Medicul Emilian Imbri, fost manager al Institutului Victor Babeș, a fost numit consilier al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Emilian Imbri / Foto: stirileprotv.ro

Medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babeş”, este consilier al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, scrie G4Media.ro. Anunţul a fost făcut de Sorin Cîmpeanu într-un briefing de presă organizat de minister şi Reprezentanţa UNICEF în România privind iniţiativa „Cea mai mare lecţie despre vaccinare”.

„Îi mulţumesc domnului Emilian Imbri, care a acceptat să fie consilier al ministrului Educaţiei”, a afirmat Cîmpeanu.

El a spus că va susţine accelerarea testării în şcoli, precizând că vor exista teste suficiente.

„Am avut mai multe discuţii constructive ieri cu ministrul Sănătăţii. (…) Nu putem spune că a fost foarte bine organizat procesul de asigurare a testelor la dispoziţia şcolilor atunci când şcolile solicită aceste teste şi atunci când părinţii îşi dau acordul pentru utilizarea acestor teste. Acest lucru s-a reglat din punct de vedere organizatoric. Vă asigur că vor exista teste suficiente disponibile pentru toţi cei care vor dori să se testeze. (…) Încă de ieri s-a rezolvat. Oricum până la finalul acestei săptămâni sunt convins că nu va exista problema disponibilităţii testelor. De altfel, nici nu a existat până acum, factorul limitativ a fost tocmai acordul părinţilor pentru testare şi disponibilitatea personalului medical pentru administrarea acestor teste care sunt teste medicale”, a susţinut ministrul.

Cîmpeanu a anunțat în această conferință că va susține azi renunțarea la pragul de închidere a școlilor, stabilit la rata de incidență 6 la mie din localitate.

Exit mobile version