Ministerul Educației va introduce în curriculumul școlar tematici de educație psiho-emoțională, managementul emoțiilor și siguranța online, anunță guvernul / Program de sprijin psihologic pentru copii, în contextul pandemiei Covid-19

Foto: © Vadreams | Dreamstime.com

Tematici legate de educație psiho-emoțională, managementul emoțiilor și siguranța online vor fi introduse în curriculumul școlar, ca parte a unui program dedicat sănătății emoționale și siguranței copiilor, în contextul pandemiei Covid-19, a anunțat, marți, guvernul. Potrivit anunțului făcut de premierul Florin Cîțu și consilierul de stat Mădălina Turza, proiectul urmărește furnizarea de 70.000 de ore de consiliere psihologică și psihoterapie pentru copiii identificați cu tulburări psiho-emoționale generate de pandemie.

Programul va dura 2 ani și va avea un buget de aproape 6 milioane de euro. Potrivit premierului Cîțu, acest Program Național de Suport pentru Copii “Din grijă pentru copii” va fi aprobat prin ordonanță de urgență, săptămâna viitoare.

Componentele programului, prezentate de consilierul premierului Mădălina Turza:

Mădălina Turza a precizat, marți, că “acești elevi vor fi evaluați – și nu e vorba numai de elevi, nu ne adresăm numai populației școlare, ci și copiilor să spunem vulnerabili care nu sunt neapărat la școală. Însă ei vor intra în terapie doar acolo unde se va considera de către specialiști că este nevoie de intervenție, de un pachet terapeutic. (…) Programul se adresează tuturor copiilor, inclusiv cu măsuri dedicate pe copii vulnerabili. Există parteneriate cu Colegiul Național al Psihologilor din România, care are o rețea de peste 21.000 de psihologi clinicieni, care sunt parte a acestui program și își vor pune la dispoziție serviciile în funcție de arealul geografic. Iar părinții care se adresează lor vor intra automat în program”.

Pentru a explica nevoia acestui proiect, Guvernul citează date furnizate de Salvați Copiii România și de Ministerul Afacerilor Interne, potrivit cărora, între altele:

Prioritățile oficiale ale programului “Din grijă pentru copii”:

Potrivit guvernului, detaliile tehnice ale programului au fost finalizate în august la nivelul unui comitet interministerial, OUG pentru punerea lui în aplicare aflându-se acum în circuit de avizare.

Foto: © Vadreams | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version