Raluca Turcan: Este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii. Deci, sprijinul guvernamental merge pentru categoriile defavorizate

4.846 de vizualizări
Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că este imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii şi profesorii din România, dar vor exista în fiecare şcoală din ţară dezinfectanţi şi măşti pentru copiii din familii sărace sau care îşi uită masca acasă, şi, de asemenea, va fi asigurat accesul la apă şi canalizare, potrivit Agerpres.
 • Raluca Turcan: “Există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite din partea statului, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii. Din perspectiva Guvernului, noi punem bani la dispoziţie autorităţilor publice locale, să facă un stoc minim de măşti şi materiale dezinfectante în fiecare şcoală, pentru situaţii de avarie, să spunem, îşi uită măscuţa copilul, e dintr-o familie mai săracă, i s-au terminat măştile, însă este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii. Deci, sprijinul guvernamental merge pentru categoriile defavorizate, pe o achiziţie deja finalizată la Ministerul Sănătăţii”.

Potrivit acesteia, Guvernul va aloca 50 de milioane de euro autorităţilor locale, ca să achiziţioneze de aceşti bani, măşti şi dezinfectanţi pentru fiecare şcoală din ţară. Ea a mai spus că toţi copiii vor beneficia de toalete în instituţiile de învăţământ din ţară, chiar şi în localităţile fără apă şi canalizare, unde vor fi montate containere sanitare.


9 comments
 1. Multumim guvernului care obliga dar nu da. Auzi la ei, cica sa acceseze primariile nu stiu ce proiecte europene va sa dea masti la defavorizati. Dar chiar nu se mai termina odata mocangeala asta la cei ce nu au muncit o zi din viata lor? Chiar suntem luati de prosti toti cei ce muncim, totul se duce la putori si la de-alea de toarna copii anul si carlanul??? Ia haideti sa va spun o poveste: medic de familie care a refuzat sa prescrie lapte praf unei mame care a nascut prin cezariana, cu complicatii, rana redeschisa, infectie. Mama ce lucra cu carte de munca de la majorat de 13 ani. Deci mama in concediu de maternitate, iesita din spital si tatal angajat pe minim pe economie. Explicatia medicului? Se da doar la defavorizati.

 2. Sa vedem cum votați!
  O mare parte din vină pentru tot ce trăim ni se datorează. Ce am votat (incompetenți, corupți, nesimțiți, lichele, etc.) asta avem.

 3. Declarația este contradictoriu și discriminatoriu: sau toți elevii claselor terminale au provenit din familii defavorizate (cum în timpul pregătirilor și examenelor naționale lor măștile au fost asigurate fără condiții), sau restul elevilor sunt copiii familiilor îmbogățite de atunci. O altă posibilitate: dacă ești elev în țara noastră ești defavorizat din start față de elevii altor țări unde necesitățile elevilor este prioritar. Cât despre profesori, ei au locul de muncă la școală. Sau depre gratuitatea învățământului…

 4. Este absolut imposibil ca acest guvern sa faca ceva bun si bine! O adunatura de “imposibili”! Unde sunt banii imprumutati de guvernul acesta ? Pe ce i-au cheltuit? Nu sunt capabili sa faca ceva constructiv. Le-a fost imposibil sa pregateasca scolile pentru noul an dupa studii si analize indelungate care au durat…de nu se mai termina!Timp de mai bine de 5 luni nu au fost in stare sa se pregateasca, desi se stia ca va veni si al doilea val al pandemiei si ca scoala on-line nu este viabila in Romania! O adunatura de incompetenti care au o impresie colosala despre ei! Ca in zicala romaneasca cu prostul si fudulia!!!!!!!!!! [mesaj editat pentru elimina majusculele]

