Majoritatea directorilor în funcție ai colegiilor naționale bucureștene au câștigat proba de interviu de la concursul național și își vor continua, cel mai probabil, mandatele pentru încă 4 ani / Opt din 13 au nota maximă la interviu

Foto: © Miklmakmagnitka | Dreamstime.com

Cei mai mulți dintre managerii actuali ai colegiilor naționale din București au luat cea mai bună notă la concursul pentru posturile de director, care în prezent se află în faza de interviu, potrivit surselor Edupedu.ro. Fără a lua în calcul situația de la un colegiu, Iulia Hașdeu, unde a fost decisă o reprogramare, toți candidații declarați admiși, cu nota cea mai mare, au luat peste 9, iar opt din 13 figurează cu nota 10. 

Spre deosebire de majoritatea colegiilor, unde directorii actuali conduc, la “Sfântul Sava” cea mai bună notă a fost acordată lui Ionel Florian Lixandru, fost inspector general la București și fost secretar de stat în Ministerul Educației (2018-2019), actual consilier general din partea PSD la Primăria Capitalei, cel care a participat la negocierile pe Educație, din partea PSD, pentru programul de guvernare PSD-PNL-UDMR de săptămâna trecută, potrivit surselor Edupedu.ro. Lixandru s-ar pregăti pentru revenirea în Ministerul Educației, ca secretar de stat pentru învățământ preuniversitar, potrivit surselor Edupedu.ro.

Cele mai bune note înregistrate de candidați la colegiile naționale din București, conform surselor Edupedu.ro:

C.N. Bilingv George Coșbuc – Florina Maria Ruse (act. Director adjunct) – nota 10

C.N. Iulia Hașdeu – Maria Magdalena Capotă (act. Director adjunct) – Reprogramat

C.N. Matei Basarab – Maria Lidia Șorop (act. Director) – nota 10

Colegiul German Goethe – Rodica Ilinca (act. Director) – nota 10

C.N. I.L. Caragiale – Andreia Mihaela Beatrice Bodea (act. Director) – nota 10

C.N. Sfântul Sava – Ionel Florian Lixandru (fost inspector general la București, fost secretar de stat în Ministerul Educației în 2018-2019) – nota 9.80

C.N. de informatică Tudor Vianu – Claudia Emilia Anghel (act. Director) – nota 10

C.N. Mihai Viteazul – Mihai Surdu (act. Director) – nota 9.80

C.N. Spiru Haret – Mariana Magdalena Comăniță (act. Director) – nota 10

C.N. Școala Centrală – Octavian Lucian Popa (act. Director) – nota 10

C.N. Mihai Eminescu – Tanța Simona Beldie (act. Director) – nota 9.60

C.N. Gheorghe Lazăr – Nina Ionela Neagoe (act. Director) – nota 10

C.N. Ion Neculce – Andreea Vasilica Drăguleț – nota 9.20

C.N. de Arte Dinu Lipatti – Venera Babeș (act. Director) – nota 9.80

Proba de interviu este în plină desfășurare, până pe data de 8 decembrie, potrivit calendarului de concurs. În paralel, candidații nemulțumiți pot depune contestații.

Foto: © Miklmakmagnitka | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version