Ministrul austriac de Interne, în centrul unui scandal intern de plagiat. Scriitorul Stefan Weber, “vânătorul de plagiatori” din Austria, spune că ministrul a copiat lucrarea de diplomă de la absolvirea facultății

Lucian Bode și Gerhard Karner / Foto: Facebook.com/ Lucian Bode

Lucian Bode și Gerhard Karner / Foto: Facebook.com/ Lucian Bode

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, este vizat pe plan intern de acuzații recente de plagiat. Scriitorul și cercetătorul media Stefan Weber, alias „vânătorul de plagiatori”, a detectat fragmente de text furate din alte lucrări, în teza de absolvire a ministrului austriac. Gerhard Karner a negat aceste acuzații. Situația este similară cu cea din România, unde ministrul de Interne Lucian Bode e și el vizat de o acuzație de plagiat, scrie G4Media.ro.

Imediat după acuzațiile aduse ministrului Karner, cercetătorul Stefan Weber a fost retras, cu acordul ministrului austriac al Educației, dintr-un proiect de cercetare la care lucra de ani buni, el acuzând că factorul decisiv a fost tocmai dezvăluirile făcute, potrivit derstandard.at.

În 1995, Gerhard Karner studia administrarea afacerilor la Universitatea de Economie și Afaceri din Viena, unde și-a realizat teza de final. Potrivit scriitorului și cercetătorului Stefan Weber, politicianul ar fi plagiat pagină cu pagină capitole întregi. În replică, ministrul de Interne a răspuns că: „Întreaga lucrare a fost scrisă în conformitate cu bunele practici științifice”.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version