt nevoile, pentru că obligatoriu trebuie să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice. Sunt măsuri care trebuie pregătite și în funcție de decizie vor fi luate”, a declarat Orban.

Q: Veți deschide școlile după data de 15 mai?

Ludovic Orban: Această decizie o vom lua împreună cu Ministerul Educației, cu echipa de la Ministerul Sănătății și cu capacitatea efectivă de reduce la maxim orice risc de îmbolnăvire a copiilor mici.

Q: Ce planuri aveți în legătură cu începerea școlilor?

Ludovic Orban: Legat de deschidere, dacă și când se va lua această decizie, să se analizeze care sunt nevoile, pentru că obligatoriu trebuie să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice. Sunt măsuri care trebuie pregătite și în funcție de decizie vor fi luate.

Citește și:

 

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii
 1. Pai, daca toti vor avea masti pe figura, ce rost mai are sa se adune cu totii in scoala? Tocmai in asta rezida importanta contactului uman: in gesturi, mimica, transmiterea cuvantului vorbit! Cu masti care obtureaza fluxul normal al vorbirii scoala se va transforma doar intr-un laborator in care vor creste si se vor diversifica microbi, bacterii si virusuri!Nemaivorbind de “distractia” pornita printre copii, de maini puse frecvent pe fata pentru ajustarea mastilor si stergerea mucilor de sub ea, de admonsetarile tot mai nervoase ale profesorilor la adrsesa copiilor!

  1. Atomsfera de solemnitate academica emanata de scoala trebuie sa fie mai mult decat “mimica”. Nu vorbim de bipezi mici de gradinita sau chiar 1-4: o sa revin.
   Gesturile nu se vor atenua ca pot sa gesticulez si avand masca. Expresivitatea ochilor ramane si cu masca. Inflexiunile vocii raman si cu masca.
   Micile distrorsiuni spectrale sunt compensate in scurt timp (iti caut articolul, dar nu stiu sa iti zic referinta pe loc). Ideea este ca recunoasterea amprentei vocale functioneaza cu masca asa ca nu ai de ce sa iti faci griji. Lucrez in laborator cu masca mai serioasa decat glumele pe care vreti voi sa le purtati si suntem 6 persoane si comunicam foarte bine. Daca vrei ceva serios iti iei un PAPR cu intercom si esti la propriu “in bula ta”.
   Deci lasa balta elucrubratiile histrionice si intelege ca e “razboi” si da vor fi victime si vor fi raniti si vor fi tramutizati… inclusiv elevi si profesori… “suck it” si mergi mai departe… unii vor scapa altii nu… evolutionism live si avem ocazia sa observam direct fenomenul… cum sa ratezi asa ceva?!?
   Cand intelegi un pic unde bat, revii si continuam discutia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Încă 110 școli și grădinițe au intrat de ieri până astăzi în scenariul roșu. În total, 1.040 de unități de învățământ sunt 100% online, în timp ce elevii din 11.381 de școli și grădinițe învață față în față – Ministerul Educației

Peste 1.000 de școli și grădinițe sunt astăzi, 16 octombrie, în scenariul roșu, cu 110 mai multe decât ieri, anunță Ministerul Educației. În buletinul zilnic emis cu datele la zi…
Vezi articolul

Apel către autorități: Personalul medical din școli, trimis “în prima linie de prevenire și combatere” a epidemiei Covid-19, trebuie să primească instruire și echipamente de protecție – Comisia de Medicină Școlară

Personalul medical din cabinetele medicale și stomatologice din școli și universități, detajat de autorități la direcțiile de sănătate publică prin ordinul direct al primului ministru, este în prima linie de…
Vezi articolul