Ministrul Educației: Vom insista pentru prezență fizică a elevilor din clasele terminale, chiar dacă în acest moment nu am ajuns la un acord

14.028 de vizualizări
Contestații depuse după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Evaluarea Națională și Bacalaureatul, fiind examene naționale, nu se organizează pe scenariul verde, galben, roșu, ci sunt naționale, a declarat ministrul Educației la Antena3. Sorin Cîmpeanu spune că aceste examene se vor organiza în format fizic, indiferent de scenariu.

Cîmpeanu a reamintit că a solicitat și „încă nu am ajuns la un acord” ministrului Sănătății ca elevii din anii terminali să vină la școală și în scenariul roșu.

Evaluarea Națională și Bacalaureatul, fiind examene naționale, nu se organizează pe scenariul verde, galben, roșu, ci sunt naționale. Și așa cum este construit sistemul educațional de acum sunt un punct de inflexiune pentru viitorul oricărui tânăr din acest stat, deci sunt un punct de inflexiune, în ultimă instanță, pentru viitorul acestei țări. 

Se poate asigura posibilitatea de prezență fizică a elevilor din clasele terminale, cu respectarea tuturor normelor sanitare, în așa fel încât acest lucru să nu contribuie la creșterea riscului de infectare peste limitele de gestionat.

Deci vom insista pentru prezență fizică a elevilor din clasele terminale, chiar dacă în acest moment, recunosc cinstit, încă nu am ajuns la un acord.

Important este să ajungem la un acord curând, pentru că, așa cum corect ați observat, rata de infectare crește, iar dacă se menține în acest ritm, vor fi mai multe localități, deci foarte multe școli care vor intra în scenariul roșu și vor stopa accesul elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, ceea ce nu este bine”, a declarat Cîmpeanu.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii
 1. Da nu vă puteți interna voi la un spital de psihiatrie? Dacă vor merge în scenariul roșu, cine răspunde de suferința fizică și psihică a copiilor, părinților, bunicilor, in urma infectării???? E greu să se intre anul acesta cu media generală???????? E mai bine să se meargă in scenariul roșu, să mai moară oamenii si finalul va fi că oricum foarte mulți nu vor lua examenul! Unde-i avantajul că nu-l vad? Doar dacă doriti voi o țară de analfabeti!!!! Să vă fie rușine!

 2. Ce se intampla cu elevii care se îmbolnăvesc în prag de examen, doar pentru ca domnul ministru a considerat că este cazul să se meargă la scoala si in scenariul rosu?

 3. Cel mai iresponsabil ministru,lipsit de empatie fata de copii.
  Nu are nici o legătură cu copiii și realitatea.

 4. Ii poate spune cineva dnului Ministru ca distantarea fizica in scoli este doar un vis frumos al dumnealui?!…
  Nu exista asa ceva!

 5. Pai bai ministrule, nu faceau prezenta suta la suta nici acum in scenariul verde…faceau spre exemplu 2 zile la scoala, 3 acasa…cu acordul scolii evident…ia ciuleste tu bine ochii si urechile ca se jntampla fix in bucuresti sub nasul tau!

 6. Pe elevi i-a intrebat daca vor sa riste sa se imbolnaveasca inainte de examen? E foarte simplu sa se faca un sondaj in fiecare scoala pentru a afla ce varianta ar alege elevii din clasele terminale. Dar ministru stie mai bine decat elevii, parintii si profesorii…

 7. Nu stie ce vorbeste sau e rau intentionat!
  Ar trebui sa-si dea demisia urgent!
  E dezastru in scoli.
  Ministrul e total rupt de realitate.
  NU EXISTA DISTANTARE IN SCOLI! NU SE POATE !!!
  Sper ca cei de la MS si DSU sa ne salveze copii!!!

 8. Cel putin examenul din clasa a 8-a trebuie eliminat anul asta. Trebuia gasita alta solutie. Dinozaurul insa nu e capabil de asa ceva.

  Cica “sunt un punct de inflexiune” pentru viitorul tarii, wow.

 9. Si clasele primare cum de merg indiferent de scenariu? Ar trebui ca cei din anii terminali să meargă pt ca au examene și pt ca nu toți își permit să facă meditatii.

 10. Demisia, demisia. Te ajută Croitoru, Nistor Marius, Cumpănasu, Ponta, noi știm ce avem de făcut și vrem să rămânem în viață! Pleacă la facultate și ține cursurile cu prezența fizică, iar pe noi lasă ne în pace!

  1. Sunt în an terminal, clasa a XIIa, și, am intrat pe online din nou.
   Iarăși învățam un nimic…
   Eu sunt astmatica, de mică, pe tratament cronic. Dacă mă îmbolnăvesc cine îmi plătește spitalizarea sau mai rău, înmormântarea?
   La noi nu se poate face precum în alte țări, să treacă elevii examenele în funcție de medie?

   1. Corect. Asa ar trebui! Cel puțin pentru anul acesta să intre la licee cu media generala V- Vlll. Vom vedea la final câți copii nu vor intranla licee. O tară de analfabeți vom fi!

 11. Ar trebui ca părintii elevilor din clasele terminale, obligați sa vina la scoala în scenariul rosu, sa dea în judecata Ministrul Educației în caz de îmbolnăvires elevului cu covid. (indiferent ca este asimptomatic sau grav).
  Asta ca să mai taie din Încăpățânarea domnului ministru pe spinarea elevilor și a familiilor acestora.

  1. Si clasele primare cum de merg indiferent de scenariu? Ar trebui ca cei din anii terminali să meargă pt ca au examene și pt ca nu toți își permit să facă meditatii.

  2. Corect! Atata îndârjire in ciuda tuturor avertismentelor…atata aroganta doar ca sa-si justifice ministrul examenele din vara…nu-l intereseaza nici cit negru sub unghie elevul, nici cit a învățat sau a pierdut anul acesta, nu-l intereseaza decat sa justifice niste examene de final de an! Altfel ar fi gasit de prima oara metode de a-i tine pe elevii din clasele terminale la scoala: cu atat de putini elevi, scoala romaneasca nu trebuia sa testeze regulat! Atat! Ministrul pomeneste doar xe face si nu face ministerul sanatatii, dar nu pomeneste niciodata de vreo regula de carr se face responsabila scoala…mai nou sunt de vina partintii ca nu-si lasa sa testeze copiii!!! Cine sa-i testeze? Ca scoala chiar si cund au teste si acceptul parintilor fuge ca de dracu sa testeze vrun copil….un arogant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Rezultatele de la Bac vor fi anonimizate, după ce toți candidații au semnat acorduri specifice condamnaților sau cercetaților penal. Care sunt cele trei condiţii cumulative pentru a promova examenul

Rezultatele de la Bacalaureat 2020 vor fi afișate “cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului”, anunţă Ministerul Educaţiei într-un comunicat publicat duminică. Instituţia explică decizia prin conformarea la regulamentul GDPR…
Vezi articolul

EXCLUSIV Cine este autorul testelor grilă la BAC și Evaluarea Națională: fostul ministru Valentin Popa, inspirat de examenele medicilor și magistraților

Subiectele grilă la Bacalaureat și Evaluarea Națională, anunțate peste noapte de Ministerul Educației pentru a fi aplicate chiar de anul acesta, au fost introduse la propunerea fostului ministru al Educației,…
Vezi articolul