Ludovic Orban, despre tăierea creșterii salariilor pentru profesori de la 1 septembrie: Vom anunța o decizie în acest sens

Regulile sanitare pentru școli

Foto: gov.ro

“Vom anunța o decizie în acest sens”, a declarat premierul Ludovic Orban, întrebat de ce la rectificarea bugetară taie creșterea salariilor pentru profesori, programată pentru data de 1 septembrie 2020. Anunțul a fost făcut la Craiova, unde premierul se află într-o vizită pe un șantier.

Întrebat de jurnaliștii prezenți cum justifică “ordonanța pentru amânarea creșterii salariilor profesorilor. Urmează să amânați cu un an de zile această majorare care ar fi trebuit să aibă loc de la 1 septembrie?”, Ludovic Orban a răspuns “Vom anunța o decizie în acest sens”.

Orban a anunțat o creștere a pensiilor cu 14%, din luna septembrie 2020.

Reamintim că potrivit proiectului de rectificare bugetară creșterea salariilor profesorilor, care ar fi trebuit să aibă loc de la 1 septembrie 2020, nu va avea loc.

“Se propune ca măsura de aplicare devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022, pentru personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, potrivit prevederilor art.38 alin.(41) lit.c) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, să se aplice de la 1 septembrie 2021″, prevede proiectul de OUG pus în dezbatere publică joi noaptea la ora 22:30, proiect care va fi adoptat în ședința de Guvern de de vineri.

Ședința de Guvern de azi a fost anunțată pentru ora 17:00.

Banii pentru salariile majorate nu erau prinși în bugetul pe 2020, așa cum au susținut guvernanții, inclusiv în fața Parlamentului României, potrivit documentului oficial care fundamentează rectificarea.

Foto: gov.ro

Exit mobile version