Medicul Emilian Imbri, fost manager al Institutului Victor Babeș, a fost numit consilier al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

1.454 de vizualizări
Emilian Imbri / Foto: stirileprotv.ro
Medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babeş”, este consilier al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, scrie G4Media.ro. Anunţul a fost făcut de Sorin Cîmpeanu într-un briefing de presă organizat de minister şi Reprezentanţa UNICEF în România privind iniţiativa „Cea mai mare lecţie despre vaccinare”.

„Îi mulţumesc domnului Emilian Imbri, care a acceptat să fie consilier al ministrului Educaţiei”, a afirmat Cîmpeanu.

El a spus că va susţine accelerarea testării în şcoli, precizând că vor exista teste suficiente.

„Am avut mai multe discuţii constructive ieri cu ministrul Sănătăţii. (…) Nu putem spune că a fost foarte bine organizat procesul de asigurare a testelor la dispoziţia şcolilor atunci când şcolile solicită aceste teste şi atunci când părinţii îşi dau acordul pentru utilizarea acestor teste. Acest lucru s-a reglat din punct de vedere organizatoric. Vă asigur că vor exista teste suficiente disponibile pentru toţi cei care vor dori să se testeze. (…) Încă de ieri s-a rezolvat. Oricum până la finalul acestei săptămâni sunt convins că nu va exista problema disponibilităţii testelor. De altfel, nici nu a existat până acum, factorul limitativ a fost tocmai acordul părinţilor pentru testare şi disponibilitatea personalului medical pentru administrarea acestor teste care sunt teste medicale”, a susţinut ministrul.

Cîmpeanu a anunțat în această conferință că va susține azi renunțarea la pragul de închidere a școlilor, stabilit la rata de incidență 6 la mie din localitate.

  • „Este nevoie de o informare corectă, verificabilă și cu suport științific [cu privire la vaccinare]. Luând cele mai bune decizii privind vaccinarea, vom putea păstra școlile deschise în acest fel încât pierderile în plan educațional și în plan socio-emoțional să fie cât mai mici cu putință pe perioada acestei crize sanitare. Va trebui să facem acest lucru pentru că doar vaccinându-ne vom reuși să punem punct acestei crize sanitare cât mai curând posibil.
  • Pe de altă parte, va trebui să ne obișnuim cu altfel de condiții, să punem în balanță întotdeauna raportul risc gestionabil versus beneficii, pe de altă parte pierderi, și să luăm cele mai bune decizii privind vaccinarea. Mulțumesc UNICEF pentru organizarea acestei lecții de vaccinare, îndemn cadrele didactice să se înscrie pe platforma care va fi anunțată, corespondentă acestei lecții de vaccinare, vă stăm la dispoziție atât cât avem noi competențe la ministerul Educației pentru informații despre vaccinare.
  • Vreau să vă spun, separat sau nu de acest lucru, că vom avea în cursul zilei de astăzi discuții cu toți cei îndreptățiți să se pronunțe asupra acestui echilibru: risc gestionabil versus beneficii. Mai exact, este vorba de dorința de consolidare a unui numitor comun cu privire la modul de funcționare al școlilor. La acest moment, regula este clară – în localitățile în care se depășește rata de infectare de 6 la mie, la nivelul zilei de vineri, zi de referință, școlile ar urma să treacă în online, cu excepția grădinițelor și creșelor, acestea urmând să rămână deschise. Primim foarte multe solicitări în acest sens, sunt convins că toți cei îndreptățiți să se pronunțe vor căuta acest numitor comun în interesul elevilor atât din perspectivă educațională, cât și din perspectivă sanitară.
  • Până vineri, va trebui să anunțăm cât se poate de clar, fiindcă vineri este ziua în care anunțăm scenariul pentru săptămâna următoare, care sunt regulile, dacă rămânem pe aceleași reguli sau dacă, așa cum ne dorim noi cei din domeniul Educației, dacă cei din Sănătate sunt de acord, vom putea să menținem, pe modelul grădinițelor, și școlile deschise până la apariția unui număr de cazuri”.

1 comment
  1. Imbri NU este membru in colegiul medicilor. NU a ocupat legal functia de manager la Babes deoarece e spital cu activitate de cercetare si doar un medic putea fi manager.

    Imbri este absolvent de medicina si a practicat medicina ca medic de intreprindere dupa care a devenit functionar tot restul vietii.
    Expertul are o experienta de 3-4 ani la o intreprindere din Calarasi in anii ’80.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO E important că profesorii și personalul școlar să fie fericiți, elevii să fie fericiți atunci când vin dimineața la școală, spune ministrul Educației din Franța, în mesajul de Anul Nou

Este important ca profesorii, elevii și personalul școlar să fie fericiți la școală și aceasta să fie locul în care plăcerea învățatului să se împletească cu responsabilitatea, seriozitatea și dorința…
Vezi articolul