 5. In atentia parintilor, profesorilor, elevilor, institutiilor imputernicite in domeniu>
  Guvernul are obligația legala să asigure măști de protecție pentru toti elevii și tot personalul din școli. La locul de munca echipamentul de lucru este asigurat de angajator! Medicii, personalul din spitale vin cumva cu măștile și echipamentul de protecție de acasă? Nu, nici nu ar fi permis, ar fi periculos!
  Copii altora și amărâții de profesori nu contează pentru guvernanți!
  Sindicatele, ce mai faceți, cum e in vacanta? Lăsați să fie calcate cele mai elementare drepturi ale celor care va plătesc cotizațiile!
  Extras din Codul Muncii:
  „Echipamentul individual de protectie reprezinta echipamentul destinat protectiei lucratorilor la locul de munca. Echipamentul individual de protectie este destinat eliminarii unuia sau mai multor riscuri care ar pune in pericol securitatea si sanatatea lucratorului.
  gratuit Se reinnoiesc de cate ori este nevoie. Echipamentul individual de protectie se degradeaza, isi pierde din calitatile de protectie. ”
  Respectati legea, școlile trebuie sa asigure tuturor elevilor și angajaților tot echipamentul de protecție necesar! [mesaj editat pentru elimina majusculele]

 6. Deja incep să spună adevărul. Poate il spun pe tot totuși.
  Au inceput sa curgă ,,ofertele” de ,pepsiglas’ pt. scoli. Costa 250 lei pt. o singură bancă. ( Dacă se montează 15 in fiecare clasă…. 15x 250×20 săli=75.000 lei doar pt o școală de mărime, adică 15.000 euro.
  Asta fără echipamente de teleconferință necesare pt ,,blended teaching, cam 750 euro per clasă (15.000 euro)
  Dezinfectanți, platforma educațională, măști, panouri informative, aparatură dezinfectare (15.000 euro)
  45.000 euro. Pt o școală de mărime medie cu 500 elevi.
  Un oraș mediu are 20 de scoli, licee plus grădinițe și creșe cu alte nevoi.
  La un calcul sumar rezultă 1,5 milioane de euro la un oraș de vreo 200.000 locuitori.

  Cei 50 milioane de euro promise școlilor si dacă vin la timp sunt apă de ploaie.
  Nu ajung nici pt. 15 județe.

 7. Multumim pe aceasta cale noilor guvernanti pentru multiplele demonstratii de competenta, profesionalism, si capacitate de raspuns. Este extraordinar ca am reusit sa ne lamurim de toate aceste aspecte inainte de alegeri si nu dupa.

  1. Credeti ca alti guvernanti ar fi facut mai mult? Toti sunt o apa si un pamant. Este foarte usor sa critici nefacand nimic concret. Multi ii vor vota pe ”altii” care vor face exact ce au facut cei de azi: nimic. Mai aveti naivitatea sa credeti ca exista guvernanti pe care ii intereseaza soarta poporului? De 30 de ani se tot rotesc, in general sunt aceleasi nume -de parca n-ar mai exista altii… – si rezultatul este cel pe care il vedem. O sa va lamuriti dupa alegeri daca pana acum n-ati reusit sa o faceti… [comentariu editat pentru a elimina majusculele]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Directoarea Școlii Gimnaziale “Ferdinand I” din București și-a dat demisia, anunță Inspectoratul școlar / Mai mulți părinți au protestat azi dimineață după ce o învățătoare ar fi lovit un elev, iar conducerea nu ar fi luat măsuri 

Directoarea Școlii Gimnaziale “Ferdinand I” și-a dat demisia, iar Inspectoratul Școlar al Municipiului București a luat act de demisie, conform cererii depuse în data de 28.03.2024″, potrivit unui răspuns al…
Vezi articolul

Iohannis: ”Încurajez părinții să-şi trimită copiii la şcoală dacă sunt sănătoşi. Dacă nu sunt sănătoşi, să-i ţină acasă. Atât de simplu este” / Pentru sindicate: “Nu cred că se va boicota începerea anului şcolar”

Președintele Klaus Iohannis a spus miercuri într-o conferință de presă la Cotroceni că îi încurajează pe toți părinții să își trimită copiii la școală dacă aceștia sunt sănătoși, iar dacă…
Vezi articolul