Ministrul Educației, la o lună după deschiderea tuturor școlilor în format fizic: 6 din 7 copii care merg la școală sau la grădiniță merită tot efortul și toată atenția autorităților

Foto: © Liderina | Dreamstime.com

„6 din 7 copii care merg la școală sau la grădiniță merită tot efortul și toată atenția autorităților”, a spus Ministrul Educației jurnaliștilor acreditați la minister, după ce a anunțat că aproximativ 15% dintre elevii și copii din școli și grădinițe sunt astăzi în sistem online. Statistica vine la o lună de la debutul acestui an școlar și în condițiile în care 85% dinte elevi și preșcolari sunt încă la cursuri în unitățile de învățământ deschise.

Sorin Cîmpeanu a prezentat cele mai noi cifre privind situația epidemiologică, acestea arată că sunt 459.284 de elevi și copii care studiază în sistem online, indiferent de motivul închiderii claselor sau școlilor. Reprezintă „aproximativ 15% din numărul total de elevi și preșcolari din sistemul de învățământ”, a mai spus ministrul.

Ministerul Educației a prezentat cifrele privind situația epidemiologică raportată de școli pentru data de 13 octombrie, în condițiile în care școala a început în acest an pe 13 septembrie, cu toate școlile deschise în format fizic. Sunt peste 360 de școli integral online, iar în 3.342 de școli este în sistem online cel puțin o clasă.

Foto: © Liderina | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version