ULTIMA ORĂ Peste 16 mii de copii și 5.400 de profesori și angajați din învățământ, infectați cu SARS-CoV-2, anunță Ministerul Educației / Aproximativ 15% dintre elevii din România învață online

5.520 de vizualizări
Foto: © Anastassiya Bezhekeneva | Dreamstime.com
Peste 16 mii de copii și peste 5.400 de profesori și angajați din învățământ erau infectați cu SARS-CoV-2 miercuri, 13 octombrie, în întreg sistemul de învățământ, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educației.

Față de prima săptămână de școală, numărul elevilor infectați a crescut de 16 ori, iar al profesorilor și angajaților, de 9 ori.

Numărul de cazuri este:

 • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 16.316;
 • Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 5.425 de persoane;

Ministerul mai arată că sunt peste 360 de școli integral online.

 • Unități cu activitatea față în față suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB): 262;
 • Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate): 135;
 • Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU): 85;
 • Unități de învățământ cu activitatea față în față, dar care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online: 3.342.
 • Număr de copii/elevi care studiază online-indiferent de cauză: 459.284 (aproximativ 15% din numărul total de elevi și preșcolari din sistemul de învățământ)

Articolul este în curs de actualizare

Foto: © Anastassiya Bezhekeneva | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


7 comments
 1. Spitalele sunt pline… copii, parintii si profesorii afectati mai grav nu vor putea beneficia de asistenta medicala… Suntem nebuni?

 2. Procentele, care sunt?
  1-2 la suta din personal? Adică 1-2 sau niciunul în câte o școală. Nu?
  5 la mie din elevi? Adică 0,5-6 elevi intr-o scoala. Nu?
  Redacția, cred ca știți mai bine statistica. Ne-o ziceți?
  Din acel personal caâti vaccinati și câți nevaccinati?

 3. Cifrele reale sunt de cel putin 20 de ori mai mari !!!!!!
  Acest ministru diabolic sustinut de cei 2 penali a resusit sa creeze cel mai mare genocid din istoria Romaniei din ultimii 75 de ani. Cat mai rezistam cu acesti criminali in serie?!?
  Sa ne explice de ce populatia Romaniei a scazut anul trecut cu 140.000 !!
  P.S.: In scoli nu exista masti, teste, … NIMIC !!!! Exista numai directorii lor de … lei sustinuti politic, pe care acum vor sa-i aranjeze pentru urmatorii 4 ani !!

  TREZIREA dragi romani !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like