Ludovic Orban, despre tăierea creșterii salariilor pentru profesori de la 1 septembrie: Vom anunța o decizie în acest sens

5.690 de vizualizări
Regulile sanitare pentru școli
Foto: gov.ro
“Vom anunța o decizie în acest sens”, a declarat premierul Ludovic Orban, întrebat de ce la rectificarea bugetară taie creșterea salariilor pentru profesori, programată pentru data de 1 septembrie 2020. Anunțul a fost făcut la Craiova, unde premierul se află într-o vizită pe un șantier.

Întrebat de jurnaliștii prezenți cum justifică “ordonanța pentru amânarea creșterii salariilor profesorilor. Urmează să amânați cu un an de zile această majorare care ar fi trebuit să aibă loc de la 1 septembrie?”, Ludovic Orban a răspuns “Vom anunța o decizie în acest sens”.

Orban a anunțat o creștere a pensiilor cu 14%, din luna septembrie 2020.

Reamintim că potrivit proiectului de rectificare bugetară creșterea salariilor profesorilor, care ar fi trebuit să aibă loc de la 1 septembrie 2020, nu va avea loc.

“Se propune ca măsura de aplicare devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022, pentru personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, potrivit prevederilor art.38 alin.(41) lit.c) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, să se aplice de la 1 septembrie 2021″, prevede proiectul de OUG pus în dezbatere publică joi noaptea la ora 22:30, proiect care va fi adoptat în ședința de Guvern de de vineri.

Ședința de Guvern de azi a fost anunțată pentru ora 17:00.

Banii pentru salariile majorate nu erau prinși în bugetul pe 2020, așa cum au susținut guvernanții, inclusiv în fața Parlamentului României, potrivit documentului oficial care fundamentează rectificarea.

Foto: gov.ro


10 comments
 1. Va rog, nstimate domn, sa nu uitati ca acea marire ar fi fost binevenita in conditiile in care suntem trimisi la fel ca si medicii sa lucram intr-un mediu cu risc major de infectare cu covid si unele dintre scoli nu ofera masti profesorilor.. Un medic are salariul mai mare chiar si de cinci ori decat un profesor.

  1. Bine ca pentru medici și alti angajați au putut da 2500 de lei în plus la salariu, dar pentru profesori o creștere de 2..300 de lei li se pare imposibila.
   Se știe ca majoritatea profesorilor au salarii sub 2500 de lei, aflându-se pe treapta cea mai de jos a ierarhiei salariilor bugetare.

 2. in vest profesorii fac mult mai mult. sunt mai putini. la noi avem foarte multi profesori, materii inutile , programa inutila. odata ce se reformeaza programa , se pot reduce drastic numarul de profesori, iar la cei ramasi se pot mari substantial salariile. asa poti sa ai calitate (fara meditatii), calitate vizibila pe piata muncii.

 3. In inspectorate numiti printre inspectorii generali sau adjuncți traseiști notorii. Pentru primarii și consilii apelați la același fel de transferuri. “România educata” este doar o lozinca, care nu are de a face cu respectul cuvenit profesorilor. Cat timp spre exemplu un polițist local are venituri superioare profesorilor din preuniversitar uitați de lozinci goale. Ați mințit în decembrie când ați spus că există bani la buget pentru creșterile salariale ale profesorilor!
  Păcat că în educație sindicatele lucrează pentru ele, nu pentru profesori (să demonstreze acum că mă înșel)! Mizați pe asta când vă luați fără jenă cuvântul înapoi! Rușine! Nici o schimbare, aceiași mizerie!

 4. Păi gândiți bine si dati o decizie cum trebuie, in acest sens! Bani pt. AEP sa organizați alegerile s-au găsit, când e vorba de profesori…nici vorbă! Nu sunt bani, amânăm! Amânati alegerile, ca mandatele pot fi prelungite!

 5. Este normala si justificata decizia !!!

  Romanii trebuie sa invete sa MUNCEASCA, la fel cum este in tarile civilizate !!!

  Pomeniile, MULT si DEGEABA trebuie uitat!!!

  SRA

  1. Alo!Tomnu’!Învață să vorbești românește si apoi sa iti dai cu părerea, ca nuca in perete.Salariul meu e 400 de euro.Al tau ,pe unde maturi străzile,cât este?

   1. Maria, eu sunt titular de 15 ani si am salariul cat omul de serviciu de la primarie. Radoveanu e pe pajistea lui. Sa nu l deranjam. Grilele de salarizare sunt publice. Daca vrea cineva sa vada intr-o seara de pandemie o comedie buna pe net, le poate consulta. Garantez distractia. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cursurile online vor fi monitorizate de minister, iar profesorii vor avea ghiduri de predare pe net, după ce ministrul „a agreat” aceasta „necesitate” cu partenerii educaționali la o lună de la închiderea școlilor

Cursurile făcute în mediul online vor fi monitorizate de minister, iar profesorii vor avea ghiduri de predare pe internet, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Documentul, de tip proces-verbal, enumeră…
Vezi articolul

SURSE Evaluarea tuturor elevilor se va face pe baza unor standarde naționale. Profesorii vor fi sancționați dacă evaluează fără respectarea standardelor, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar

Evaluarea elevilor se va face pe baza unor standarde naționale de evaluare de către Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar, obținut pe surse…
Vezi articolul