Ministerul Educației va asigura „la cerere” fiecărui elev și profesor laptop sau tabletă pentru educația online, potrivit unei modificări a Legii Educației aprobate de Parlament. Actul merge la promulgare

Foto: Pexels.com

Legea care prevede dotarea elevilor și a profesorilor „la cerere”, de către Ministerul Educației, cu dispozitive electronice conectate la internet, a fost votată marți de Senat, în calitate de cameră decizională, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

„Senatul României a votat astăzi cu 103 voturi Pentru, 0 voturi împotrivă și 26 de abțineri propunerea legislativă inițiată de deputatul PSD Roxana Mînzatu prin care se introduce obligativitatea dotării elevilor vulnerabili și a profesorilor cu dispozitive electronice contectate la internet în vederea accesării platformelor de educație online”, se arată în comunicat.

Ce prevede actul normativ

”Ministerul Educației și Cercetării asigură elevilor și profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive și acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Școlare Virtuale,
Platformei școlare de eleaning și a altor platforme educaționale agreate,” prevede textul legii, amendamentul fiind scris de senatorii PSD Mihnea Costoiu și Ecaterina Andronescu, foști miniștri ai Educației și Cercetării.

Pe lângă dispozitivele pentru accearea platformelor, ministerul primește prin modificarea legii Educației și sarcina de a asigura „la cerere” profesorilor și elevilor care solicită astfel de dispozitive.

„Asigura, la cerere, fiecarui cadru didactic și fiecarui elev un dispozitiv – laptop sau tableta-, conectat la internet, pentru a putea participa la activitațiile de elearning,” prevede un alt articol introdus în Legea 1/2011.

„Aștept promulgarea urgentă a legii de către președintele țării și voi urmări aplicarea ei, atât acum, în acest an de criză, dar și în anii care vor urma. Este clar că pregătirea directă, la clasă, va fi tot mai mult completată de componenta educațională digitală” declară Roxana Mînzatu, inițiatoarea legii.

Legea adoptată a fost elaborată împreună cu implicarea activă a Consiliului Național al Elevilor, se mai arată în comunicatul primit.

Legea pleacă la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Ministerul Educației a lansat în luna mai, prin Oficiul Naționl de Achiziții Centralizate, de la Ministerul Finanțelor, o licitație de echipamente pentru școala online, tablete care ar trebui să ajungă la cei 250 de mii de elevi și profesori fără dispozitive, identificați de inspectorate. Dispozitivele vor intra în baza materială a școlilor și vor fi predate de elevi sau profesori la terminarea perioadei de folosire.

Foto: Pexels.com

Exit mobile version