Ludovic Orban, despre vizita ministrului Educației în care a certat o învățătoare care țipa la copii: Mie mi-au displăcut întotdeauna lucrurile astea cu spectacol

Foto: edu.ro

Într-un interviu acordat de Ludovic Orban pentru Hotnews.ro, premierul a declarat că i-au displăcut întotdeauna ”lucrurile cu spectacol”, făcând referire la descinderea ministrului Educației într-o școală din mediul rural, unde a mustrat o învățătoare care țipa la elevi.

Inițial, Orban a declarat că nu cunoaște episodul pentru că nu a avut timp să se uite le televizor, dar ulterior, după ce jurnalistul i-a explicat despre ce este vorba, premierul a spus că va purta o discuție cu Monica Anisie, ministrul Educației, pentru că era de preferat să meargă fără camere de luat vederi în vizită la școală.

Amintim că vizita inopinată a ministrului Educației în școli și grădinițe din Ialomița, în cadrul cărora a intrat împreună cu presa într-o sală de clasă unde o învățătoare țipa la copii, a generat o adevărată dezbatere în rândul profesorilor și al părinților.

Ministrul s-a referit pentru prima dată public, explicit, la episodul în care a certat-o pe învățătoare în fața camerelor de filmat, sâmbătă – în a 5-a zi de la vizită. “Aș fi vrut să fiu mai calmă în acea interacțiune și este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezența presei și expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău”, a spus ieri Monica Anisie.

În aceeași zi în care ministrul a demarat campania de management al crizei a reacționat și fostul său consilier de imagine, Claudiu Săftoiu, care a felicitat-o “pentru că a scos din zona de confort profesorii și primarii”, precum și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), care a susținut că “multe cadre didactice s-au simțit în ipostaza neplăcută în care a fost doamna învățătoare și au privit gestul ministrului ca pe unul de imagine”.

Foto: edu.ro

Citește și:

 

Exit mobile version