Eșec major pentru a doua zi la rând la Ministerul Educației, care nu reușește să respecte propriul orar de afișare a ierarhiei pentru admiterea la liceu 2023, după ce marți a publicat grile greșite / Inspectoratele școlare județene care publicaseră miercuri ierarhiile pe siteurile proprii, le-au șters fără nicio explicație / UPDATE Ierarhiile au fost publicate după o oră și 25 de minute întârziere

Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ministerul Educației a anunțat miercuri la prânz că va publica ierarhia pe județe a mediilor de admitere la liceu la ora 18:00, dar până la ora publicării acestui articol instituția nu reușise să respecte acest termen. Asta după ce ierarhia publicată cu o zi mai devreme era greșită, provocând nedumeriri și haos în rândul celor 154.000 de candidați.

UPDATE: La 19:25 ierarhiile județene de admitere la liceu au fost publicate. Ministerul Educației își cere scuze elevilor care sunt implicați în procesul de admitere la liceu pentru bâlbele privind ierarhia din ultimele zile, conform unui comunicat.

UPDATE 19:20: Niciun oficial responsabil de situașia admiterii la liceu nu a răspuns până acum solicitărilor Edupedu.ro. Ierarhiile județene încă nu au fost publicate.

UPDATE 18:45: Ierarhia admiterii la liceu nu era publicată nici la ora 18:45, la 45 de minute de la termenul anunțat. Edupedu.ro a contactat responsabilii din Ministerul Educației, dar aceștia nu au oferit un răspuns. În momentul primirii, îl vom publica.

„Vă informăm că ierarhia la nivel județean/al Municipiului București a absolvenților clasei a VIII-a care participă la admiterea în învățământul liceal pentru anul școlar 2023 – 2024 va fi afișată, astăzi, 5 iulie, la ora 18:00”, a comunicat Ministerul Educației.

Compania care asigură algoritmul de repartizare/ierarhizare a comunicat și ea că eroarea produsă luni nu a afectat notele elevilor sau repartizarea computerizată care urmează.

În plus, deși au fost mai multe inspectorate care au pus pe site-urile lor ierarhiile județene pentru admiterea la liceu, după cum a scris Edupedu.ro, la această oră acestea au fost șterse.

Ierarhia ar trebui să fie stabilită, conform metodologiei, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (egală cu media notelor obținute la evaluarea națională) și, pentru medii egale, prin aplicarea, în ordine, a criteriilor de departajare, respectiv:

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version