Matematica, fizica, marketingul, robotica, teologia ortodoxă didactică și securitatea sistemelor informatice militare – printre specializările la care vor să renunțe unele universități din țară, în anul 2022-2023 / Unele dintre acestea se transformă în învățământ la distanță

Foto: © Larisa Shpineva | Dreamstime.com

Matematica la Universitatea “Ovidius” din Constanța, „Teologia ortodoxă didactică” la Universitatea Al.I. Cuza din Iași, Fizica la Universitatea din Oradea, Marketingul la Universitatea din Pitești se numără printre specializările care intră în lichidare pentru forma de învățământ cu frecvență, la instituțiile de învățământ superior începând de anul viitor, potrivit unor schimbări puse în consultare pe site-ul Ministerului Educației. Alte programe la care urmează să se renunțe: Securitatea sistemelor informatice militare la Academia Tehnică Militară, dar și Limbile moderne aplicate și Dreptul cu frecvență redusă de la Universitatea de Medicină, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș. De fapt universitățile precizează că multe dintre aceste specializări erau de învățământ cu frecvență redusă, iar odată cu această intrare a lor în lichidare se înființează specializări de învățământ la distanță, în locul lor.

Printre programele care urmează să intre în lichidare din următorul an se numără mai multe specializări desfășurate de universități din țară în centre din Maramureș (Baia Mare, Satu Mare). Printre acestea – studiile de Robotică oferite de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca la Baia Mare.

Iar unele instituții renunță la specializări-cheie pentru domeniul lor, precum:

Alte schimbări notabile:

Lista completă – Specializări/Programe de studii universitare care intră în lichidare începând cu anul universitar 2022-2023 – Anexa 6 a proiectului de HG:

Foto: Admission © Larisa Shpineva | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version