Ministrul australian al Educației, suspendat din funcție în urma unor acuzații de hărțuire și agresiune

Foto: James Ross - EPA/Agerpres Foto

Ministrul australian al Educaţiei, Alan Tudge, a fost suspendat din funcţie în aşteptarea unei anchete asupra unor acuzaţii de hărţuire formulate de o fost angajată, a anunţat joi premierul Australiei, Scott Morrison, informează AFP, potrivit Agerpres.

O fostă funcţionară, Rachelle Miller, l-a acuzat joi pe Tudge de hărţuire morală şi agresiune fizică în timpul unei legături pe care cei doi au avut-o în 2017. Într-un comunicat, ministrul a negat “complet şi categoric” aceste acuzaţii.

Foto: captură ABC News Australia

La câteva ore după declaraţiile lui Rachelle Miller, premierul Scott Morrison a anunţat în faţa Parlamentului că Tudge a acceptat să fie suspendat din funcţie în aşteptarea unei anchete “independente şi corecte”.

Acest scandal a intervenit la câteva zile după publicarea unei anchete oficiale a Parlamentului australian asupra “culturii sexiste”, care a dezvăluit că mai mult de jumătate dintre angajaţii Parlamentului au fost victime ale hărţuirii morale sau sexuale sau a unor agresiuni sexuale în timpul desfăşurării activităţii.

Exit mobile version