Ministrul Educației: Vom insista pentru prezență fizică a elevilor din clasele terminale, chiar dacă în acest moment nu am ajuns la un acord

Contestații depuse după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Evaluarea Națională și Bacalaureatul, fiind examene naționale, nu se organizează pe scenariul verde, galben, roșu, ci sunt naționale, a declarat ministrul Educației la Antena3. Sorin Cîmpeanu spune că aceste examene se vor organiza în format fizic, indiferent de scenariu.

Cîmpeanu a reamintit că a solicitat și „încă nu am ajuns la un acord” ministrului Sănătății ca elevii din anii terminali să vină la școală și în scenariul roșu.

Evaluarea Națională și Bacalaureatul, fiind examene naționale, nu se organizează pe scenariul verde, galben, roșu, ci sunt naționale. Și așa cum este construit sistemul educațional de acum sunt un punct de inflexiune pentru viitorul oricărui tânăr din acest stat, deci sunt un punct de inflexiune, în ultimă instanță, pentru viitorul acestei țări. 

Se poate asigura posibilitatea de prezență fizică a elevilor din clasele terminale, cu respectarea tuturor normelor sanitare, în așa fel încât acest lucru să nu contribuie la creșterea riscului de infectare peste limitele de gestionat.

Deci vom insista pentru prezență fizică a elevilor din clasele terminale, chiar dacă în acest moment, recunosc cinstit, încă nu am ajuns la un acord.

Important este să ajungem la un acord curând, pentru că, așa cum corect ați observat, rata de infectare crește, iar dacă se menține în acest ritm, vor fi mai multe localități, deci foarte multe școli care vor intra în scenariul roșu și vor stopa accesul elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, ceea ce nu este bine”, a declarat Cîmpeanu.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Exit mobile version