Mai multe asociații de elevi, după declarațiile Ralucăi Turcan referitoare la măști: Guvernul dă dovadă de iresponsabilitate înainte de începerea anului scolar / Asigurarea măstilor este obligatorie

Contestații depuse după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucuresti si Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramures (AEM) si Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) au emis, sâmbătă, un comunicat prin care condamnă declaraţia vicepremierului Raluca Turcan referitoare la imposibilitatea guvernului de a asigura măști de protecție pentru toți elevii și profesorii. Asociațiile susţin că Guvernul trebuie să asigure măsti tuturor elevilor, potrivit comunicatului preluat de Agerpres.

Raluca Turcan spusese că că sprijinul guvernului se va concentra către categoriile dezavantajate, iar măști vor fi disponibile și în cazul în care elevul uită masca de protecție acasă.

Asociațiile citate consideră că, “în contextul desfăsurării orelor de curs în format fizic, este imperios necesar ca autorităţile să aloce fonduri necesare în vederea asigurării măstilor de protecţie pentru toţi elevii si profesorii, astfel încât începând cu 14 septembrie un număr suficient de măsti să existe la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ”.

“Guvernul României are obligaţia de a pune la dispoziţie toate fondurile necesare pentru a face posibilă asigurarea măstilor si pentru a arăta că sănătatea populaţiei este prioritară. În acest caz este necesară o achiziţie publică pentru a asigura măstile de protecţie. Pe aceasta cale, solicităm ferm ca Guvernul României să nu pună în pericol sănătatea elevilor si să îsi îndeplinească astfel datoria morală pe care o are faţă de cetăţeni, punând la dispoziţie măsti de protecţie pentru fiecare elev”, scriu organizațiile menționate în mesajul lor.

Exit mobile version