Inspectoratul școlar București, despre situația școlilor: Așteptăm incidența de luni pentru a decide ce vom propune în Comitetul de Urgență

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

„Așteptăm incidența de luni pentru a decide ce vom propune în Comitetul de Urgență, deci în funcție de ce ne va transmite oficial Direcția de Sănătate Publică se va hotărî și în ce scenariu vor continua școlile”, a declarat pentru Edupedu.ro Marina Ștefania Manea, inspector școlar general-adjunct.

Amintim că marți se împlinesc 2 săptămâni de când toate școlile și grădinițele din București au fost închise, ca urmare a depășirii indicelui 3 în Capitală.

Traian Berbeceanu, noul prefect al Bucureștiului, a declarat pentru G4Media.ro că “intenționăm ca ședința CMSU [Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență] să fie luni”.

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat joi că susține ca școlile să rămână închise până când rata de infectare scade sub 3 la mia de locuitori. “Este o măsură pe care eu o susțin cu toată inima. Până când nu vom scădea acel indice sub 3, cum au stabilit specialiștii, eu susțin ca școlile să rămână închise”, a declarat Nicușor Dan, citat de Digi24.

În București, joi, 29 octombrie, au fost confirmate 17% din noile infectări, fiind depășit pentru prima dată pragul de 1000 de cazuri zilnice. Cele mai multe cazuri noi au fost depistate în București – 1129, potrivit Buletinului de presă. Incidența înregistrată la 14 zile a fost de 3,69 în Capitală, joi.

Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea

Exit mobile version